​Şahal'ın Resim Sergisi Beğeni Kazandı

15-06-2015

Şahal’ın Resim Sergisi Beğeni Kazandı

Uşak Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Ressam Elçin Şahal’ın resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Sergi, protokol üyelerinin ve sanat severlerin beğenisini kazandı.

Uşak Belediyesi kültür ve sanat etkinliklerine devam ediyor. Her ay onlarca farklı sanat etkinliğini kente getiren Uşak Belediyesi son olarak Uşaklı Ressam elçin Şahal’ın “Yağmurun Kanatlarında” isimli sergisini sanatseverlere sundu. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen serginin açılışına Uşak Valisi Seddar Yavuz’un yanı sıra Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar ve sanata gönül veren vatandaşlar katıldı.

Sanata önem veren bir yapıdayız

Serginin açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, sanatın her dalının Uşak’ta sevilmesi için çaba verdiklerini belirtti. “Bu kapsamda birçok sanat etkinliğini titizlikle değerlendirip kentimizde hemşehrilerimizin beğenisine sunuyoruz” diyen Cahan, “Uşak’ta sanatın her dalının sevilmesi ve vatandaşlarımızın beğenisine sunulması için ilgili birimlerimizce çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2015 yılında da bu düşünceler ile sanat ile ilgili aktivitelerle dolu günler yaşamaya devam ediyoruz. Daha yılın yarısı olmadan yüzlerce etkinliği hemşehrilerimize sunduk ve bu konuda beğeni kazandık. Bunun yanında yaptığımız etkinliklerde de vatandaşlarımızın düşüncelerini önemseyen bir yapıda politika izledik. Bundan sonra da bu düşünceler ile yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Sanat ve kültür programlarının vatandaşlar tarafından da beğeni aldığının altını çizen Cahan, “Vatandaşlarımızın beğenisi ve teveccühü bizleri daha da mutlu ediyor” diye konuştu.

Yerel değerlerimiz hak ettiği yerde olacak

Sanat etkinliklerinde yerel sanatçıların da hak ettiği yerde olmasını hedeflediklerini belirten Cahan, “İlimizde sanatın daha iyi bir konuma gelmesinde yerel değerlerimizin ön plana çıkması gerekmektedir. Bu sayede yeni nesil sanata yerel değerlerimiz ile daha çok sarılacaktır. İlimizden çıkan ve Türkiye’nin çeşitli kentlerinde hayatlarını sürdüren sanatçılarımız mevcuttur. Bu değerlerden birisi de bugün sergisini açtığımız Elçin Şahal’dır. Kendisi hayata ve sanata bakış açısını resimleriyle en güzel şekilde göstermiştir. Emeklerinden dolayı sanatçımıza teşekkür ederiz” dedi.

Sanatçı Elçin Şahal ise kendi memleketinde böyle bir sergi açmanın mutluluğunu yaşadığını iletirken, “Uzun yıllar sonra kendi memleketime eserlerimle gelmenin heyecanını yaşıyorum. Hemşehirlerim ile bundan sonra daha sık bir araya gelmek isterim. Bana bu fırsatı veren Belediye Başkanımız Nurullah Cahan’a teşekkür ederim” ifadesini kullandı.

İlgili İçerikler: Moda Fest'te Tarihe Yolculuk: 'Cumhuriyet Dönemi Kıyafet ve Aksesuarları Sergisi' Minik Eller Atık Malzemeleri Geri Kazandırdı Kursiyerlerin elinden çıkan tablolar sanat sergisine taşındı Minikler Tiyatrocuya, Resim Defterleri Bilete Dönüştü Bir Yılda Üçüncü Battı Çıktı Şehre Kazandırılıyor: Asfalt Serim İşlemi Başladı Kent Park Hız Kazandı: 3 Okul Daha Yıkılıyor Tiyatro Oyunu Resim Defteri Ve Kitaba Dönüştü Uşak'ta Teknolojik Yatırımlar Hız Kazandı Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık Tablosu Yeniden Can Buldu Ev Sahibi UTAŞ Uşakspor Payasspor'a Karşı 3-1'le Kazandı
elçin şahal resim sergisi