Uşak Belediyesi Çocuk Sesler Korosu, 22 Mayıs'ta Gala Yapacak

8-05-2017

Uşak Belediyesi Çocuk Sesler Korosu, 22 Mayıs 2017 Pazartesi günü yapılacak olan galaya hazırlanıyor. Ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici’nin de katılacağı gala öncesi, Uşak’ın minik sesleri, Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ı ziyaret etti. Başkan Cahan, “Belediye olarak yetenekli çocuklarımızı elimizden geldiği ölçüde geliştirmeye ve kazanmaya çalışıyoruz.  Anne ve babalardan ricam, çocuklarında yetenek varsa, Sanat Akademimize başvurup değerlendirmeye alsınlar” dedi

22 Mayıs 2017 Pazartesi günü, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki gala gecesiyle, ilk defa vatandaşla buluşacak olan, Uşak Belediyesi Çocuk Sesler Korosu, Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ı makamında ziyaret etti. Atatürk Kültür Merkezi’nde, yaklaşık 3 ay önce oluşturulan Uşak Belediyesi Çocuk Sesler Korusu, faaliyetlerine devam ediyor. Afyonkarahisar’daki yapılan 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği’nde, diksiyon, artikülasyon ve anlaşılırlık başarı ödülü alan Uşak Belediyesi Çocuk Sesler Korosu, 22 Mayıs günü galasını gerçekleştirecek. Şef Merve Nur Kale ve eşlik piyanisti Erdem Küçükağız’ın yönlendirdiği, farklı okullardan seçilen, 8 ve 14 yaş aralığında olan 24 çocuktan oluşan koro, hafta 3 ila 6 saat eğitim alıyor. Çocuk şarkılarıyla çalışmalara devam eden koro, 8 ve 11 Haziran tarihlerinde, İzmir’deki  çocuk korosu festivaline de hazırlanıyor.

22 Mayıs’ta, 2 gün süren bir gala programıyla vatandaşa ilk konserini verecek olan çocuk korosu hakkında bilgi veren Uşak Belediyesi Sanat Akademisi Genel Sanat Yönetmeni Mutlu Keklik, “Galamızı Uşak’a yakışır bir şekilde gerçekleştireceğiz. Çocuk koromuzun yanı sıra, Türk Halk ve Türk Sanat Müziği korolarımız ve mehter takımımız da birer sunum yapacaklar” dedi. Gala gecesine yurtiçi ve yurtdışında adından söz ettiren sanatçıları davet ettiklerini kaydeden Mutlu Keklik, Hüsnü Şenlendirici, Cafer Nazlıbaş, Emre Oral Burç ve Yaprak Sayar’ın da etkinliklere katılacağını ifade etti.

Başkan Cahan, Çocuk Korosunu Ağırladı

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, galanın hazırlıklarını sürdüren Uşak Belediyesi Çocuk Sesler Korosu’nu makamında ağırladı. Çocuklarla sohbet eden Başkan Cahan, ses, sahne ve diğer sanat dallarında faaliyet gösterenlerin, becerilerini küçük yaşlarda kazandığına dikkat çekti. Uşak Belediyesi Sanat Akademisi’nin tüm vatandaşlara hizmet verdiğini belirten Cahan, “Sadece korolarla sınırlı kalmadık ve Atatürk Kültür Merkezi’ni eğitimin sürekli verildiği bir mekana çevirdik. Burada müzik ve diğer alanlarda eğitim görmek isteyenler, ilgili arkadaşlarımızla görüşüp bilgi alabilirler. Belediye olarak yetenekli çocuklarımızı elimizden geldiği ölçüde geliştirmeye ve kazanmaya çalışıyoruz.  Anne ve babalardan ricam, çocuklarında yetenek varsa, Sanat Akademimize başvurup değerlendirmeye alsınlar” diye konuştu.

Cahan İçin Halay Şarkısını Seslendirdiler

Öte yandan Başkan Cahan, koroda görev alan çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi ve çeşitli hediyeler takdim etti. Uşak Belediyesi Çocuk Sesler Korosu, Başkan Cahan’a söz ve bestesi Saip Egüz’e ait olan ‘Halay, gel yanıma gir koluma’ ve Salih Akbulut’un ‘Bulut olsam’ şarkısını seslendirdi.

Son Düzenlemeler: 09 Mays, 2017
İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT'TE ŞENLİK RÜZGARLARI ESTİ ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI
uşak uşak belediyesi nurullah cahan sanat akademisi çocuk korosu 22 mayıs