Kutlu Doğum Haftası'nda Anlamlı Konser

15-04-2015

Kutlu Doğum Haftası’nda Anlamlı Konser

Uşak Belediyesi Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Kutlu Doğum Haftası nedeniyle muhteşem bir konser düzenledi. Gecede bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan yerelde sanat adına güzel işler yaptıklarını söyledi.

Uşak Belediyesi Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Murat Şahintürk şefliğinde Kutlu Doğum Haftası’na özel unutulmaz bir konser verdi. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra Uşak Belediyesi birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Gecede tasavvuf müziğinin en güzel örnekleri Uşaklı hafızlardan ve cami görevlilerinden oluşan koro tarafından en güzel şekilde seslendirilirken, izleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Sanatta marka oluyoruz

“Kentte sanat adına olumlu işlere imza atmaya devam ediyoruz” diyerek yerelde kültür ve sanat etkinliklerine dair önemli çalışmalar yaptıklarını aktaran Belediye Başkanı Nurullah Cahan, belediye bünyesinde kurulan Türk Tasavvuf Müziği Korosu’nun da bu düşüncelerden hareketle  başarılı olduğunu dile getirdi.

Koronun ilk konserinde etkili bir performans sergilediğini vurgulayan Cahan, “Belediyemiz yerel sanatçılarımıza sahip çıkmakla beraber bu konuda marka oluşturmak için çaba vermektedir. Kendi bünyemizde çeşitli korolar oluşturarak marka çalışmalarımıza katkı sağlamak istiyoruz. Bunlardan birisine de bu gece şahit olduk. Türk Tasavvuf Müziği Koromuz Sevgilerin Sevgilisi Hz. Muhammed (SAV)'yi andığımız Kutlu Doğum Haftası’na yakışan bir nitelikte bir etkinlik düzenledi. Geceye katılım sağlayan herkes koromuzun eserlerine ve performansına tam not verdi” ifadesini kullandı.

Uşak Belediyesi’nin farklı müzik ve farklı gruplarda korolar oluşturduğuna dikkat çeken Cahan, “Sanat müziği koromuz, gençlik ve çocuk korolarımız ile yakın zamanda güzel konserler düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Yerelde başarılı işler yapacağız

Yapılan konserlerde Uşşak Makamı’na da ilgiyi arttırmak istediklerini ifade eden Cahan,” Uşşak Makamı ilimizin ismi ile özdeşleşmiş bir makamdır. Aşıklar makamı anlamına da gelen bu makamı, ilimizin aşıklar şehri olması hasebiyle kentimiz ile bütünleştirerek anılmasını istiyoruz. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor. Diğer taraftan ilimizde sanat adına yerelde başarılı işlere imza atmayı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Başkanımıza teşekkür ederiz

Gecede konuşma yapan Türk Tasavvuf Müziği Koro’sunun şefliğini üstlenen Murat Şahintürk ise şunları kaydetti: “Bugün ilimizde önemli bir etkinliğe imza attık. Aylarca fedakarca çalışan koro üyelerimiz kentte ilk defa bu işi gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyor. Biz bu gece yapılan tüm etkinlik için bizlere destek olan Belediye Başkanımız Nurullah Cahan’a çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca seslendirdiğimiz tüm eserleri koronun kurulması hayalini hep kuran, bu konuda çaba veren, fakat hayatını kaybeden arkadaşımız Mehmet Akif Sarı’ya armağan ediyoruz”

İlgili İçerikler: Neslihan Kutlu Fikriye Kutluay Nazmiye Kutlu Hasibe Kutluay 100. YIL KURTULUŞ KONSERLERİ AHMET ŞAFAK İLE BAŞLADI Yeşildere Köyünden Hasan Kutlu Saadet Kutluyol Genç Kuşak Fest Sefo Konseriyle Sona Erdi Mustafa Kutluyol Ali Osman Kutlu
kutlu doğum tasavvuf müziği