Uşak Belediyesi'nin Minik Sesleri Büyüklere Taş Çıkartıyor

13-04-2017

Uşak Belediyesi Bünyesinde oluşturulan Sanat Akademisi, başarılı işlere imza atmaya devam ediyor.

Genel Sanat Yönetmeni Mutlu Keklik önderliğinde kurulan ve Atatürk Kültür Merkezinde faaliyet gösteren Sanat Akademisi, Uşak halkına sanatı sevdirme konusunda farklı atılımlar yaparak çalışmalarını her kesime hitap edecek şekilde sürdürüyor.

Mehter takımın oluşturulmasıyla başlayan çalışmalara, Türk Halk Müziği Korosu, Türk Sanat Müziği Korosu, Çocuk Korosu, ve Enstrüman kursları da eklendi.

Toplamda; alanında uzman 9 öğretim görevlisi ve 500 öğrencisiyle eğitim vermeye devam ediyor.

Başkan Cahan, Afyonkarahisar’da yapılacak olan 5. Ulusal 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliğine  hazırlanan, Çocuk Sesler Korosunun çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Cahan, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla yakından ilgilenerek, onlara sanat yolculuğunda her zaman destek vereceğiz” dedi.

Kültürümüzde iz bırakmış sanatçılarda vurgu yaparak sözlerine devam eden Başkan Cahan, “İyi bir eğitimle bu çocuklarımız da şehrimizi ve kendilerini en iyi şekilde temsil edeceklerdir” ifadesini kullandı.

Cahan, “Biz buna gönülden inanıyoruz. Belediye olarak Sanat Akademimizi de en modern şekilde buna göre ayarladık. Bu zamana kadar şehrimizde böyle bir Akademinin kurulmamış olması büyük eksiklikti bu eksikliği gidermek için hızlıca çalışmalara başladık. 14 Ocak 2017’de Sanat Akademimiz bünyesinde Çocuk Sesler Koromuzu kurduk. Özel Yetenek sınavıyla oluşturduğumuz koromuz 2 ay gibi kısa bir süre de Eğitmen Hocamız Merve Nur Kale’nin koordinatörlüğünde sahne alacak seviyeye geldi. Ben bu özverili ve istikrarlı çalışmalarından dolayı başta Genel Sanat Yönetmenim olmak üzere bütün hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Son olarak Çocuk Sesler Korosu, Başkan Cahan’a mini bir konser vererek hünerlerini sergiledi.

İlgili İçerikler: Dikilitaş Mahalle Konağı İlk Misafirlerini Ağırladı Minik Buse'nin Talebi Anında Karşılık Buldu Uşak Belediyesi Çocuk Sesler Korosundan Unutulmaz Konser UTAŞ Uşakspor Sahada Tarih Yazıyor ABD'nin Skandal Kararına Uşak'tan Tepki Yağdı Uşak Belediyesi Mevlid Kandili Nedeniyle Gül ve Lokma Dağıttı Malkoçoğlu'nun İhtiyaçlarına Uşak Belediyesi Yanıt Verdi Ortak Akıl Uşak'a Değer Katıyor Uşak Üniversitesi Modern Yüzüne Kavuşuyor "Pardon, Çok Tuhaf Soruşturma" Oyunu Uşak'ta Sahnelendi
uşak uşak belediyesi nurullah cahan çocuk korosu