UŞAK'A 7500 METREKÜPLÜK YENİ SU DEPOSU

1904
7-11-2018

Halka temiz su sağlamak için çalışmalarını titizlikle sürdüren Uşak Belediyesi çok yakında Aybey Mahallesi su deposunu hizmete sokacak. Yaşanan sorunlar kökten çözülecek.

Altyapı ve üst yapı çalışmalarını sürdüren Uşak Belediyesi, sorunlara köklü çözümler getirmeye devam ediyor. Aybey Mahallesinde hayata geçirilecek olan yeni su deposu, 50 yıl boyunca ihtiyaca cevap verebilecek şekilde inşaa ediliyor.

CAHAN: ‘’50 YIL İHTİYACA CEVAP VERECEK YENİ SU DEPOMUZ YILBAŞINA HAZIR.’’

İnşaat çalışmalarını Uşak Belediyesi Daire Müdürleriyle birlikte ziyaret eden Başkan Nurullah Cahan; ‘’Uşak Belediye olarak tüm sahada çalışıyoruz. Alt yapı, üst yapı, sosyal mekânlar, park, bahçe, sosyal kültürel etkinlik alanlarında yani tüm alanlarda varız. Ama hayatın vazgeçilmezi olan su ayrı bir değerdir, su ayrı bir önemli. Uşak Belediyesi olarak burada ciddi bir alt yapı hizmetlerine başladık. Şu  7 bin 500 metreküplük yeni su depomuzu inşa ediyoruz.

İnsanlarımıza kaliteli su sunma anlamında güzel bir depo inşa ediyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte, özellikle daire müdürlerimizle bugün buraya geldik. Çünkü şöyle bir durum var, yol yapıyoruz, park yapıyoruz, bunlar insanlarımız tarafından birebir görülüyor. Ama yerin altına gömdüğümüz hayati nitelikteki yatırımları maalesef insanlarımız görmediği için doğrudan bilgileri olmuyor. Onun için biz de istedik ki hem daire müdürlerimizle burada bir inceleme yapalım hem de bunu halkımıza anlatalım. Uşak Belediyesi olarak halkımıza çeşmelerden içebilecekleri nitelikte su sağlıyoruz. Yetmediği alanlarda da kuyularımızdan elde edilen, işlenen ve  temiz içilebilir hale gelen suyumuzu halkımıza sunuyoruz. Ama yıllar önce yapılan ve şu anda artık ticari ömrünü ve kullanılabilir mahiyetini kaybeden su depolarımızı da yeniliyoruz. 7bin 500 metreküplük günün hijyen şartlarına uygun su depomuzun da bitiş noktasına geldik. İstanbul’daki sarnıçlar gibi, yani Uşak’ımızında  yaklaşık 50 yıl ihtiyacına cevap verecek  bir su deposu olacak. Ben burada emeği geçen Su Kanal Müdürlüğümüze, Başkan Yardımcımız Mustafa Beye çok teşekkür ediyorum. Burada çalışan emek veren belediyemiz işçilerine çok teşekkür ediyorum. Çünkü biraz önce ifade ettiğim gibi bunlar, halkımızda bilinmeyen görünmeyen ama kesildiğinde asli ihtiyaç olan su ile ilgili ciddi yatırımlar ve bunun maliyeti de yüksek. Burada kullanılan teknolojik vanalar, özellikle su hatları çalışmaları ciddi mahiyette. Çok şükür belediyemizin imkânları dâhilinde bunu yaptık. Güzel bir sistem ortaya çıkıyor. İnşallah yılbaşı gibi de buradaki tesisimizi halkımızın hizmetine sunacağız. Diyen Başkan Cahan, yaşanan aksaklıklardan ötürü bundan sonra uzun süreli sukesintisi yaşanmayacağının müjdesini verdi. Yılbaşına kadar yetiştirilmesi planlanan Aybey Mahallesi su deposu devreye girdikten sonra Uşak’ın su sorununu ortadan kaldıracak.

İlgili İçerikler: YENİ AŞEVİ KAPSAMLI HİZMETLERLE KAPILARINI AÇMAYA HAZIRLANIYOR UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ; DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ Şakir Yeniceli ŞEHİT FERİDUN ALABAŞ CADDESİ'NİN YOLU YENİLENDİ HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ OLMAYA HAZIRLANIYOR KAYAAĞIL TERMAL TESİSLERİ YENİLENEN YÜZÜYLE HİZMETTE
 Banaz Yenice Köy Sakinleri'nden Hüseyin Tekin Banaz/Yenice Köyünden, Hanım Yıldırım
uşak uşak belediyesi nurullah cahan su deposu inşa