​Mehteran Takımı İlk Sınavından Başarıyla Geçti

2-09-2016

Mehteran Takımı İlk Sınavından Başarıyla Geçti

Uşak Belediyesi’nin yeni kurduğu mehteran takımı ilk sınavından başarıyla geçti. Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Geçmişimizi geleceğe taşımak adına mehteran takımımızla güzel bir işe imza attık” şeklinde konuştu.

Uşak Belediyesi kentte geçmişi ve kültürü yaşatmak adına kendi bünyesinde mehteran takımını kurdu. 26 kişiden oluşan mehteran takımı kurulmasının üzerinden 20 gün geçmesine rağmen 01 Eylül Uşak’ın Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümünde çıktığı ilk sınavdan başarı elde etti. Uşaklı Yerel Sanatçı Mutlu Keklik’in koordinatörlüğünde, Tiyatro Sanatçısı Murat Çubukçu’nun eğitmenliğinde kurulan mehteran takımı kentte faaliyetlerine devam edecek.

Geçmişini bilen bir nesil

Uşak Belediyesi Mehteran Takımı’nın ilk etkinliğinde vatandaşlardan beğeni kazandığını ileten Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “İlimizde kültürel ve sosyal etkinliklerde fark yaratacak ve farkındalık ortaya koyacak işler yapıyoruz. Yaptığımız tüm etkinliklerde geçmişimizle, kültürümüzle, örf ve adetlerimizle harmanlaşmış projelere imza atıyoruz. Bu düşüncenin kentimizin yeni nesillerine fayda sağlayacağını biliyoruz. Bu nedenle Belediyemiz bünyesinde Mehteran takımını kurduk. Ekibimiz 20 günde koordinatörümüz ve eğitmenimizle hazır hale geldi” dedi.

Beğeni kazandık

Uşak’ın kurtuluş tarihi olan 01 Eylül’de mehteran takımının ilk defa sahne aldığına dikkat çeken Cahan, “Ekibimiz ilk gününde halkımızla buluşmasında büyük beğeni kazandı. Vatandaşlarımız mehteran takımımızı takdirle karşıladılar. Ekibimiz yapacağı çalışmalar ile daha iyi bir konuma gelecek. Ayrıca uzun vadede yeni nesli de ekibimize dahil ederek mehteran takımımızın uzun yıllar hizmet vermesini hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

İlgili İçerikler: TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU İLK İFTAR SOFRASI DİKİLİTAŞ'TA KURULDU Yeşilkaraağaç Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Özdemir İlknur Öztürk ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI Elif Yeşilkaya Halil Tilki 100 YILLIK ÇINAR AĞACI BAKIMDAN GEÇTİ Aleddin Tilki BAŞKAN ÇAKIN ARASTANIN İLK BETONU İÇİN DÜĞMEYE BASTI
uşak belediyesi nurullah cahan mehteran takımı ilk sınav