Mahalle ve Köy Muhtarlarından Cahan'a iadei ziyaret

24-10-2017

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Uşak Merkez Mahalle Muhtarları Başkanı Gökhan Toker ve beraberindeki muhtar heyetini makamında kabul etti.

Daha önce Kayaağıl Termal Tesisleri’nde Uşak Belediyesi tarafından Muhtarlar Günü nedeniyle verilen yemeğin iadei ziyareti gerçekleştirildi. İçlerinde 5 dönemdir muhtarlık görevini başarıyla yürüten Uşak’ın mahalle ve köy muhtarlarının da bulunduğu heyet Başkan Cahan ile istişarelerde bulundu.

Muhtarlık mesleğinin demokrasinin temel taşlarının ilk basamağı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Ortak çalışmalarla şehrimize değer kattığımız muhtarlarımızın her zaman olduğu gibi özel günlerinde de yanlarındayız” dedi.

Şehir adına ortaklaşa yapılabilecek projeler üzerinde değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette ayrıca muhtarlara özel günleri nedeniyle hediye verildi.

Ziyarette açıklamada bulunan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Halkımız kendi içinden gibi gördüğü insanları yerel seçimlerde mahalle muhtarı olarak belirliyor. Burada hem köy muhtarlarımız var hem şehrimizin mahalle muhtarları var. Daha önce onlarla toplu bir yemek yemiştik, istişarelerde bulunmuştuk. İlimizde belediyemiz ve muhtarlıklarımızla ortak olarak neler yapabiliriz bunları istişare etmiştik. Sağ olsunlar bugün de muhtarlar günü vesilesi ile arkadaşlarımız bir heyet olarak muhtarlarımızı temsilen bizi ziyarete geldiler.” ifadelerini kullandı.

Muhtarlıkta 5. dönemini yaşayan köy ve mahalle muhtarlarının tecrübelerini paylaştıklarını ve bu başarılarını gönülden kutladıklarını kaydeden Cahan, “Üst üste beş kez sandıktan çıkmak her siyasiye nasip olan bir şey değil. Bu nedenle biz hem onların tecrübelerinden istifade etmek anlamında hem de onları onure etmek adına bugün muhtarlar gününde birlikteyiz, bu özel günlerini tebrik ediyoruz. İnşallah onlarla el ele, gönül gönüle Uşak'ımızı daha üst konumlara taşıyacağız, güzelleştirmeye devam edeceğiz. Alt yapıyı, üst yapıyı, sosyal ve kültürel olanakları hızlı bir şekilde geliştirerek tüm Türkiye'de örnek bir şehri hep birlikte inşa edeceğiz. Ben bütün muhtarlarımızın muhtarlar gününü kutluyorum.” açıklamalarında bulundu.

Uşak’ın 5 dönemdir hizmetteki canlı tanıkları ise şu açıklamaları paylaştı:1998 yılından bu yana mahalle muhtarlığı görevini yapan Fatih Mahallesi Muhtarı emekli öğretmen Selim Demir, "Bu güne kadar elimizden geldiği kadar mahallemize katkı sunmaya, vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık." dedi. 2014 yılından bu yana Uşak'ta çok büyük bir gelişimin olduğunu ifade eden Demir, "Bu gelişme gözle görülür bir durumda. Çok fazla üzerine konuşmaya dahi gerek yok. Son zamanlardaki çalışmalar oldukça yoğun ve başarılı. Bizler ve vatandaşlar bunları görüyoruz. Sayın başkanımıza hem kolaylıklar hem de başarılarının devamını diliyoruz.” diye konuştu.

Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Mustafa Torlak da Başkan Cahan'a davetleri ve Uşak için ortaya koyduğu özverili çalışmaları nedeniyle teşekkürlerini iletti.

Altıntaş Köy Muhtarı Ahmet Erdoğan ise köye yeni kazanımlar sağlamak adına çalıştıklarını, Uşak genelinde de son yıllarda önemli değişiklikler, hizmetler olduğunu belirtti.

İlgili İçerikler: Banaz/Gedikler Köyünden, Ömer Özer Merkez Eskigüney Köyü'nden Hatice Değirmenci Merkez Üçkuyular Köyü'nden Ali Özer Merkez İlyaslı Köyü'nden Fadime Ünal Fevzi Çakmak Mahallesi'nden Mehmet Vural Ortabağ Köyünden, Osman Çelik KARAAĞAÇ MAHALLESİ'NİN TALEPLERİ HİZMETE DÖNÜŞTÜ Sivaslı/Karaboyalık Köyünden, Mehmet Zeybek Çarıkköy Köyünden, Osman Yılmaz Yeşilkaraağaç Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Özdemir
uşak uşak belediyesi nurullah cahan muhtarlar iadei ziyaret