Şehit Astsubay Sadık Akın Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi

27-04-2018

Şırnak'ta teröristler tarafından daha önce tuzaklanan el yapımı(EYP) patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Sadık Akın Uşak’ın Banaz ilçesine bağlı Büyükoturak köyünde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Şırnak’ta hain terörislerce daha önceden tuzaklanmış EYP’nin infilak etmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Sadık Akın memleketi Uşak’ta son yolculuğuna uğurlandı.

Evli ve bir çocuk babası olan Şehit Akın’ın Türk Bayrağına sarılı tabutu ilk olarak helallik almak üzere bağlı bulunduğu Büyükoturak Köyü’nde baba ocağına götürüldü. Daha sonra Büyükoturak köyü Merkez Camisi'ne götürülen Şehit Naaşı öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası köy mezarlığına defnedildi.

“Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganıyla ve tekbirlerle binlerce Uşaklı ve Şehit Jandarma Üstçavuş Sadık Akın’ın silah arkadaşları son yolculuğunda yanında oldu.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın da şehit ailesini yalnız bırakmadığı törende, Uşak Valisi Salim Demir, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, Uşak İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ve şehit yakınlarıyla vatandaşlar katıldı.

Gözyaşlarının döküldüğü törende Sağlık Bakanı Demircan, Şehit Sadık Akın’ın babası Ramazan Akın’a ve annesi Sultan Akın’a evladının olduğu bir fotoğraf ile Türk Bayrağı takdim ederek baş sağlığında bulundu.

Bir çocuk babası Jandarma Astsubay Üstçavuş Sadık Akın’ın eşi Şenay Akın’ın 5 aylık hamile olduğu öğrenildi.

İlgili İçerikler: Sadık Sülük Banaz/Öksüz Köyünden, Ayşe Çakın Sadık Kenan Aytaş Akın Çetinkaya Ayşe Akın Sadık Ateş Emine Akın Arif Akın Mehmet Akıncı Sadık Kahraman
uşak uşak belediyesi nurullah cahan şehit Banaz şırnak hain teröristler büyükoturak