​Türkmen Soydaşlarımız İçin Bir Kez Daha Uşak

2-02-2016

Türkmen Soydaşlarımız İçin Bir Kez Daha Uşak

Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Bayırbucak Türkmenleri için ikinci kez yardıma çıktıklarını belirtirken, “Soydaşlarımız için öncelikle battaniye olmak üzere kuru gıda, elbise ve nakdi yardım topluyoruz. Hafta sonu toplanan yardımlar tekrar soydaşlarımıza ulaştırılmak üzere yola çıkacak” dedi.

Uşak Belediyesi Bayırbucak Türkmenleri için ikinci defa yardım çağrısına çıktı. Suriye’de yaşanan olaylar neticesinde en büyük sıkıntılardan birisini de Bayırbucak Türkmenleri yaşadı. Kendi yurtlarında kahramanca savaşan Türkmenler birçok tehdit ile savaşıyor. Diğer yandan ateş arasında kalan Türkmen halkı ise daha güvenli bölgelere göç ediyor. Duyarlı Uşak halkı ise soydaşlarını yalnız bırakmıyor. Bu konuda Uşak Belediyesi öncülüğü yapan kuruluşların arasında geliyor. Daha önce gönderdiği yardım TIR’ı ile soydaşlarının yaralarına merhem olan Belediye, ikinci kez yardım çağrısına çıktı.  Toplanan yardımlar toprakları için savaşan Türkmenlerin yanı sıra savaşın ortasında kalan ve yeni kurulan çadır kentte yaşamlarını sürdüren Türkmenlere ulaştırılacak. Buna göre 12 Şubat 2016 Cuma gününe kadar Atatürk Anıtı önünde yardımlar toplanacak. Öncelikli olarak battaniye yardımları toplanması hedeflenirken, kuru gıda ve nakdi yardımlar da kabul edilecek. Diğer yandan battaniye alamayanlar 15 TL vererek battaniye alımına vesile olabilecek.

Onların kaygısını taşıyoruz

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, “Bayırbucak’ta ki Türkmen kardeşlerimiz için bizlerin kalpleri de her daim atıyor” dedi. Türkmenler için üzerlerine düşen ne varsa yaptıklarına değinen Uludağ, “Suriye iç savaşın pençesinde hergün yeni kötü bir haberin geldiği ülke haline geldi. Mazlum olan Suriye halkı maalesef savaşın faturasını en kötü şekilde ödüyor. Bunun yanında her zaman bağlarımız güçlü olan Bayırbucak Türkmenleri de fedakar ve kahramanca mücadele veriyor. Kendi yaşam alanlarını bekası için mücadele eden Türkmen kardeşlerimiz için bizler de kaygı duyuyoruz. Onların selameti adına üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz. İlkini gerçekleştirdiğimiz yardımın ardından ikicisine de bu düşünceyle başladık” dedi.

Desteklerini esirgemesinler

Duyarlı Uşak halkına da seslenen Uludağ, “Hemşehrilerimiz ne kadar duyarlı olduklarını geçtiğimiz yardımda gösterdiler. Yediden yetişe herkes yardım için koşarak Türkmen soydaşlarımızı unutmadı. Evlerindeki harçlıkları bile bize getiren çocuklarımız oldu. aynı duyarlılığın şimdi de devam edeceğine inancımız tamdır. Vatandaşlarımız battaniye kuru gıda ve nakdi yardımda bulunabilirler. Önceliklerimizin arasında yer alan battaniye yardımı için 15 TL bedel ödeyenlerin yerine bizler battaniye alabiliriz. Sağduyulu halkımıza şimdiden teşekkür ederiz”  diyerek sözlerine son verdi.

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI
uşak belediyesi Türkmen hakan uludağ destek yardım bayırbucak soydaş