UŞAK BELEDİYESİ HAYVAN BARINAĞI ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

5-10-2018

Uşak Belediyesi Hayvan Barınağı 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle özel ziyaretçilerini ağırladı. Barınağı ziyaret eden öğrencilere Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan bizzat eşlik etti.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Uşak Belediyesi Hayvan Barınağı özel misafirlerini ağırladı. 23 Nisan Ortaokulu, Özel Seçkin Grup Temel Lisesi ve Sobe Anaokulu’nda eğitim gören yaklaşık 100 öğrenci barınağı ziyaret ederek hayvanları sevdi. Yanlarında hayvan mamalarıyla birlikte gelen öğrenciler Belediye Başkanı Nurullah Cahan tarafından gezdirildi.

Miniklerde çevre ve doğa bilincini oluşturmak adına önemli çalışmalar ortaya koyan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Hayvan Haklarını Koruma Günü’ne işaret ederek, “Bu özel günde üç okulumuzu burada ağırlıyoruz. Anaokulu, ortaokulu ve lise öğrencilerimiz burada. Uşak olarak özellikle sokak hayvanları konusunda yüksek bir hassasiyetimiz var. Şehir içersindeki su ve yem yerlerimizle, bunun yanında barınağımız ve veteriner hizmetlerimizle bu konudaki hassasiyetimizi Uşak Belediyesi olarak bizler de ortaya koyuyoruz. Bunu en üst seviyede devam ettirmek istiyoruz. Bu kapsamda yeni bir hayvan barınağı inşa ediyoruz. Günün şartlarına uygun, hayvanlarımızın daha güzel ortamlarda barınabilmesi için İnşAllah kısa sürede hizmete açacağız.” dedi.

23 Nisan Ortaokulu Matematik öğretmeni Demet Cengiz ise, “Biz 23 Nisan Ortaokulu olarak barınağın kardeş okuluyuz. Başkanımla bundan önce de geldik. Bu özel günde de burada bulunalım istedik. Bunun dışında bizim her sene düzenli mama ve ilaç yardımımız oluyor. Düzenli olarak ziyaret ediyoruz. Gelen öğrencilerimiz 5.sınıf onlar da barınakla tanışsınlar istedik. Ayrıca bizlerle olan Belediye Başkanımızı da tanımalarını istedik.” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER HAYVANLARLA BULUŞMAKTAN MEMNUN

Hayvan barınağına geldikleri için mutluluk duyduklarını kaydeden öğrencilerden Cemre Karabulut, “Buraya geldik ve kedileri, köpekleri sevdik. Güzel ve anlamlı bir etkinlik oldu.” dedi.

Öğrencilerden İlayda Gebekli de hayvanları sevdiklerini söyleyerek onları korumanın önemini vurgu yaparken minik ziyaretçilerden Nuray Demirci ise, “Hayvanları Koruma Günü çok güzel. Kedileri, köpekleri görmek çok güzel. Yavru kediler daha iyiydi. Buraya geldiğimiz için mutluyuz.” dedi.

İlgili İçerikler: Uşak Belediyesi Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu İçin Yeni Alan Tahsis Etti Uşak Belediyesi'nden Elmalıdere Mezarlığı'na Genişletme Kararı UŞAK AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ İLE KALKINMAYA DEVAM EDECEK UTAŞ UŞAKSPOR BAŞKAN CAHAN'DAN ALDIĞI MORALLE MAÇA HAZIR UTAŞ EKİPLERİNİN HUMMALI ÇALIŞMASIYLA UŞAK KAR KIŞA TESLİM OLMADI UŞAK BELEDİYESİ KÜLTÜREL MİRASLARINA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR UŞAK'TA EL EMEĞİ GÖZNURU ESERLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI ŞEHİT MUHSİN YAZICIOĞLU UŞAK'TA UNUTULMADI UŞAK ESNAF ve SANATKÂRLAR ODALARI BAŞKANLARI'NDAN BAŞKAN CAHAN'A TEŞEKKÜR ZİYARETİ Ayşe Özdemir, Hatice ve Ali Yeşilkuşak
uşak uşak belediyesi nurullah cahan öğrenci barınak 4 ekim hayvanları koruma günü