UŞAK BELEDİYESİ GELECEĞİN SANATÇILARINI YETİŞTİRİYOR

7-08-2018

Yürüttüğü çalışmalarla Uşak’ı bir kültür ve sanat başkenti haline getiren Uşak Belediyesi, Sanat Akademisi bünyesinde açtığı yaz kurslarıyla yarının umudu gençlerin sosyal ve kültürel hayatına değer katmaya devam ediyor. Şan derslerinden enstrüman kurslarına, drama eğitimden sahne sanatlarına kadar birçok alanda ücretsiz olarak eğitimin verildiği kurslarla belediye hem gençleri sosyal hayatta daha etkin hale getiriyor hem de yarının sanatçılarını yetiştirmeye devam ediyor

Sanatın hemen hemen her alanında çeşitli eğitimlerin verildiği Sanat Akademisi yaz kurslarıyla, Uşak Belediyesi sanata, sanatçıya ve sanatsevere verdiği değeri göstermeye devam ediyor. Kurslarda her yaştan sanatsevere ücretsiz olarak şan dersleri, entstrüman kursları, drama eğitimi, doğaçlama tiyatro çalışmaları ve el sanatları gibi birçok alanda eğitim veriliyor. Bine yakın kursiyerin bulunduğu yaz kurslarında çocuklar yaş gruplarına ve yeteneklerine göre seçiliyorlar. Bu sayede hem kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri hem de başarılı oldukları alanlara yönlendirilmesi sağlanıyor. Düzenlediği bu kurslarla belediye gençleri hem sosyal hayatta daha etkin bir hale getiriyor hem de geleceğe daha emin adımlarla ilerlemelerini sağlıyor. Uşaklılar tarafından yoğun ilgi gören kursların yıl sonuna kadar hizmet vermesi planlanıyor.

Uşaklı gençlerin kurslarda verilen eğitimlere yoğun ilgisinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Burada yapılan eğitimlerle gençlerin kendilerine olan özgüvenleri artıyor. Onları kendi yazdıkları doğaçlama oyunla sahnede izlemek ve kısa sürede yol aldıklarını görmek bizi oldukça mutlu ediyor. Bu tarz organizasyonlar gençleri geleceğe hazırlıyor, onları ailelerine ve sosyal çevrelerine karşı daha aktif yapıyor. Sanata yatırım yapmanın ne kadar doğru olduğunu gençlerimizin içindeki cevheri gördüğümüzde daha iyi anladık.” dedi.

Uşaklı gençleri her dalda görmek istediğini beliren Başkan Nurullah Cahan, “Açtığımız Sanat Akademisi bünyesindeki kurslarla amacımız çocuklarımızı yeteneklerine göre sınıflandırıp, gerekli eğitimi almasını sağlamak. Biz “burada hiçbir kuş yüzmeye zorlanmaz, hiçbir balık uçmaya zorlanmaz” düsturuyla sanatın hemen her alanında çocuklarımızı eğitmeye devam edeceğiz.” dedi. Kültür Müdürlüğü bünyesindeki eğitmenlerle bine yakın kursiyerin geleceğe sağlam hazırlanmaları adına bir yıl boyunca kursların açık tutulacağını ifade eden Başkan Cahan, kendilerine güvenerek çocuklarını emanet eden ailelere ve kurslarda eğitim veren eğitmenlere teşekkürlerini iletti.

Kurslara katılan çocuklar kendilerine olan özgüvenlerinin arttığını, eğlenirken öğrendiklerini, aile ortamındaymış gibi rahat eğitim aldıklarını belirttiler. Eğitmenlerine ve her zaman yanında gördükleri Başkan Cahan’a desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Son Düzenlemeler: 07 Austos, 2018
İlgili İçerikler: Uşak Belediyesi Engelli Kızın Hayaline Ev Sahipliği Yaptı Uşak Belediyesi'nden Atlı Cirit Spor Kulüplerine Destekler Devam Ediyor 12 YILLIK HASRET SONA ERDİ. 'O YOL' ARTIK UŞAKLILARIN HİZMETİNDE Uşak Merkezden Hatice Çoban ASIRLIK SANAT MİRASLARI UŞAK BELEDİYESİNE EMANET UŞAK BELEDİYESİ KÜÇÜKLER İÇME SUYU ARITMA TESİSİ AVRUPALI MİSAFİRLERDEN TAM NOT ALDI "TÜRK SİYASETİNDE YENİ DÖNEM ŞİFRELERİ" PANELİ UŞAK'TA GERÇEKLEŞTİRİLDİ Uşak Belediyesi'nden suya flaş indirim UŞAK BELEDİYESİ MEVLİD KANDİLİ MÜNASEBETİYLE UŞAKLILARA LOKMA İKRAM ETTİ Ünlü YouTuber Bir Günlüğüne Uşak Belediye Başkanı Oldu
uşak uşak belediyesi nurullah cahan gençler şehir tiyatrosu sanatçı