​Kurtuluş ve Demokrasi Şehitleri Turnuvası Başladı

1923
13-09-2017

Uşak Belediyesi tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen Kurtuluş ve Demokrasi Şehitleri Turnuvası, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Muratbey Uşak ile Demir İnşaat Büyükçekmece arasında oynanan maç ile başladı.

Uşak Üniversitesi Şehit Ömer Halis Demir Spor Salonu'nda yapılan ilk maçta hava atışını Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan gerçekleştirdi.

Takımların lig öncesi kendilerini deneme fırsatı bulduğu turnuvaya, Muratbey Uşak'ın yanı sıra Demir İnşaat Büyükçekmece ve Banvit takımları da katılacak. 12 Eylül tarihine kadar sürecek turnuvanın gelirleri şehit ailelerine bağışlanacak.

İLK MAÇ KONUK EKİBİN GALİBİYETİYLE SONA ERDİ

Kurtuluş ve Demokrasi Şehitleri Turnuvası kapsamında oynanan ilk maçta Demir İnşaat Büyükçekmece konuğu olduğu Muratbey Uşak karşısında 67-76’lık skorla galip ayrılan taraf oldu.

Maça hızlı başlayan Uşak temsilcisi, ilk periyotta 23-22 üstünlük kazanırken devreye de 42-32’lik skorla önde girdi. Maçtaki dengelerin yer değiştirdiği üçün periyottaysa üstünlük Demir İnşaat Büyükçekmece’ye geçti. Son çeyreğe 56-61’lik skorla giden konuk ekip son dakikalarda baskısını arttırdı ve kırmızı siyahlılar karşısında maçı 67-76 önde tamamladı.

Maçta, Muratbey Uşak adına en çok basketi 16 sayıyla Miller bulurken, maçtaki en skorer isim 17 sayıyla Demir İnşaat Büyükçekmece’den Walker oldu.

Müsabaka sonrası bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Her sene olduğu gibi bu sene de şehrimizde Kurtuluş ve Demokrasi Şehitleri basketbol turnuvamızı düzenleyelim istedik. İki tane misafir takımımız var. Onları şehrimizde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Uşak’ın sportif bir şehir olduğunu ve basketbolda iddiasının bulunduğunu söyleyen Cahan, “Güçlü ve yeni bir kadro kurduk. Belediye olarak takımımıza ciddi bir desteğimiz var. Belediyemizin şirketi olan UTAŞ vesilesi ile takımımıza sponsor olduk. Bu sene de ligde başarılı işlere imza atıp, şehrimizin ismini nice başarılarla duyurmak istiyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Belediyenin önem verdiği spor organizasyonlarından birisinin de her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kurtuluş Basketbol Turnuvası olduğunu kaydeden Başkan Nurullah Cahan konuşmasını şöyle sürdürdü:

” Turnuvamızda ilk maç dostluk çerçevesi içerisinde geçti ve güzel bir mücadele izledik. Bu tür turnuvalar şehrimizin tanıtımı açısından son derece değerli. Asıl önemli husus ise turnuvamızdaki maçların gelirlerini şehit ailelerimize vereceğiz. Dolayısıyla tüm Uşak’lı hemşehrilerimizi bu maçlara davet ediyorum. Gayet nezih ve coşkulu bir ortamda aileleriyle bu maçları izleyebilirler.”

YENİ OLUŞUMLA BAŞARILI BİR SEZON GEÇİRECEĞİZ

“Takımımız bu sene yeni bir oluşum içerisinde. Birbirlerini yeni tanıyan ve alışma sürecinde olan ancak buna rağmen uyumlu bir oyun sergileyen bir kadromuz var. Bu turnuvalar takımın birbirini tanıması ve sezona daha hazır durumda girmesi açısından güzel bir hazırlık oluyor. Yeni sezonda hedefimiz olabildiğince ligi en üst sıralarda bitirebilmek. Bu açıdan takımımızın, Belediye ve şehir olarak daima arkasındayız. Takımına gönülden bağlı taraftarlarımızla bu sene başarılı işlere imza atacağız.” İfadelerine yer verdi.

Maça Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ufuk Uğur ve Muratbey Uşak Başkanı Ali Rıza Çümen de katıldı.

Uşak Üniversitesi Şehit Ömer Halis Demir Spor Salonu'nda yarın saat 18.00’de Demir İnşaat Büyükçekmece - Banvit, 12 Eylül Salı günü ise saat 16.00’da Muratbey Uşak - Banvit maçları oynanacak.

İlgili İçerikler: Kentin İlk Moda Festivali Moda Fest Başladı! Sanata Doyuran Festival Başladı BAŞKAN ÇAKIN'DAN 15 TEMMUZ MİLLİ BİRLİK VE DEMOKRASİ GÜNÜ MESAJI Uşak Belediyesi Tenis Turnuvası'nda İlk Servis Atıldı Kurtuluş Kum Voleybol Turnuvası'nda Kupalar Sahibini Buldu Kurtuluş Kum Voleybol Turnuvası Atapark'ta Başladı Başkan Mehmet Çakın'dan 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Mesajı Akmonia Voleybol Turnuvası'nda Ödüller Sahiplerini Buldu Uşak Belediyesi 5. Geleneksel Atlı Cirit Turnuvası'nda Kazanan Belli Oldu 3. Kum Voleybolu Turnuvasında Ödüller Sahiplerini Buldu
uşak uşak belediyesi nurullah cahan basketbol kurtuluş ve demokrasi kupası hava atışı