Meyve ve Sebze Hali Denetlendi

1-04-2015

Meyve ve Sebze Hali Denetlendi

Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimler kapsamında toptancı halinde bulunan tüccar ve komisyoncuları denetledi. Denetimlerde kente komisyoncularca getirilen ürünler hakkında bütün detaylar incelendi. Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Belediyemiz ilimizde vatandaşlarımızın sağlığı adına olumlu çalışmalara imza atmaya devam ediyor” dedi.

Uşak Belediyesi Zabıta ekipleri kentte faaliyet gösteren market, tekel bayii, ekmek fırını, simit fırını, berber ve kuaförlerin denetiminin ardından denetimlerine toptancı halinde devam etti. Toptancı haline ve pazar yerlerine yaş sebze ve meyve getiren tüccar, komisyoncu ve esnaflar titizlik ile denetlenirken 5957 Sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun gereği yapılması gerekenler de ekiplerce incelenildi. Yaş sebze ve meyvelerin hal kayıt sistemine kayıtlarına da bakılan denetimlerde sebze ve meyvelerin künyeleri de değerlendirildi.

Hassas yaklaşıyoruz

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Uşak’ta gıda ürünlerinin denetimlerine başarı ile devam ediyoruz” dedi. Son haftalarda bu konuda özverili bir çalışma gerçekleştirdiklerini dile getiren Cahan, “Belediye ekiplerimiz hemşehrilerimizin güvenle gıda alışverişinde bulunmaları için hassasiyetle çalışmalarını sürdürmektedir. Son zamanlarda yaptığımız denetimler ile olumsuzlukların önüne geçmek ve insan sağlığını tehdit edecek her türlü unsuru engellemek için çaba verdik. Denetimlerde ekiplerimiz bütün ayrıntıları değerlendirdi. Olumsuz hiçbir şeye taviz vermedi” ifadesini kullandı.

Zabıta ekiplerinin meyve ve sebzelerin sağlıklı vegüvenilir şekilde tüketiciye ulaşabilmesini sağlamak  için meyve ve sebze halinde çalışmaları sürdürdüğüne dikkat çeken Cahan, “Zabıta personelimiz meyve ve sebze halinde 24 saat esası ile hizmet vermektedir” şeklinde konuştu.

Denetimler sürecek

Cahan, “Biz bundan sonra da denetlemelerimize devam edeceğiz. Denetimlerimiz belirli periyotlarda devam etmekle beraber herhangi bir olumsuzluğa mahal vermeyeceğiz. Yaptığımız tüm denetimlerimizde gıda mühendislerimizin de müdahaleleri ile aksaklıklara izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızdan gelen ihbar ve şikayetleri de değerlendireceğiz. Bu konuda Alo 153 Zabıta hattı ve 0276 221 4000 numaralı belediye hattımız 24 saat esası ile çalışmaktadır” diyerek sözlerine son verdi.

İlgili İçerikler: Karahallı/Külköy Köyünden, Halime Yaşar Karahallı/Buğdaylı Köyünden, Halime Er Uşak Merkez Eşme İlçesi'nden ​Halil Çoban Halil Özkardeş Halil Cengiz Uşak Merkez Karaağaç Mahallesi'nden Halime Alpan Halime Kunaç Halil Uysal Halil Çakaloz Halil Tilki
denetim meyve sebze hal