"Selçuklu'nun Şifreleri" Konferansıyla Tarihe Yolculuk

21-02-2017

Uşak Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Tarihçi, Yazar Talha Uğurluel ve Televizyon Sunucusu Cansu Canan Özgen’in katılımıyla “Selçuklu’nun Şifreleri” konulu konferans düzenledi.

Uşak Belediyesi kültür ve sanat etkinliklerine devam ediyor. Her hafta Uşak’lı sanatseverlere çeşitli etkinliklerle kapılarını açan Atatürk Kültür Merkezi’nde, bu kez de Talha Uğurluel ve Cansu Canan Özgen’in eşsiz anlatımıyla Selçuklu Devletine ait bilinmeyenleri gün yüzüne çıktı.  Hınca hınç dolan salonda Uşaklı vatandaşların programa ilgisi yoğundu. Konferansa Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ ve sanatsever Uşaklılar katıldı.

Uşak’ta bir önemli etkinliğe daha imza atmanın heyecanını yaşadıklarını kaydeden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Uşak’ta tarihin ve ecdadımızın en iyi şekilde anlaşılması için bu tür programlara önem veriyoruz” dedi. Cahan “Ecdadımız Selçuklu Devletini bizlere en güzel şekilde anlatan, kısa ve öz cümlelerle tarihi değerlerimizi daha iyi tanıma fırsatı tanıyan değerli misafirlerimiz Talha Bey’e ve Cansu Hanım’a Uşak’lı hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Göstermiş oldukları fotoğraflar sayesinde Selçuklu devletimizin Orta Asya’dan öz vatanımızdan, Anadolu’ya kadar basmış oldukları mühürleri daha detaylı görmüş olduk. Misafirlerimizi her zaman için şehrimizde ağırlamak isteriz. Nice güzel programlarda görüşmek dileğiyle” ifadesini kullandı.

Tarihçi Yazar Talha Uğurluel ve Cansu Canan Özgen son kitapları Selçuklunun Şifreleri'nin ilk tanıtımını ve imza gününü Uşak'ta gerçekleştirirken, Türk tarihinin en tartışmalı en çok merak edilen ve izaha muhtaç konularına açıklık getirmek istediklerini söyledi. Konuklar konferansa desteklerinden ve misafirperverliklerinden dolayı Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a teşekkür ettiler.

Talha Uğurluel, “Birçok kentte konferanslarımız oluyor.  Lakin bu kitabımızın ilk tanıtımına Uşak’tan başlamak bizlere son derece mutluluk verdi. Uşak’lı kardeşlerimin tarihe olan ilgi ve alakalarını geçmiş programlardan biliyorum. Bugünde bütün salonu doldurarak kitabımız için güzel bir başlangıç yaptık. Konferansımıza gelerek bizleri onurlandıran tüm Uşak’lılara teşekkür ediyorum” dedi

Cansu Canan Özgen ise, “Bizim tarihimizdeki doğru bilinen yanlışları ya da bir takım eksiklikleri gidermemiz lazım. Kitaplarımızı okuyanlar yakından takip eden insanlar görürler ki tarih bize öğretildiği gibi değilmiş. Selçuklu’nun Şifreleri kitabımızda insanlara bu yanlışları göstererek daha doğru bilgiyi aşılamak istedik. Aşırı kalabalık bir salonda bu fırsatı yakalayabildiğimiz için de çok mutluyuz” açıklamasında bulundu.

İlgili İçerikler: Moda Fest'te Tarihe Yolculuk: 'Cumhuriyet Dönemi Kıyafet ve Aksesuarları Sergisi' FOTOĞRAFLARLA UŞAK TARİHİNE YOLCULUK ​Uğurluel ve Kayatekin Tarihe Işık Tuttu
uşak uşak belediyesi nurullah cahan talha uğurluel cansu canan özgen selçuklunun şifreleri