​Uşak'a 35 Milyon TL'lik Yatırım

11-06-2015

Uşak’a 35 Milyon TL’lik Yatırım

Belediye Başkanı Nurullah Cahan Uşak’a Dokuzsele Deresi Islah Projesiyle yaklaşık 35 milyon TL’lik yatırım geleceğini dile getirdi. Başkan Cahan,”Projemiz son hızıyla devam etmekle birlikte belirmeye başlayan silüetiyle güzel bir proje olacağının ipuçlarını veriyor” ifadesini kullandı.

Uşak Belediyesi’nin kentin ufkunu ve imajını değiştirecek projelerinden birisi olan Dokuzsele Deresi Islah projesi son hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında Çokkozlar mevkisinde geçiş köprüsü kurulmakla birlikte Devlet Hastanesi civarından da ekipler yoğun bir mesai harcıyor. Diğer yandan sürekli suyun akmasına sağlayacak sistem üzerinde de çalışmalar sürüyor. 2016 yılında bitirilmesi düşünülen projede toplam maliyet ise yaklaşık 35 milyon TL olacak.

Yakından takip ediyoruz

Uşak’ta mini bir Porsuk Çayı’nın yakın zamanda kazanılacağını ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, projenin revize edilmiş haliyle istedikleri düzeyde ilerlediğini kaydetti.

Kendilerinin de çalışmaları yakından takip ettiğini söyleyen Cahan, “Bugün projemizi yerinde incelemek için çalışmaların yapıldığı alana geldik. Olumsuz hava koşullarına rağmen projemizin son hızı ile devam ettiğine şahit olduk. İnşaat çalışmalarını yürüten firma bizim beklentilerimizi karşılayan bir çalışma sergiliyor. Bugün yeni yüzü ile ortaya çıkmaya başlayan projemizi gördükten sonra yakın bir gelecekte kentimizin sahip olacağı güzellikler için yeniden heyecan duyduk. Deremiz için ihaleyi alan müteahhit firma üç koldan çalışma yapıyor. Bir yandan Çokkozlar mevkisinde diğer yandan hastane civarında sürüyor. Öte yandan derenin sürekli akar bir durumda olması ve su tutması için çalışmalarımız ilerliyor. İlimizde 450 milyon TL’lik Kentsekl Dönüşüm Projesi’nin akabinde 35 milyon TL’lik bir yatırımın olması bizleri mutlu ediyor” dedi.

Projeyi ilk halinden çıkartarak revize etmenin isabetli olduğunu tekrar gördüklerini dile getiren Cahan, çalışmaların bitmesiyle projenin Türkiye’de örnek olacağına dikkat çekti.

Yeni yaşam alanları

Projenin kentte yeni yaşam alanları ve cazibe merkezlerini ortaya çıkaracağını sözlerine ekleyen Cahan, “Kentimizi sadece İsmetpaşa Caddesi’ne mahkum eden bir yapıdan kurtarmayı hedeflemiştik. Bunu ise yeni projeler ve yeni yaşam alanları inşa ederek başaracağımızı biliyorduk. Kentsel Dönüşüm Projesi ve Dokuzsele Deresi Islah Projesi’de bunlardan birisidir. Devlet Su İşleri İle birlikte yürüttüğümüz Dokuzsele Deresi Islah Projesi bittiğinde ilimizde yepyeni alanlar, güzel vakit geçireceğimiz sosyal mekanlar ve sıkışıklıktan kurtulan bir kente şahit olacağız. Kısacası kentimizin ufkunun değiştiği ve gelişen bir şehre şahitlik edeceğiz” diyerek sözlerine son verdi.

Son Düzenlemeler: 18 Haziran, 2015
İlgili İçerikler: Gençliğe Yapılan Yatırım Karşılık Buldu Uşak Belediyesi Geleceğe Yapılan Yatırıma Destek Oldu Uşak Belediyesi'nin Spora Yaptığı Yatırım Sokağa Taştı Zengin, "Kent Park'a güvendim, yatırım yaptım" Uşak'ta Teknolojik Yatırımlar Hız Kazandı Uşak'ın Yeni Merkezi Yatırımcılardan Tam Not Aldı Eroğlu "Uşak'a Termal Yatırım Yapana Desteklerimiz Büyük Olacak" Kentin kuzeyi yatırımlar ile daha çok gelişecek UŞAK SPORTİF'E 150 BİN TL'LİK DESTEK
dokuzsele 35 milyon tl yatırım