​Şehit Savcının İsmi Mahalle Konağında Yaşatılacak

3-04-2015

Şehit Savcının İsmi Mahalle Konağında Yaşatılacak

Uşak Belediyesi 31 Mart 2015 günü  İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde haince katledilen   Savcı Mehmet Selim  Kiraz’ın ismini Karaağaç Mahalle Konağı’nda yaşatma kararı aldı. Örnek karar ile 6 ay içinde bitecek mahalle konağı şehit savcının ismi ile hizmet verecek.

Uşak Belediyesi geçtiğimiz günlerde terörist bir eylem neticesinde şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı unutmadı. Bu kapsamda belediye projeleri arasında yer alan ve ilk kazması Mart ayı sonunda vurulan Karaağaç Mahalle Konağı’nın isminin Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz konulması yönünde karar alındı. Konu Nisan ayı belediye meclis toplantısında da görüşülürken bütün parti grupları konu hakkında kabul oyu kullandı.

Kayıtsız kalamazdık

“Ülkemiz hain bir saldırı neticesinde değerli ve vatansever bir savcısını şehit vermiştir” diye konuşan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kendilerinin de bu olaya kayıtsız kalmadıklarını iletti.

Tüm Türkiye’nin bu elim olayda tek vücut olduğunu söyleyen Cahan, “Ülkemiz son zamanlarda dış güçlerin karanlık elleri ile olumsuzluğa terk edilmek istenmektedir. Fakat istikrarı yakalayan ülkemiz ne olursa olsun yolundan şaşmayacak huzur ve refah içinde daha da ileriye gidecektir. İşte bu hainler geçtiğimiz gün İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde bir kez daha kendini göstermiştir. Adaletin işlemesi ve tecelli etmesi için mücadele eden Savcımız Mehmet Selim Kiraz katledilmiş ve bu durum hepimizi yaralamıştır. Belediyemiz de bu duruma kayıtsız kalmayarak örnek bir çalışma yapmıştır           “ ifadesini kullandı.

Meclise gelir gelmez bütün parti gruplarının konu ile ilgili hassas bir yaklaşım sergilediğine dikkat çeken Cahan, bu duruşlarından dolayı belediye meclis üyelerine de teşekkür etti.

Ülkemiz birlik içinde olacaktr

Bundan sonra da her türlü terör olayına karşı tek vücut olacaklarını dile getiren Cahan şunları kaydetti: “Ülkemiz ve şehrimiz şiddetin her türlüsüne karşı olmakla beraber, bütünlüğümüz için daima karşı koyacak yapıdadır. Bizler de söz konusu ülkemiz olduğunda siyaseti bir kenara bırakıyor ve birlik içinde oluyoruz. Tarihimizde de bu böyle olmuştur. Bizleri bu yolla bölmeye ve ülkeyi kaosa sürüklemeye çalışanlar bilmeliler ki hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaksınız. Bu vesile ile şehit savcımıza bir kez daha rahmet diliyoruz”.

İlgili İçerikler: Kemalöz Mahallesi Sakinlerinden, İsmail Şentürk Bozkurt Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Dönmez Fevzi Çakmak Mahallesi'nden Mehmet Vural KARAAĞAÇ MAHALLESİ'NİN TALEPLERİ HİZMETE DÖNÜŞTÜ Yeşilkaraağaç Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Özdemir Aybey Mahallesi Sakinlerinden, Süleyman Kahraman Elmalıdere Mahallesi Sakinlerinden, Ayşe Aslan Karaağaç Mahallesi Sakinlerinden, Mehmet Ayhan Sivaslı Evrenli Mahallesi sakinlerinden Hatice Güler Bölme Mahallesi Sakinlerinden, Muzaffer Şahin
şehit savcı mahalle konağı