​Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu Kurdu

11-04-2016

Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu Kurdu

Uşak Belediyesi kentin sanat değerinin ortaya çıkması adına şehir tiyatrosunu kurdu. Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Şehir tiyatromuz ile kentimize daha çok sanat etkinliği sunmakla beraber yeteneklerimizin gün yüzüne çıkmasına vesile olacağız” dedi.

Uşak Belediyesi kültür ve sanatı belediyesi olma sloganıyla çıktığı yolda önemli bir organizasyona daha imza atıyor. Şehir tiyatrolarını kuran Belediye, kentte bu anlamda büyük bir eksikliği giderecek. Bu bağlamda açılan kurslara kısa sürede 150 civarında tiyatro sever katıldı. Sayının daha da artması düşünülürken, yakın zamanda birçok oyunun sahnelenmesi düşünülüyor. Ayrıca tiyatroya gönül verenlerin yeteneklerinin ortaya çıkarılarak ülke çapında Uşaklı tiyatrocuların da var olması hedefler arasında yer alıyor. Açılan tiyatro kursunda bir eğitmen görev yaparken, zaman içinde Uşaklı ünlü tiyatrocuların da desteğinin alınması planlanıyor.

Yerel değerlerimiz ortaya çıkacak

“Kentimizin örnek bir şehir tiyatrosu olmasını istiyoruz” ifadesini kullanan Cahan, bu konuda güzel bir başlangıç yaptıklarını anlattı. Açtıkları kursa kısa sürede yoğun ilgi olduğunu anlatan Cahan, “İlimizde tiyatro sanatının en güzel noktalara gelmesi adına var gücümüzle çalışmaktayız. Bu konuda birçok etkinliği ilimizde icra ettirmekteyiz. Biz daha çok tiyatro etkinliğinin ilimizde sergilenmesini arzu ediyoruz. Bununsa ilimizin yetenekleriyle ortaya çıkmasını arzuluyoruz. Bu nedenle kısa sürede önce kurs açmaya karar verdik. Bu kararımızı hemen işleme koyduk. Kısa sürede 150 civarında tiyatro sever hemşehrimiz ilgi gösterdi” dedi.

Başarılı olacağız

Tiyatro kurslarıyla Uşak’tan yetenekli ünlü sanatçıların çıkmasını düşündüklerini de ifade eden Cahan şunları söyledi: “Belediye olarak kentimizin yeteneklerini ortaya çıkararak ülke çapında sanatçıların olmasını ediyoruz. Bu konuda ülkemizi mal olmuş sanatçıların da desteklerini almak niyetindeyiz. İnanıyoruz ki bu hedefimize ulaşacağız. Kurslarımıza ilgi gösteren tüm hemşehrilerimize teşekkür ederiz”

İlgili İçerikler: ŞEHİRİÇİ OTOBÜSLERDE KARTLI SİSTEM KURULUMU BAŞLADI UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI Fadime Şehirli Remzi Alaşehirli UŞAK BELEDİYESİ'NDEN SOSYETE PAZARI'NA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME UŞAK BELEDİYESİ, 11 BİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURUYOR 2018-2020 Yılına Ait Ödeme Emri Listesi - Uşak Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü'nde Bildirilmi UŞAK BELEDİYESİ'NDEN PERSONELİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK MÜJDE UŞAK BELEDİYESİ'NİN KURTULUŞ HAFTASI PROGRAMI BELLİ OLDU
uşak uşak belediyesi nurullah cahan tiyatro kültür ve sanat şehir tiyatrosu sanatta marka şehir kurs