​Örnek Sergiyi Başkan Cahan Açtı

8-04-2015

Örnek Sergiyi Başkan Cahan Açtı

Uşak Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde anlamlı bir etkinliğe daha imza attı. Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu Öğretim Elemanları ve Öğreticileri Karma Sergisi açılışında bir konuşma yapan Başkan Nurullah Cahan, “Hedeflerimizin arasında kültürün ve sanatın marka olduğu bir kent yer almaktadır” dedi.

Uşak Belediyesi kültür ve sanat etkinliklerine ara vermeden devam ediyor. Sanat dolu bir Mart hazırlayan Belediye Nisan ayında da birçok kültür ve sanat etkinliği planlandı. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu Öğretim Elemanları ve Öğreticileri Karma Sergisi gerçekleştirildi. Atatürk Kültür Merkezi fuaye alanındaki serginin açılışını ise Belediye Başkanı Nurullah Cahan gerçekleştirdi.

Engellilerden örnek sanat çalışması

Uşak’ta son zamanlarda yapılan kültür ve sanat etkinlikleri ile vatandaşların beklentilerine cevap veren bir çalışma yaptıklarını dile getiren Başkan Nurullah Cahan, açtıkları karma serginin de başarılı ve örnek bir çalışma olduğuna dikkat çekti. Engellerin aşılması adına başarılı eserlerin sergide yer aldığını söyleyen Cahan, “Bugün engelli kardeşlerimizin ve Anadolu Üniversitesi’nin katkıları ile emsal olacak bir serginin açılışını yaptık. Sergimiz azmin ve hayattan asla kopmamak gerektiğinin en güzel örneğidir. Eserlerin de son derece özenli ve başarılı olduğunu görmekteyiz. Engellilerimizi sanata bakış açılarını katmaları son derece başarılı olmuş. Bu tür çalışmalar ile engelli kardeşlerimizin kültüre ve sanat yönlendirmelerinin başarılı olacağını en somut kanıtıdır” ifadesini kullandı.

Uşak’ta farklı illerde sağlanan başarılı sanat organizasyonlarını ağırlamaya devam edeceklerini ifade eden Cahan, “Bu sayede kentimizde başarı hikayelerini en iyi şekilde göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Sanata her yönü ile kazanım sağlayacağız

Kültür ve sanat faaliyetlerinde yerel sanatçılar ve ülke çapında başarılı olan sanatçıları Uşaklılar ile buluşturmayı sürdüreceklerini kaydeden Cahan şunları belirtti: “Uşak’ta her kesimden herkesin beğenisini kazanan ve ilgisini arttıracak organizasyonlara önem veriyoruz. Sanatın sadece bir dalını değil, birçok dalını hemşehrilerimiz ile buluşturuyoruz. 2015 yılında bu düşünceler ile hareket ederek kültürü ve sanatı daha çok sevdireceğiz. Yerel sanatçılarımızın da vatandaşlarımız ile sürekli buluşması için çalışmalar yapacağız”

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Nurullah Cahan sergiyi gezerken yapılan eserlerin başarılı olduğunu bildirdi.

İlgili İçerikler: BAŞKAN YALIM 23 NİSAN'DA KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA DEVRETTİ BAŞKAN YALIM'DAN 23 NİSAN MESAJI BAŞKAN YALIM'DAN MEMURLARA MÜJDE BAŞKAN YALIM SÖZÜNÜ TUTTU BAŞKAN YALIM'DAN ANLAMLI ZİYARETLER BAŞKAN YALIM'DAN VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK HABER GELDİ BAŞKAN YALIM, RAMAZAN BAYRAMI MÜNASEBETİYLE BIR MESAJ YAYIMLADI BAŞKAN YALIM, İFTAR SOFRASINDA BİNLERCE VATANDAŞLA BİR ARAYA GELDİ BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA
sergi açılış anadolu