Uşak Belediyesi Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu İçin Yeni Alan Tahsis Etti

8-02-2019

Uşak Belediye Meclisi, Uşak Ertuğrul Gazi İmam Hatip Lisesi bünyesindeki ortaokul bölümünün yeni binasına taşınabilmesi için yer tahsis etti. Karar dün yapılan Belediye Meclisi toplantısında alındı.

Eğitim ve öğretime verdiği destekleri devam ettiren Uşak Belediyesi, Uşak’ta ilk ve tek olan Ertuğrul Gazi İmam Hatip Proje Lisesi’nin ortaokul kısmını ayırarak, okula yakın bir alanı ortaokul için tahsis etti.

Türkiye’de sınırlı sayıdaki proje okullarından biri olan Ertuğrul Gazi İmam Hatip Lisesi, Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan’ın katılımıyla 5 Mayıs 2015 tarihinde eğitim öğretim hayatına başlamıştı. Bünyesinde hem lise hem ortaokul öğrencilerini barındıran ve nüfusu oldukça yüksek olan okul, Uşak Belediye Meclisi’nin aldığı yeni kararla, Uşak Belediyesi’ne ait olan belediye hizmet alanı, ortaokul binasının yapılabilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredildi.

Başkan Cahan, ortaokula tahsis edilen yeni alanın, liseye yakın olması için özellikle verildiğini aktarırken, okulun öğrenci sayısının fazla olması nedeniyle yeni kayıt alınamadığını dile getirdi. Geleceğin gençlerde olduğunun altını çizen Başkan Cahan, böyle bir problemi çözmek için atılan bu adımın çok önemli olduğunu ve kararı Belediye Meclis üyeleriyle almaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

İlgili İçerikler: Uşak Belediyesi'nden Elmalıdere Mezarlığı'na Genişletme Kararı UŞAK AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ İLE KALKINMAYA DEVAM EDECEK BAŞKAN CAHAN GAZİLERE VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRDİ UTAŞ UŞAKSPOR BAŞKAN CAHAN'DAN ALDIĞI MORALLE MAÇA HAZIR Fahrettin Arıkan UTAŞ EKİPLERİNİN HUMMALI ÇALIŞMASIYLA UŞAK KAR KIŞA TESLİM OLMADI Halil Ertuğrul UŞAK BELEDİYESİ KÜLTÜREL MİRASLARINA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR Behice Keskalan UŞAK'TA EL EMEĞİ GÖZNURU ESERLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI
uşak uşak belediyesi nurullah cahan ertuğrul gazi yeni alan