Şehir Tiyatrosu Duyulmamış Bir Aşk İlleti'ni sahneledi

6-04-2018

Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından ‘Duyulmamış Bir Aşk İlleti’ adlı tiyatro oyunu sahneye taşındı. Kurulduğundan bu yana 11. oyununu seyircisiyle buluşturan Şehir Tiyatrosu izleyenlerden tam not aldı.

Devlet tiyatroları dışında zor bir oyun olan Duyulmamış Bir Aşk İlleti’ni sahneye taşıyan ikinci ekip Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu oldu. 3 aylık bir hazırlık sürecinin ardından özel bir dekor uygulaması ve ışıklandırma kullanılan 105 dakikalık oyun, 13 kişilik bir kadroyla sahnelendi.

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın ‘Kaynanan nasıl kudurdu’ romanından uyarlanan 2 perdelik, komedi türündeki tiyatro oyunu, erken yaşta dul kalmış Ayşe Makbule Hanımın yüklü miktardaki serveti uğruna Avukat Vassaf ile yaşadığı uydurma aşkı konu alıyor.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Oyun sonrası yaptığı konuşmada Uşak’ta sanata yapılan yatırımların meyvelerini verdiğini kaydeden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Şehir Tiyatrosu’nun yaklaşık 3 yıl önce kurulduğunu ve çok sayıda kaliteli oyunu takipçileriyle buluşturduklarını kaydetti. Yetişkinlerden ve 9-15 yaş arasındaki çocuklardan oluşan iki grupla tiyatro eğitimlerinin verildiğini ve oyunların sahnelendiğini ifade etti.

Başkan Cahan: AKM bir sanat merkezine dönüştü

2-8 Nisan tarihleri arasında Tiyatro Festivali düzenleneceğini hatırlatan Başkan Nurullah Cahan, “Uşak adına gururla söyleyebilirim. Sanat şehrimizde bambaşka bir noktaya geldi. Hem il dışında şehrimizi temsil eden ekiplere, hem de ilimizde birbirinden kıymetli oyunla, etkinlikle halkımızı buluşturan bir dinamikliğe sahibiz. Bu enerjimizi, düzenlediğimiz etkinliklerle güçlendiriyoruz. Pazartesi günü bu yıl ikincisini düzenlediğimiz tiyatro festivalimiz için bir kortej yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Çocuklarımıza ve yetişkinlerimize uygun çeşitli oyunlar ve etkinlikler olacak. Sanat Uşak’ın ruhuna işledi.” dedi. Uşak’ın sanat alanında var olduğunu ve sanatsal faaliyetlere şehirde değer verildiğini belirten Başkan Cahan, Şehir Tiyatrosu’nun yanı sıra Çocuk Sesler Korosu’ndan Halk Müziği Korosuna, kurslardan mehter takımına kadar her alanda Atatürk Kültür Merkezi’nin bir sanat merkezi haline getirildiğini söyledi.

Öte yandan 7 Mart'ta Akçaabat 8. Erol Günaydın Tiyatro Festivalinde oynadıkları oyun nedeniyle Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu’na verilen plaket Başkan Nurullah Cahan’a teslim edildi.

İlgili İçerikler: Başkan Av. Nurullah Cahan'ın Öğretmenler Günü Mesajı Başkan Cahan Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Ağırladı NURULLAH CAHAN'DAN SAYIŞTAY BAŞKANINA DAVET Ünlü YouTuber Bir Günlüğüne Uşak Belediye Başkanı Oldu Başkan Av. Nurullah Cahan'dan Mevlid Kandili Mesajı Başkan Cahan'dan 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Mesajı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden İlan-22 Başkan Cahan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı BELEDİYE BAŞKANI NURULLAH CAHAN MUHTARLARLA BULUŞTU Başkan Cahan, Gençlerin Kitapla Buluşmasına Sponsor Oldu
uşak uşak belediyesi nurullah cahan tiyatro şehir tiyatrosu duyulmamış bir aşk illeti