​Turan,

23-07-2015

Turan, “Uşak Bölgenin Yıldızı Olacak”

Uşak’ta devam eden Kentsel Dönüşüm Projesi’ni hassasiyetle takip eden TOKİ Başkanı M. Ergün Turan devam eden şantiyede incelemelerde bulundu. Turan, “Türkiye’nin örnek projesini beklenilenden önce bitirerek Uşak’ın vizyonunu değiştireceğiz” dedi.

Uşak Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde yapımı devam eden Kentsel Dönüşüm Projesi son hızıyla devam ediyor. Yaklaşık 450 milyon TL maliyetle bitirilecek proje kapsamında bin 51 konut, 923 işyeri, 750 kişilik cami, 24 derslikli okul ve sağlık ocağı yapılacak. Ayrıca Belediye hizmet binası ve Defterdarlık binaları da alana taşınacak.

Uşak için önem arz eden Kentsel Dönüşüm Projesi Türkiye’de de örnek gösterilen projelerin arasında yerini aldı. Kenti komşu illere göre bir adım öne çıkaracak proje şehrin değişiminde de etkili olacak. Diğer yandan proje Ankara’dan da sürekli ilgi görmeye devam ediyor. Projeyi sürekli takip eden TOKİ Başkanı M. Ergün Turan bir kez daha kente gelerek çalışmaları yerinde inceledi. Turan’a ziyaretinde Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Kırdinli, TOKİ daire başkanları, müteahhit firma yetkilileri ve Uşak Belediyesi daire müdürleri eşlik etti. Uşak’ın değişimini çok önemsediklerini aktaran TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, “Değişimin lokomotifi olan Kentsel Dönüşüm Projesi de bizlerin sürekli takibindedir” dedi.

Sürekli takipçisiyiz

Projeyi sürekli şahsen gelerek yerinde gördüklerine değinen Turan, “Uşak’a beşinci kez gelmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Biz kentsel dönüşümler konusunda ulusal medyada bahsederken Uşak’a özel bir parantez açıyoruz. Ülkemizdeki büyük ölçekli kentsel dönüşüm projelerine baktığımızda Uşak üst sıralarda yer almaktadır.  Bu proje Uşak’ında konumuna ve değişimine önemli etki edecektir. Projemiz yaklaşık 450 milyon TL. gibi bir bedeli kapsamaktadır. Şantiyelerimiz 6 ay gibi kısa bir süre önce kurulmasına rağmen son derece hızlı bir şekilde devam etmektedir. 2016 yılı Temmuz aylarına geldiğimizde Uşak’ta bambaşka bir konuma geldiğimizi hep birlikte göreceğiz. Proje ile Uşak’ın yıldızı bölge içinde parlayacaktır. Proje bittiğinde diğer illere göre Uşak ivme kazanacaktır. Biz projenin kesintisiz bir şekilde devam etmesi için Belediye Başkanımız Nurullah Cahan ile sürekli istişare halindeyiz. Projemiz başladığı gibi selametle bitecek” diye konuştu

Bölgede Dokuzsele Deresi Islah Projesi’nin de eş güdümlü olarak devam ettiğine dikkat çeken Turan, ”İki proje ile yaşanabilir alanların  ortaya çıktığına birlikte şahit olacağız” dedi.

Konsept bir proje

Projenin teknik detayları hakkında da bilgi veren Turan, “Uşak’ta yatay mimari açısından da güzel bir proje yapılmaktadır. Uşak’ta yatay ve yöresel konseptleri içine alan, ticaret ve konut alanlarının içinde olduğu konsept bir şehir oluşturuyoruz. Yaşam alanı olarak heyecan duyucu bir çalışmaya bu şekilde imza atıyoruz” ifadesini kullandı.

Emeklilere müjdeler

Turan Türkiye çapında emeklilere ilişkin  TOKİ’nin çalışmaları ile ilgili de bilgi verdi. Emekli vatandaşların kolayca ev sahibi olmasını istediklerini kaydeden Turan şunları söyledi: “Yaptığımız bütün projelerde Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla emekli kardeşlerimize yüzde 20 ve 25 oranında kontenjan ayırıyoruz. Şimdi bu çalışmaya çeşitli kentlerde başladık. Mardin’de, Şanlıurfa Viranşehir’de, Ankara Mamak’ta projelerimiz hayata geçti. Anadolu’nun birçok vilayetinde de alt gelir grubu vatandaşlarımız için konut projelerimiz sürüyor”

Gelecek yıl yaz aylarında çay içeriz

TOKİ Başkanıı M. Ergün Turan’ın Uşak’a özel bir ilgi gösterdiğini ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise “Öncelikle ziyaretlerinden dolayı TOKİ Başkanımız Sayın M. Ergün Turan’a teşekkür ediyoruz.  Uşak’ın yeni merkezini TOKİ işbirliğiyle yapıyoruz. Projemizin başlamasının üzerinden 6 ay geçmesine rağmen çok önemli mesafeler kat ettik. Burada sanayi alanından konut ve ticariye dönüşüm ve yatay mimari açısından güzel bir çalışma yapılmaktadır. Proje Türkiye’ye damga vuracak emsalde bir projedir. Ayrıca DSİ Müdürlüğü ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na teşekkür ediyoruz. Çünkü Dokuzsele Deresi Islah Projesi de kentsel dönüşüm projesine eş güdümlü hızda devam ediyor. Allah’ın izniyle gelecek yıl bu zamanlarda hep birlikte burada çay içiyor olacağız” dedi.

Son Düzenlemeler: 23 Temmuz, 2015
İlgili İçerikler: ​Turan, "Uşak'ta Şehrin Dokusu Ortaya Çıkacak"
uşak uşak belediyesi nurullah cahan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan Kentsel Dönüşüm marka şehir inceleme