Haberler

​Sokak Hayvanlarına Mikroçip Uygulaması

2562
11-03-2015

Sokak Hayvanlarına Mikroçip Uygulaması

Uşak Belediyesi sokak hayvanlarına mikroçip takmaya başladı. Uygulama sayesinde sokak hayvanları ile ilgili bütün işlemler mikroçip vasıtası ile takip ediliyor. Başlanan uygulamanın hayvan dostu bir çalışma olduğunu ileten Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Zamanın ve teknolojinin gereklerini sokak hayvanlarının takip edilmesinde de kullanarak önemli bir işe imza atıyoruz” dedi.

Uşak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü örnek bir çalışmaya imza attı. Sokak hayvanları konusunda duyarlı davranan Uşak Belediyesi, hayvanların takiplerini kolaylaştırmak adına mikroçip uygulamasına başladı. Buna göre sokak hayvanlarına mikroçip takılıyor. Mikroçipe hayvanlar ile ilgili tedaviler, aşılar ve aylık bilgiler yükleniyor. Yapılan çalışma ile hayvansal hastalıkların da azaltılması hedefleniyor.

Teknolojik takip

Uşak’taki uygulamanın başarı ile devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, sokak hayvanlarına verilen değer ve sağlıklarının takibi düşüncesi ile çalışmaların başladığını belirtti. Hayvanlarını çeşitli nedenlerden dolayı sokaklara bırakıldığını söyleyen Cahan, “Merkez ve köylerde yaşayan  vatandaşlarımız tarafından ilimize hayvanlar bırakılıyor. Biz bu durumda Veteriner İşleri Müdürlüğümüz vasıtası ile ciddi bir çalışma yapıyoruz. Konu ile ilgili projeler hazırlıyoruz. Yaptığımız çalışmalardan birisi de sokak hayvanlarına mikroçip takılması uygulamasıdır. Uygulama teknolojinin nimetlerinden faydalanılarak sokak hayvanlarının takibini en ileri şekilde yapılması sağlanıyor. Aynı zamanda hayvan sahiplerinin de hayvanlarını sokağa bırakmalarını mikroçipler sayesinde önlüyoruz” dedi. Başkan Cahan sokak hayvanları ile ilgili çalışmaların örnek bir hayvan barınağının yapılması ile süreceğini dile getirdi.  

Uygulama başarılı

Proje hakkında bilgi veren Uşak Belediyesi Veterineri Okan Aydın, “İlimizde son verilere göre bin civarında sokak hayvanı mevcuttur. Bizler bütün hayvanların sağlıklı olması ve vatandaşlarımız açısından sıkıntı oluşturmaması için çaba veriyoruz. Bu düşüncemize mikroçip uygulaması ile katkı sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Mikroçip sisteminin faydalarına da değinen Aydın, “Mikroçipler kısırlaştırılan ya da aşılama işlemi yapılan sokak hayvanlarına takılmaktadır. Ekiplerimiz sokak hayvanlarının toplanması konusunda hassas bir çalışma sergiliyor. Düzenli olarak sokak hayvanları toplanıp hayvan barınağına getiriliyor. Kısırlaştırılan hayvanlar küpelendikten sonra aşıları yapılıyor ve boyun bölümüne şırınga yardımıyla mikroçip yerleştiriliyor. Daha sonra ise doğal yaşama bırakılıyor. Sokak hayvanları tekrar getirildiğinde boynundaki mikroçip okutularak yapılan tüm işlemler bilgisayarlarımızda görülüyor” dedi.  

0.0
Son Düzenlemeler: -/-
İlgili İçerikler: Bozkurt ve Karaağaç Mahalleleri 55. Bölge 18. Madde Uygulaması Parselasyon Planı 3. Askı İlanı Bölme Mahallesi 239 Ada 23 Parsel 18. Madde Uygulaması 55. Bölge (Bozkurt - Karaağaç Mahalleleri) 18. Madde Uygulaması Muharremşah Mahallesi 3194 Sayılı İmar Kanunun 18. Madde Uygulaması Kemalöz Mahallesi 3194 Sayılı İmar Kanunun 18. Madde Uygulaması Hacıkadem Mahallesi 7025 ada 42-43-44-45-46-47-48 parsellerde yapılan imar uygulamasının tapu dağıtı ​Sokak Hayvanları İçin Örnek Yarışma ​Sokak Hayvanlarına İlk Yardım Aracı
sokak hayvanları mikroçip