​Uğurluel ve Kayatekin Tarihe Işık Tuttu

21-05-2015

Uğurluel ve Kayatekin Tarihe Işık Tuttu

Uşak Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Tarihçi, Yazar Talha Uğurluel ve Muammer Kayatekin’in katılımıyla “Tarih Tıbbı Konuşturdu” konulu konferans düzenledi. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ ve vatandaşlar katıldı. Konferansta Uğurluel ve Kayatekin, tarihte saklı kalmış birçok gizli konuyu dinleyicilere aktardı.

Tarihimizi en iyi şekilde anlatıyoruz

Uşak’ta tarihi en iyi şekilde anlamak ve anlatılmasını sağlamak için etkinliklere devam ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Geçmişimizi en iyi şekilde gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmalarımız sürecek” dedi. Talha Uğurluel’in kente dördüncü kez geldiğini ileten Cahan, ”Son aylarda kültürel etkinlikler kapsamında tarihimizin Uşaklı hemşehrilerimize anlatılmasını sağlamak adına birçok proje ekledik. Bu çalışmaların başında Tarihçi Yazar Talha Uğurluel’i koyduk. Tarihçimiz ilimize her geldiğinde vatandaşlarımızın yoğun ilgisiyle karşılandı. Son konferansı da bu bağlamda çok faydalı oldu. Talha Uğurluel ve beraberinde misafir ettiğimiz Muammer Kayatekin tarihte gişzli kalmış birçok konuyu detayları ile hemşehirlerimize anlattılar. Katılımlarından dolayı tarihçilerimize teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.

Başkan Cahan kentin yararına olacak her türlü etkinliğe devam edeceklerini de belirtirken, vatandaşların konu ile ilgili taleplerini değerlendirerek etkinliklere yön verdiklerini vurguladı.

Uşak’ın ilgisi güzel

Uşak’ta olmaktan mutluluk duyduğunu ileten Tarihçi Yazar Talha Uğurluel ise, konferanslara ve tarihe olan ilginin mutluluk verici olduğunu belirtti. Uğurluel, “Birçok kentte konferanslarımız oluyor. Tarih ile ilgili farklı konuları konferansa katılanlara aktarmaya devam ediyoruz. Uşak’ta da son aylarda birçok farklı konuda konferans düzenledik. Kentin tarihe ilgisi bizim Uşak’a her zaman getirmekte aracı oluyor. Biz bundan sonra da Uşak’ta farklı konularda bildiklerimizi anlı daha sık ziyaret etmemizde etkili oluyor. Bizlere bu konuda desteğini veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Uşak Belediyesi yönetimine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konferansın ardından Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ konferans veren Talha Uğurluel Muammer Kayatekin’e çiçek takdim etti.

İlgili İçerikler: BAŞKAN YALIM SÖZÜNÜ TUTTU Naziye Işık Naciye Işık Asım Işık Mehmet Erkan Işık Uşak Merkez Işık Mahalesi'nden Süleyman Tekdemir Işık Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Doğan Işık Mahallesi Sakinlerinden Nafiz Çelik Eşme/Güllü Köyünden, Ahmet Işık Hikmet Işık
uğurluel kayatekin konferans