Uşak Üniversitesi Yeni Bir Yüze Kavuştu

17-11-2017

Uşak Belediyesi şehir içinde yürüttüğü çalışmaların yanı sıra şehrin dışa açılan yüzü olan ve ülkenin bekasını belirleyecek gençlerin yetiştiği Uşak Üniversitesi'nde de çalışma başlattı.

Öğrencilerin ve üniversite personelinin çevre düzenlemesi konusundaki talepleri üzerine Uşak Belediyesi ve Uşak Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında başlatılan çevre düzenlemesi ve yol yapım çalışmaları kış öncesi hız kazandı.

İslami İlimler Fakültesi ve üniversite giriş kısımlarında başlatılan çalışmalar üniversite tarafından memnuniyetle karşılandı.

Başkan Nurullah Cahan, üniversiteye fiziki olarak değer katacak çalışmaların son durumunu yerinde inceledi. Başkan Nurullah Cahan eğitime hizmetin önemine vurgu yaptı.

Uşak Üniversitesi’nde yaptığı incelemelerde Belediye Başkanı Nurullah Cahan'a, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yaşar, UTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Çümen eşlik etti.

Başkan Cahan, "Burada eğitim gören tüm öğrencilerimiz bizlerin evladı. Onlara, akademisyenlerimize, eğitim camiamıza yönelik yapılan tüm çalışmalar bizler için çok kıymetli. " dedi.

Cahan, Uşak Üniversitesi’nin ve Uşak Belediyesi’nin ortak akılda buluştuğunu belirterek devam etti:

“Üniversite bizim üniversitemiz. Burada eğitim gören 30 binin üzerindeki öğrencimiz de bizlerin misafiri. Üniversitemizin daha güzel bir görünüme kavuşması adına, sağ olsun rektör hocamızla çok güzel bir uyumumuz var. Kampüsümüzün giriş kısmında yer alan bölümün düzenlenmesi için bir protokol imzaladık. Ve 15-20 gün içerisinde de İnşallah çalışmalarımız bitecek. Ege'de parlayan bir yıldız olan, Tıp, Diş Hekimliği, İslami İlimler gibi kaliteli ve önemli fakülteleri bünyesinde barındıran üniversitemiz, çalışmalar bittiğinde mekânsal olarak da önemli bir güzelliğe sahip olacak. Gerçek anlamda kampüs havasına kavuşmuş olacak." diye konuştu. Latife Hanım Kız Öğrenci Yurdu ile üniversite arasında yapılan yolu, aydınlatma ve kaldırım çalışmalarını ve 8 km'lik bisiklet yolu projesini anımsatan Başkan Cahan hizmetlerin süreceğini kaydetti.

Sayın Dalkıran: “Mükemmel Sonuç”

Hizmetlerden alınan sonucun mükemmel olduğunu ifade ederek memnuniyetini dile getiren Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Sayın Dalkıran ise, Uşak içerisinde yapılan faaliyetlere değinerek, “Bunlar bize gösterdi ki, Uşak hakikaten bir kimlik değiştiriyor. Çok güzel bir noktaya gelindi. Çeşitli yatırımlarla şehir güzelleşti.” dedi.

Uşak Üniversitesi’nin yaklaşık 30 bin öğrenciyi misafir ettiğini söyleyen Dalkıran, "Önemli adımların atıldığı ve her yönüyle güzelleşen şehir merkezimizle birlikte artık evimizin içi olan kampüsümüzün de düzenlenmesi gerekiyordu. Burada çevre düzenlemesi oldukça eksikti. Bu noktada da bizim üniversite olarak gücümüz hakikaten sınırlı. Asıl ev sahibi olan belediye başkanımızın buraya el atmasıyla bu işleri artık hallediyoruz. Buradaki faaliyetlerden, çalışan iş makinelerinden dolayı gerçekten mutluyuz. Bu nedenle Belediye Başkanımız Nurullah Bey'e ve ekibine öğrencilerim adına, hocalarım ve çalışanlarım adına teşekkür ediyorum." sözlerini paylaştı.

İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yaşar yaptığı açıklamada, "Daha önce özellikle üniversitemizin ilk göze çarpan yapısı olan İslami İlimler Fakültemizin ve burada bulunan camimizin önü asfaltsız, görsel anlamda iyi olmayan bir durumdaydı. Şimdiyse Sayın Belediye Başkanımızın ve Sayın Rektörümüzün müşterek ve samimi çalışmaları sayesinde çok daha güzel bir duruma geldi. Fakültemiz, öğrenci ve eğitimcilerimiz bu durumdan çok mutlu oldular." ifadelerine yer verdi.

Uşak Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Taha Koyuncu ise, "Üniversitemiz yapılan bu çalışmalarla yepyeni bir çehre kazanıyor. Hem dış görünüşü hem de yapısal olarak sunduğu olanaklarıyla bambaşka bir yapıya kavuşuyor." diye konuştu.

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK YENİ AŞEVİ KAPSAMLI HİZMETLERLE KAPILARINI AÇMAYA HAZIRLANIYOR DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI
uşak uşak belediyesi nurullah cahan asfalt yol uşak üniversitesi islami ilimler fakültesi