UŞAK BELEDİYESİ GELECEĞİN SANATÇILARINI YETİŞTİRİYOR

7-08-2018

Yürüttüğü çalışmalarla Uşak’ı bir kültür ve sanat başkenti haline getiren Uşak Belediyesi, Sanat Akademisi bünyesinde açtığı yaz kurslarıyla yarının umudu gençlerin sosyal ve kültürel hayatına değer katmaya devam ediyor. Şan derslerinden enstrüman kurslarına, drama eğitimden sahne sanatlarına kadar birçok alanda ücretsiz olarak eğitimin verildiği kurslarla belediye hem gençleri sosyal hayatta daha etkin hale getiriyor hem de yarının sanatçılarını yetiştirmeye devam ediyor

Sanatın hemen hemen her alanında çeşitli eğitimlerin verildiği Sanat Akademisi yaz kurslarıyla, Uşak Belediyesi sanata, sanatçıya ve sanatsevere verdiği değeri göstermeye devam ediyor. Kurslarda her yaştan sanatsevere ücretsiz olarak şan dersleri, entstrüman kursları, drama eğitimi, doğaçlama tiyatro çalışmaları ve el sanatları gibi birçok alanda eğitim veriliyor. Bine yakın kursiyerin bulunduğu yaz kurslarında çocuklar yaş gruplarına ve yeteneklerine göre seçiliyorlar. Bu sayede hem kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri hem de başarılı oldukları alanlara yönlendirilmesi sağlanıyor. Düzenlediği bu kurslarla belediye gençleri hem sosyal hayatta daha etkin bir hale getiriyor hem de geleceğe daha emin adımlarla ilerlemelerini sağlıyor. Uşaklılar tarafından yoğun ilgi gören kursların yıl sonuna kadar hizmet vermesi planlanıyor.

Uşaklı gençlerin kurslarda verilen eğitimlere yoğun ilgisinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Burada yapılan eğitimlerle gençlerin kendilerine olan özgüvenleri artıyor. Onları kendi yazdıkları doğaçlama oyunla sahnede izlemek ve kısa sürede yol aldıklarını görmek bizi oldukça mutlu ediyor. Bu tarz organizasyonlar gençleri geleceğe hazırlıyor, onları ailelerine ve sosyal çevrelerine karşı daha aktif yapıyor. Sanata yatırım yapmanın ne kadar doğru olduğunu gençlerimizin içindeki cevheri gördüğümüzde daha iyi anladık.” dedi.

Uşaklı gençleri her dalda görmek istediğini beliren Başkan Nurullah Cahan, “Açtığımız Sanat Akademisi bünyesindeki kurslarla amacımız çocuklarımızı yeteneklerine göre sınıflandırıp, gerekli eğitimi almasını sağlamak. Biz “burada hiçbir kuş yüzmeye zorlanmaz, hiçbir balık uçmaya zorlanmaz” düsturuyla sanatın hemen her alanında çocuklarımızı eğitmeye devam edeceğiz.” dedi. Kültür Müdürlüğü bünyesindeki eğitmenlerle bine yakın kursiyerin geleceğe sağlam hazırlanmaları adına bir yıl boyunca kursların açık tutulacağını ifade eden Başkan Cahan, kendilerine güvenerek çocuklarını emanet eden ailelere ve kurslarda eğitim veren eğitmenlere teşekkürlerini iletti.

Kurslara katılan çocuklar kendilerine olan özgüvenlerinin arttığını, eğlenirken öğrendiklerini, aile ortamındaymış gibi rahat eğitim aldıklarını belirttiler. Eğitmenlerine ve her zaman yanında gördükleri Başkan Cahan’a desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Son Düzenlemeler: 07 Austos, 2018
İlgili İçerikler: Uşak Belediyesi Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu İçin Yeni Alan Tahsis Etti Uşak Belediyesi'nden Elmalıdere Mezarlığı'na Genişletme Kararı UŞAK AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ İLE KALKINMAYA DEVAM EDECEK UTAŞ UŞAKSPOR BAŞKAN CAHAN'DAN ALDIĞI MORALLE MAÇA HAZIR UTAŞ EKİPLERİNİN HUMMALI ÇALIŞMASIYLA UŞAK KAR KIŞA TESLİM OLMADI UŞAK BELEDİYESİ KÜLTÜREL MİRASLARINA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR UŞAK'TA EL EMEĞİ GÖZNURU ESERLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI ŞEHİT MUHSİN YAZICIOĞLU UŞAK'TA UNUTULMADI UŞAK ESNAF ve SANATKÂRLAR ODALARI BAŞKANLARI'NDAN BAŞKAN CAHAN'A TEŞEKKÜR ZİYARETİ Ayşe Özdemir, Hatice ve Ali Yeşilkuşak
uşak uşak belediyesi nurullah cahan gençler şehir tiyatrosu sanatçı