Uşak Belediyesi'nden Şehit Ailelerine 3 Günlük Gezi Turu

20-07-2017

Uşak Belediyesi ile Uşak Şehit ve Gazi Aileleri Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen gezi programı kapsamında şehit aileleri dün gece Uşak’tan Çanakkale'ye yolcu edildi.

Uşak Belediyesi’nin şehit aileleri için düzenlediği 3 günlük gezi dün gece gerçekleştirilen vedalaşmanın ardından başladı.

Şehit ailelerinden oluşan 42 kişinin katıldığı program kapsamında ilk olarak Çanakkale’de şehitlik ve Şahin Tepesi ziyaret edildi.

Profesyonel bir tur rehberi eşliğinde yapılan programda Çanakkale’nin ardından ikinci duraksa İstanbul olacak. Şehitliklerin, tarihi camilerin ve bölgelerin gezileceği turda, şehit ailelerinin güzel vakit geçirmesi sağlanacak.

Çanakkale Şehit Aileleri Derneği tarafından karşılanan Uşak ekibi, Şehitlik ziyaretleriyle başladığı gezide duygusal anlar yaşadı.

“ŞEHİT AİLELERİ BAŞIMIZIN TACI”

Şehit ailelerini bizzat yolcu eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, şehit ailelerinin Uşak Belediyesi’ne emanet olduğunu belirtti.

Başkan Cahan, “Onların evlatları bu vatan için şehit oldu. Ve evlatlarının yokluğunu hissediyorlar. Biz de istiyoruz ki en azından böyle etkinliklerle hem tarihi, turistik yerlerimizi görsünler, hem de sosyal alanlara girmelerini sağlayalım. Acılarını unutmak mümkün olmasa da böylelikle ailelerimizin acılarını bir nebze olsun hafifletelim ve onlara değer verdiğimizi gösterelim istiyoruz. Bizler bunu Uşaklı hemşerimiz adına yapıyoruz. Şehit ailelerimize sahip çıktık ve çıkmaya da devam ediyoruz.” dedi.

“Onları memnun edebilirsek, sosyal hayatlarına bir nebze katkıda bulunabilirsek ne mutlu.” diyen Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Bu vatan bu güne kadar çok şehitler verdi. Çok canımız yandı, ciğerimiz yandı. Ama her şey vatan, bayrak, millet ve ezan için. O nedenle İnşallah ecdadın emanetine sahip çıkmak üzere toprağa düşen aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerini, mukaddes bir tarihin yer aldığı, ruhun yer aldığı Çanakkale, Edirne ve İstanbul şehirlerimize yolcu edeceğiz. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur.” diye konuştu.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın bu tip etkinlikleri sık sık gerçekleştirdiğine değinen Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Uşak İl Başkanı Şakir Çakır ise, “Bu etkinlik şehit ailelerinin moral ve motivasyonunu arttırmaya yönelik. Şehit ailelerimiz kendi içlerinde bu etkinliklerle daha iyi bir bağ ve dayanışma sağlamış oluyor.” açıklamalarına yer verdi.

Üç günlük geziyi işaret ederek konuşan Başkan Şakir Çakır, “Bizleri yarım gün de olsa, bir saat de olsa önemli olan hatırlamaları, önemli olan sahip çıkmalarıdır. Biz özellikle bu nedenle kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımız Nurullah Cahan bunu her yıl yapmaya başladı ve geleneksel hale dönüştürdü. Kendisine tüm şehit aileleri adına bir kez daha teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Üç günlük programın verimli ve güzel geçmesini dileyen Başkan Cahan daha sonra yolcularla vedalaştı.

Uğurlamaya Başkan Nurullah Cahan’ın yanı sıra eşi Halime Cahan ve kızı Zeynep Cahan, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ katıldı.

Son Düzenlemeler: 20 Temmuz, 2017
İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK
uşak uşak belediyesi nurullah cahan gezi şehit aileleri