Mahalle Konağı Muhtarları Ağırladı, Afrinle Canlı Bağlantı Kuruldu

9-03-2018

Uşak’taki merkez ve merkeze bağlı köy muhtarları Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile Dikilitaş Mahalle Konağı’nda bir araya geldi. Çeşitli konularda istişarelerin gerçekleştirildiği programda kentin gelişimine ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. Öte yandan Zeytin Dalı Operasyonu gündemdeydi.

Daha önce sınırdan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ı arayarak bölge halkına destekleri ve askerlerin yanında olmaları nedeniyle teşekkürlerini ileten TSK mensubu bir komutan bu kez Başkan Cahan tarafından arandı. Köy muhtarlarıyla birlikte Uşak’ın selamlarını ileten Başkan Cahan, tüm askerlere kolaylıklar diledi.

Yapılan görüntülü aramada Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Uşak merkezimizdeki mahalle ve köy muhtarlarımızla, İl Genel Meclisi Başkanımızla, AK Parti İl, İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarımızla birlikteyiz. Tüm Uşaklı hemşerilerimiz adına sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz. Allah sizlere güç ve kuvvet versin, muzaffer eylesin. Fedakârlığınız içiniz çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki 10 gün içerisinde biz de sizlere moral ve motivasyon anlamında destek olmak amacıyla geleceğiz.“ diyerek al bayrağın gökyüzünde ilelebet dalgalanacağını belirtti. Muhtarlar da alkışlarla askerlere desteklerini gönderdi. Bekle bizi Afrin geliyoruz seslerinin duyulduğu salonda Mehmetçiğe olan sevgi ve güven dile getirildi.

Telefonun diğer ucundansa, “Teşekkür ediyoruz başkanım. Biz de Afrin’den komandolar olarak buradan sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz. Dualarınızı bekliyoruz. Çok sağ olun.” yanıtı geldi. Komandolarla birlikte olan ve Uşak Belediyesi’nin desteklerini Afrin’e ulaştıran Fatih Demir ise, “Belediyemizin göndermiş olduğu jeneratör, buzdolabı ve gıdaları bölge halkımıza ulaştırdık. Şimdi askerlerimizle birlikteyiz.” dedi.

Şehit Haberi Programı Değiştirdi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü PKK/YPG karşısında verdiği mücadele kapsamında teröristlerle Kel Tepe mevkiinde girilen çatışmadan gelen şehit haberi programın akışını değiştirdi. Uşak Belediyesi’nin destekleriyle girdiği yarışmadan birinci çıkan HOKAD Halk Oyunları grubunun gösterisi iptal edildi. Terör karşısında Türk milletinin birlik içersinde durduğunu göstermek için Başkan Cahan ile birlikte kent merkezi ve köylere ait muhtarlar, AK Partili Başkanlar ve İl Genel Meclisi Mehmet Nacar birlik pozu verdi.

Cahan: Konaklar İnsanımızı Birleştiriyor

Uşak Belediyesi’nin en büyük amaçlarından birisini halkın arasındaki gönül bağını pekiştirmek ve vatandaşlar arasında birlik, beraberlik sağlamak olarak ifade eden Başkan Nurullah Cahan, “Mahalle konakları birleştirici güç olmaya devam ediyor. Uşak halkımızın dayanışma içerisinde olacağı, çocuklarımızın zeka atölyeleriyle gelişim sağlayacağı, kadınlarımızın meslek edindirme kursları ile kazanım elde edebileceği ve spor salonu gibi imkanlarıyla sosyal hayatı besleyecek Dikilitaş Mahalle konağımız bir kez daha hayırlı olsun. Şu an üç mahalle konağı ile hizmet veriyoruz. İnşallah yaz döneminde diğer mahallelerimizde de yer tespiti ve projelendirme yapacağız.” dedi. Uşak Belediyesi’nin destekleriyle girdiği yarışmadan il birincisi olarak çıkan HOKAD grubunu tebrik etti. Kentin ve köylerin gelişimi adına istişarelerin gerçekleştirildiği toplantıda köylere yönelik sağlanan katkıların imkân dâhilinde devam edeceğini belirtti.

Bayrak Dikmek İstedikleri Topraklar Mezarları Olacak

Zeytin Dalı Operasyonunda şehit düşen askerlere değinen Belediye Başkanı Nurullah Cahan, milleti ve bayrağı için canını feda eden kolluk kuvvetlerine dua etti. Türk milletinin yaşadığı her olumsuz badireden daha güçlü ayrıldığını kaydeden Başkan Cahan, “Ne PKK ne PYD ne de DEAŞ gibi kirli eller emellerine ulaşamayacak. Arkasındaki patronlarının planları tutmayacak. Allah’ın izniyle o bölgeye bayrak dikmek istediklere o topraklar mezar olacak. Ben girdikleri çatışmada şehit düşen vatan evlatlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize de şifa diliyorum.” diye konuştu.

AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın ise, operasyonda şehit düşen güvenlik mensuplarına Allah’tan rahmet dileyerek tüm kolluk kuvvetlerine minnetlerini ifade etti.

Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar da, Afrin bölgesinde mağdur olan halk için köy muhtarlarının sıklıkla sorduğu yardımları nasıl ulaştırabiliriz sorusunu yanıtladı. Nacar, “15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda açtığımız çadır ile sunacağınız yardımları mağdurlara ulaştıracağız. Askerimiz terörle bizlerse halkın içinde bulunduğu çeşitli olumsuz etkinlerle savaşacağız.” dedi.

Programa Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, AK Parti İl Başkanı Mehmet Çakın, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bayar ve Kadın Kolları Başkanı İlknur Ertuğrul ve muhtarlar katıldı.

İlgili İçerikler: Ünalan Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Kurt Banaz 31 Ağustos Mahallesi sakinlerinden Ayşe Tekin Ünalan Mahallesi Sakinlerinden, Yusuf Kaya KEMALÖZ MAHALLESİ 36. BÖLGE OLARAK ADLANDIRILAN ALANDA YAPILAN 18. MADDE UYGULAMA İŞLEMLERİ TAMAMLAN Kemalöz Mahallesi Sakinlerinden, İsmail Şentürk Bozkurt Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Dönmez Fevzi Çakmak Mahallesi'nden Mehmet Vural KARAAĞAÇ MAHALLESİ'NİN TALEPLERİ HİZMETE DÖNÜŞTÜ İLK İFTAR SOFRASI DİKİLİTAŞ'TA KURULDU Yeşilkaraağaç Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Özdemir
uşak uşak belediyesi nurullah cahan muhtarlar mahalle konağı birlik dikilitaş afrin beraberlik