Türk Telekom, Uşaklı Kadınlara Teknoloji Eğitimi Verdi

13-11-2017

Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan’ın katılım sertifikalarını dağıttığı eğitimde kadınlar temel internet kullanımını öğrendi.

Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Türk Telekom Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve STK İlişkileri Müdürü Dursun Sırıklıgil.

Türk Telekom’un “Şimdi Senin Zamanın” sloganıyla kadınlara yönelik başlattığı teknoloji seferberliğinin 26-27 Ekim tarihlerindeki durağı Uşak oldu. Katılımcılara Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan’ın sertifikalarını verdiği eğitimde kadınlar temel internet kullanımını öğrendi.

Uşak 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda yer alan Türk Telekom Gezici Eğitim Tırı iki gün boyunca Uşak’ta olacak.

Türk Telekom tarafından başlatılan teknoloji seferberliği projesinde ‘’Herkes için erişilebilir iletişim’’ vizyonu ile hayata geçirilen ‘İnternet’le Hayat Kolay’ projesiyle aynı vizyon çerçevesinde, bu kez özellikle kadınların teknoloji eğitimi alması hedefleniyor. Teknoloji seferberliği ile katılımcılar e-devlet başta olmak üzere, sosyal medya, Skype ve Google Maps gibi uygulamaları nasıl kullanacaklarını da öğrenme fırsatı elde etti.

Türkiye’yi dolaşacak olan gezici eğitim tırında ve Türk Telekom Müdürlükleri’nde yaklaşık 3 ay içerisinde, 38 ilde 4 bin kadına eğitim verilmesiplanlanıyor. Türk Telekom Gezici Eğitim Tırı, gündüz kadınlara eğitim verirken akşam da açık hava sineması olarak yöre halkının güzel ve eğlenceli bir akşam geçirmesine katkıda bulunuyor.

Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan, “Türk Telekom’un başlattığı teknoloji seferberliği kapsamında Uşak’ta kadınlarainternet eğitimi verilmesi bizi çok mutlu etti” dedi.

Katılımcılar, eğitim programı sonunda sertifika aldı ve hediyeler kazandı

Her bir eğitimin sonunda katılımcılara sertifika, bakım seti, Tivibu Go ve Türk Telekom Müzik üyeliğinin yanı sıra, her gün başarılı bir katılımcıya da tablet hediye edildi. Hattını Türk Telekom’a taşımak isteyen kadınlar ise ayrıca ücretsiz internet, haftada bir saat konuşma ve cihaz indirimlerinin sahibi oldu.

Eğitime çocuğuyla gelenlere oyun parkı

Eğitime çocuğuyla birlikte gelen kadınların çocukları için tır yerleşkesinde portatif bir oyun parkı kuruldu. Türk Telekom Gezici Eğitim Tırı, gündüz kadınlara eğitim verirken akşam da açık hava sineması olarak yöre halkının güzel ve eğlenceli bir akşam geçirmesine katkıda bulunuyor.

İlgili İçerikler: Hasan Türkölmez BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU Kemalöz Mahallesi Sakinlerinden, İsmail Şentürk Miraç Efe Gençtürk İlknur Öztürk Alaettin Türk Ali Türk Avukat Süleyman Yılmaz Türkmenoğlu Hörü Aktürk
uşak uşak belediyesi nurullah cahan eğitim türk telekom kadın