​Uşak MERSİS Sistemiyle Pazarcılıkta Çağ Atladı

5-10-2015

Uşak MERSİS Sistemiyle Pazarcılıkta Çağ Atladı

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Meyve ve Sebze Toptancılar Hali’nde Merkezi Sicil Kayıt Sistemi’ne başladıklarını ifade etti. Cahan, “Sistemle kente gelen meyve ve sebzeler teknolojinin son imkanlarıyla kayıt altına alınacak, pazarcı ve üretici esnafı da kazanımlar sağlayacak” dedi.

Uşak Belediyesi, Meyve ve Sebze Toptancılar Hali’nde yaptığı yeniliklerle Uşak halkının meyve ve sebze konusunda alışverişlerinin daha güvenli olmasını sağlıyor. Bu kapsamda yeni hal binası gibi fiziksel çalışmaları sürdüren Belediye, mevcut hal binasında Merkezi Sicil Kayıt Sistemi’ni (MERSİS) hizmete sokarak teknolojik anlamda da başarılı çalışmalara imza atıyor. Yeni sistemle dışarıdan gelen yaş sebze ve meyvelerin künye numaraları, ürün adı, ürün cinsi ve ürün türleri getiren araçların plakalarının girilmesiyle kayıt altına alınıyor. Sistemde komisyoncu esnafına da kolaylıklar sağlanmakla beraber, üretici ve pazarcı esnaflarının dengesinin sağlanmasında kolaylıklar sunuluyor. Bu sayede gerçek üreticilerin belirlenmesinin de önü açılıyor. Ayrıca sistemle komisyoncu esnafının rüsum bedellerinin eksiksiz olarak bildirmelerine olanak sağlandı.

Daha güvenilir

Uşak’ta teknolojik anlamda gelişmeleri Belediye hizmetlerine yansıttıklarını kaydeden Başkan Nurullah Cahan, “Bu düşünceden hareketle yaş sebze ve meyve komisyonculuğu yapan esnafımızı, dolaysıyla pazarcılarımızı ilgilendiren bir çalışmayı kente kazandırdık” dedi.

Uşak’ta meyve ve sebze satışlarının her aşamasının ciddiyetle takip edildiğini vurgulayan Cahan, “Vatandaşlarımız her hafta evlerinin ihtiyaçlarını karşılamak adına meyve ve sebze alışverişlerini çeşitli pazar yerlerinden gerçekleştirmektedir. Dolaysıyla her eve pazar yerlerinden gıda ürünleri girmektedir. Hal böyle olunca satışlar ve komisyoncular aşamasında Belediyemiz ciddiyetle durmaktadır. İlimize gelen meyve ve sebzelerin nereden geldiği, nasıl geldiği bizler için son derece önemlidir. Bu nedenle komisyoncularımız ve Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali ile ilgili tüm çalışmaları MERSİS ile yapmaya karar verdik” dedi.

Sistemin kentin menfaatlerine olduğunu dile getiren Cahan, Uşak halkının meyve sebzeler konusunda daha güvenilir bir şekilde alışveriş yapabileceklerini belirtti.

Esnaf da kazanacak

Sistemin esnaf açısından da son derece değerli olduğuna işaret eden Cahan sözlerini şöyle son verdi: “Yeni sistem pazarcı esnafımız ve üretici esnafımızın dengelerinin sağlanması ve gerçek esnafın ortaya çıkması açısından da yeni sistem önemlidir. Ayrıca komisyoncularımıza da MERSİS ile birçok kolaylıklar sağlanmıştır. MERSİS esnafımızın rüsum bedellerinin eksiksiz ve kolayca girilmesi bakımından da kolaylıklar getirecek”.

İlgili İçerikler: Eyüp Çağlayan Çağlar Uzun Hamide Çağlar BAŞKAN ÇAKIN KURAKLIĞA KARŞI TEDBİR İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU BAŞKAN ÇAKIN: UŞAK'A DEĞER KATMAK İÇİN KARARLILIKLA ÇALIŞACAĞIZ Elif Çağlayan Naciye Çağlayan Ulubey Hasköy Köyü'nden Ayşe Çağlayan ​Uşak Merkez Karaağaç mahallesi'nden Ali Efe ​Uşak Merkez İkisaray Mahallesi'nden Müşerref Biber
uşak uşak belediyesi nurullah cahan pazarcı mersis belediye marka şehirler