​Temiz Çevrem Projesi Çocukları Bilinçlendirdi

1952
12-05-2015

Temiz Çevrem Projesi Çocukları Bilinçlendirdi

Uşak Belediyesi Temiz Çevrem Projesi ile öğrencilerin çevre konusunda duyarlı olmasına katkı sağladı. Başkan Nurullah Cahan, en önemli yatırımın çevreye olan yatırım olacağına dikkat çekerken, bunun ise yeni neslin bilinçlenmesi ile sağlanacağına vurgu yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan “Temiz Çevrem” kampanyasına Uşak Belediyesi de destek verdi. Kampanya kapsamında Uşak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Müjde İlkokulu öğrencileri Karaağaç Mahallesi’nde bulunan Anıt Tepe’de temizlik seferberliği yaptı. Belediye Başkan Yardımcısı Kudret Aydın’ın da katıldığı programda çocuklar alandaki atık piller, ambalaj atıkları, atık yağlar gibi zarar veren maddeleri topladılar.

Çevreye duyarlı bir nesil

“Çevre duyarlılığı konusunda duyarlı bir nesli önemsiyoruz” diye konuşan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “İlimizde çevre konusunda son bir yılda etkin bir çalışma sergiledik. Ekiplerimiz hassasiyet ile çevre projelerinde titiz bir uygulama içindedir. Biz bu konuda yeni neslin yetişmesini ve bilinçlenmesini değerli buluyoruz. Öğrencilerimizin çevre hassasiyetine kavuşması doğanın korunmasında zincirin ilk halkasıdır diye düşünüyorum. Bilinçlenen yeni nesil çevresinin ve ailesinin de bilinçlenmesine katkı sağlamaktadır” şeklinde konuştu.

Son yapılan etkinlikte de olumlu sinyaller aldıklarına işaret eden Cahan, öğrencilerin çevre bilinci ile yetişmelerinden mutlu olduklarını dile getirdi.

Çalışmalarımız devam edecek

Bundan sonra da çevre konusunda projelere devam edeceklerini aktaran Cahan, “Çevreye karşı duyarlı bir neslin olması ve bütün çevre projeleri çağımızın belki de en önemli çalışmaları olacaktır. Günden güne kirletilen dünyada yeniden güzel bir başlangıç yapmak bilinçlendirme çalışmaları ile mümkündür. Hepimiz bilinçlenerek bizlere miras bırakılan temiz doğayı, gelecek nesillere de aynı bilinçle teslim etmekle mükellefiz. Bu nedenle üzerimize düşeni layıkıyla yerine getirmek ve yeni nesle de daha iyi anlatmak için gerekli olan herşeyi yapacağız” ifadesini kullandı

İlgili İçerikler: ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE DUYURU ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE MERAK EDİLENLER CEVAP BULDU UŞAK MERKEZ İSLİCE MAHALLESİ ÇARŞI UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ UŞAK'IN VİZYON PROJESİNDE SÜREÇ BAŞLADI 'YAYALAŞTIRILAN SOKAKLAR' PROJESİ HAYATA GEÇİYOR Konu Su Projesi'nde hediyeler sahibini buldu Uşak Belediyesi'nden Bir Gençlik Projesi HOŞ GELDİN BEBEK PROJESİ KAPSAMINDA YENİ DOĞUM YAPAN AİLELERE VERİLMEK ÜZERE MALZEME ALIMI DOĞRUDAN Uşak Belediyesi "Şehrimde Sanat" Projesiyle Şehirdeki Tüm Kesimleri Tiyatroyla Buluşturuyor Uşak Belediyesi Engelli Çocukları Unutmadı
temiz çevrem proje