Uşak Belediyesi'nden Atlı Cirit Spor Kulüplerine Destekler Devam Ediyor

14-12-2018

Kentin değerlerini yaşatmak, tarihi ve kültürel birikimlerini güçlendirmek adına çalışmalarda bulunan Uşak Belediyesi ata sporu ciridi icra eden spor kulüplerine destek vermeye devam ediyor.

Ata sporumuz ciride verdiği desteklerden dolayı takdir toplayan Uşak Belediye Başkanı Avukat Nurullah Cahan makamında ağırladığı Diriliş 64, Ulubey, Bölme ve Umut Atlı Cirit Spor Kulüplerine körüklü çizme hediye etti. Ciridin geleneksel bir değer olduğunu belirten Başkan Cahan, cirit sporunu tüm Türkiye’ye duyurmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ve yapacaklarını söyledi. Bu sayede amaçlarının Uşak’ta şaha kalkan ciridin, bu şaha kalkışını hızla devam ettirerek Türkiye şampiyonasıyla taçlandırmak istediklerini belirtti.

Başkan Cahan: “Uşak Cirit’le Güzel”

Uşak’ta 30 adet Atlı Cirit Kulübü olduğunu belirten Başkan Cahan, körüklü çizme hediye ettiği 4 spor kulübüyle sohbet ettikten sonra şu açıklamalarda bulundu. “Cirit denilince akla Uşak geliyor ve Uşak Cirit’le güzel. Bu anlamda burada misafir ettiğimiz her arkadaşımız kendi bütçelerinden atlarına bakıyorlar, ata sporumuz ciride sahip çıkıyorlar. Her biri ayrı bir değer. Uşak’ın tüm bölgelerinden vatandaşlarımız var. Ata sporumuz cirit, Uşak’ta her aile bireyinde karşılığını bulan ve sevilerek icra edilen bir sporumuzdur. Biz de kulüplerimiziUşak Belediyesi olarak bugüne kadar destekledik, bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz çünkü bu bizim öz kültürümüz ve öz kültürümüzü tüm Türkiye’ye, Orta Asya’ya duyurmak istiyoruz” diyerek yakın zamanda gerçekleşecek final müsabakalarının da Uşak’ta inşa edilen Cirit Sahası’nda yapılacağını belirtti. Başkan Cahan ayrıca kendilerini ziyarete gelen ve bu kültürü yaşatan Diriliş 64, Ulubey, Bölme ve Umut Atlı Cirit Spor Kulüpleri Başkanlarına teşekkür etti.

Bölme Atlı Cirit Spor Kulübü Başkanı Mahmut Gülperi: “ Nurullah Başkanımız Ciriti Hak Ettiği Değerin En Üstünde Tutuyor”

Körüklü çizme desteği alan Diriliş 64, Ulubey, Bölme ve Umut Atlı Cirit Spor Kulüpleri Başkanları, Başkan Cahan’ın ciride verdiği değerin altını çizerken, sporcularının her yıl forma, çizme ve kask gibi gerekli ihtiyaçlarını temin ettiğini ve maddi manevi hiçbir desteği esirgemediğini söyledi. Başkan Cahan’ın bu destekleriyle spor kulüplerinin kendilerini daha değerli hissettikleri belirterek teşekkürlerini sundular.

İlgili İçerikler: UTAŞ EKİPLERİNİN HUMMALI ÇALIŞMASIYLA UŞAK KAR KIŞA TESLİM OLMADI UŞAK BELEDİYESİ KÜLTÜREL MİRASLARINA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR UŞAK'TA EL EMEĞİ GÖZNURU ESERLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI ŞEHİT MUHSİN YAZICIOĞLU UŞAK'TA UNUTULMADI UŞAK ESNAF ve SANATKÂRLAR ODALARI BAŞKANLARI'NDAN BAŞKAN CAHAN'A TEŞEKKÜR ZİYARETİ Ayşe Özdemir, Hatice ve Ali Yeşilkuşak Uşak Belediyesi Engelli Kızın Hayaline Ev Sahipliği Yaptı 12 YILLIK HASRET SONA ERDİ. 'O YOL' ARTIK UŞAKLILARIN HİZMETİNDE Uşak Merkezden Hatice Çoban ASIRLIK SANAT MİRASLARI UŞAK BELEDİYESİNE EMANET
uşak uşak belediyesi nurullah cahan destek malzeme cirit