Uşak Belediyesi USEM Projesi ile Vatandaşlara Eğitim Verdi

28-09-2017

Uşak Belediyesi tarafından kentteki vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak ve yaşam kalitelerini arttıracak, istihdama katkı sağlayan eğitimler ve kurslar veriliyor.

Uşak Mahalle Bazlı Sosyal Uyum, Sosyal Kültürel Etkinlik ve Meslek Edindirme Merkezi (USEM) Projesi kapsamında çeşitli alanlarda kurs ve eğitimler veriliyor.

Dokuma, aşçılık ve santral operatörlüğü kurslarıyla yüzün üzerinde vatandaşı eğitimlerle buluşturan projede ayrıca aile içi iletişim, kişisel gelişim ve madde bağımlılığı eğitimleri de verildi.

Çeşitli sosyal etkinliklere de yer verilen projede psikolog desteği de sağlandı.

Uşak Belediyesi’nin çeşitli hizmetleri bir arada buluşturduğu ve mahalle halkının kullanımına sunulan mahalle konaklarında düzenlenen eğitimlere özellikle kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

MAHALLE KONAKLARI EĞİTİM YUVASI OLDU

Halka hizmetin çok büyük bir kıymet olduğu değerlendirmesinde bulunan Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, projenin her açıdan vatandaşlara destek olucu bir unsur olduğunu söyledi.

Ünal, “Mahalle konakları halkın sosyal yaşamı açısından büyük bir adım. Spor salonları, çocuklara özel zeka gelişim odaları, toplantı merkezleri, sağlık ocağı gibi çeşitli ihtiyaçlara karşılık veren büyük bir değer. Vermiş olduğumuz ücretsiz kurslara halkımız tarafından çok büyük bir talep var. Gerçekleştirdiğimiz proje kapsamında yüzün üzerinde hemşehrimiz eğitim aldı” dedi.

Kurs sonunda Uşak Belediyesi onaylı sertifikalar verileceğini aktaran İsmail Ünal, “Bu sayede eğitim alan vatandaşlarımız iş bulma konusunda kolaylık elde edecek. Hem sosyal, hem kültürel hem de istihdam anlamında değerlerimiz kurslarımızla korunuyor.” açıklamalarına yer verdi.

Halka hizmet adına her alanda çalışmalar yapıldığını belirten İsmail Ünal, eğitimlerden elde edilen güzel sonuçlara vurgu yaptı. Ünal, insanlarının hayatlarındaki en büyük rehberin bilgi olduğunu, yaşam kalitesinin de buna oranla yükseldiğini söyledi.

Eğitimcilere ve katılımcılara teşekkürlerini iletti.

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK
uşak uşak belediyesi nurullah cahan mahalle konağı usem aşçılık santral dokuma