Uşak Belediyesi Engelli Kızın Hayaline Ev Sahipliği Yaptı

14-12-2018

Sosyal Belediyecilik anlayışını her zaman yerine getiren ve bu konuda hizmetlerini esirgemeyen Uşak Belediyesi, en büyük hayali gelinlik giymek olan engelli kızın düğünü için seferber oldu.

Zihinsel ve bedensel engelli olan 18 yaşındaki Büşra Bayraktar’ın en büyük hayali gelinlik giymekti. Bu hayalini öğrencisi olduğu Nuri Dağ Kur’an Kursu hocası Gülay Yıldız’a söyleyen engelli kızın, hayalini hocası gerçekleştirdi. Engelli kız için temsili bir düğün töreni organize eden Gülay Yıldız, Büşra Bayraktar’ın hayallerini gerçekleştirmek için her türlü prosedürü yerine getirdi. Temsili düğünün yapılacağı yeri ise Uşak Belediyesi sağladı.

Düğün Salonu Uşak Belediyesi’nden

Engelli kızın hayalini hayata geçirmek adına Uşak Belediyesi düğün töreni için Dikilitaş Mahalle Konağı’nı misafirlere tahsis etti. Misafirlerin ağırlanacağı Dikiliş Mahalle Konağı’nda hazırlıklar eksiksiz bir şekilde yerine getirilirken, düğün boyunca engelli kızın mutluluğu herkesi kendine hayran bıraktı.

“Mutluluğumuz Kelimelerle İfade Edilemez”

Kızlarının mutluluğu karşısında duygusal anlar yaşayan anne Leyla Bayraktar ve baba Gürcan Bayraktar, her genç kızın gelinlik giyme hayali olduğunu gibi, kendi kızlarında da böyle bir hayalle yaşadığını fakat maddi imkânsızlıklardan dolayı gerçekleştirmediklerini söylerken gözyaşlarına hâkim olamadılar. Böyle bir töreni hayata geçiren başta Gülay Yıldız olmak üzere, yardımcı olan Uşaklı esnaflara, Uşak Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a teşekkürlerini sundular.

Gülay Yıldız: “Halkla İç İçe Olan Başkanımız Bizlere Duyarsız Kalmadı”

Büşra ve annesinin 2 yıldır Nuri Dağ Kur’an Kursu’na devam ettiğini ve Büşra’nın hayalini bildiğini söyleyen Gülay Yıldız, “Ben bu organizasyonu yapmadan önce Büşra’ya nasıl gelinlik giydirebilirim diye düşünürken pek çok hayırsever esnafımız bize yardımcı oldu. Mekân için Belediyemize görüşmeye gittiğimde ise ‘biz size bu konağı hayırlı bir iş için vermekten mutluluk duyarız’ dediler ve yakından ilgilendiler. Bizlere sunduğu bu destekten dolayı Başkanımız Nurullah Cahan’a çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

İlgili İçerikler: UTAŞ EKİPLERİNİN HUMMALI ÇALIŞMASIYLA UŞAK KAR KIŞA TESLİM OLMADI UŞAK BELEDİYESİ KÜLTÜREL MİRASLARINA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR UŞAK'TA EL EMEĞİ GÖZNURU ESERLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI ŞEHİT MUHSİN YAZICIOĞLU UŞAK'TA UNUTULMADI UŞAK ESNAF ve SANATKÂRLAR ODALARI BAŞKANLARI'NDAN BAŞKAN CAHAN'A TEŞEKKÜR ZİYARETİ Ayşe Özdemir, Hatice ve Ali Yeşilkuşak Uşak Belediyesi'nden Atlı Cirit Spor Kulüplerine Destekler Devam Ediyor 12 YILLIK HASRET SONA ERDİ. 'O YOL' ARTIK UŞAKLILARIN HİZMETİNDE Uşak Merkezden Hatice Çoban ASIRLIK SANAT MİRASLARI UŞAK BELEDİYESİNE EMANET
uşak uşak belediyesi nurullah cahan mahalle konağı düğün engelli kız büşra