"Uşak'ı Uşşak Yapmak İçin Girişimlerimiz Başlayacak"

14-02-2016

Usta Şair Önerdi, Başkan Cahan Yeşil Işık Yaktı

“Uşak’ı Uşşak Yapmak İçin Girişimlerimiz Başlayacak”

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle düzenlenen Cemal Safi şiir dinletisinde Safi’nin Uşak’ın Uşşak olması yönünde talebine olumlu cevap verirken,”Aşıklar şehrimizin Uşşak ismine dönmesi için bugün ilk kıvılcım usta şairimizin önerisiyle yakıldı. Girişimlerimiz başlayacak” dedi.

Uşak Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Sevgililer Günü’ne özel önemli bir konuğu ağırladı. “Asrın Şairi” olarak da bilinen birçok önemli müzik eserine söz veren Cemal Safi Uşaklılar ile buluştu. Ramazan Atasorkun ve Ali Eker’in sunumunda, Engin ve Serap Büyükarslan’ın müziklerinin eşliğinde unutulmaz bir gece yaşandı. Cemal Safi’nin şiirlerine ve şiirlerini yazarken yaşadığı duygulara ve hayatına değinilen geceye Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Gençlik Spor Şahin Mercan ve çok sayıda şiir sever katıldı. Salonun tıklım tıklım olduğu etkinlikte Cemal Safi uzun süre ayakta alkışlandı. Geceye Şair Cemal Safi’nin Uşak’ın isminin Uşşak olarak değiştirilmesi talebine Başkan Cahan’ın verdiği olumlu yanıt damga vurdu.

İsim değişikliği için çalışmalar başlayacak

Uşak’ın isminin değişmesinin yıllarca hep gündeme geldiğini fakat girişim yapılmadığına değinen Cahan, “Bugün ülkemizde önemli ir yere sahip olan Şarimiz Cemal Safi’nin bu konuda önerisi ilk kıvılcımımız olacak “ dedi. Cahan, “İlimiz ismiyle yaşayan ve anlamını tam manasıyla hisseden bir kenttir. Uşak okunuşu itibariyle Uşşak’tır ve aşıklar diyarı anlamına gelmektedir. Biz ilimizin isminin değişmesini arzu ediyorduk. Bugüne kadar birçok kez gündeme gelen konunun, bugün yapılan öneriyle hayata geçirilmesi adına vesile olduğu kanaatindeyim. Bu nedenle Uşak isminin Uşşak olması için çalışmalarımız yakın zamanda başlayacak” dedi

Ustaların ustası

Cemal Safi’nin ve eserlerinin önemine de atıfta bulunan Cahan unutulmaz aşk şarkılarının arkasındaki gizli kahraman Safi olduğuna dikkat çekti. Cahan şunları söyledi: “Bugün kentimize Sevgililer Günü’nde en güzel hediyeyi verdik. Belediye olarak bu anlamlı günü daha da anlamlı kılmak için bir dizi etkinlik yaptık. Yaptığımız etkinliklerde hemşehrilerimize ayrıcalıklı bir gün yaşattık. Biz Uşak’a da aşık bireyler olarak bu anlamlı günü çok özel bir konukla taçlandırmak istedik. Bu nedenle ülkemizin en özel ve güçlü şairlerinden olan efsane sıfatını hak eden Cemal Safi’yi kentimizde ağırladık”

Sözleri en güzel şarkılara ilham verdi

Cemal Safi’nin sözleriyle bestelenen şarkıların da unutulmazlar arasında yerini aldığını aktaran Cahan, “Geçmişimizden bu yana bizlerde derin etkiler bırakan şarkılarda Cemal Safi’nin izlerini görmek mümkündür. ‘Rüyalarım Olmasa’, ‘Vurgun’ gibi birçok eserin yanında Orhan Gencebay gibi bir sesin şarkılarında da onun dokunuşu mevcuttur. İşte böyle özel bir insanı ilimizde ağırlamaktan büyük onur duyduk” diyerek sözlerine son verdi.

Uşak bizi güzel karşıladı

Uşak’ta olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Şair Cemal Safi ise, “Uşak’tan davet aldığımda büyük mutluluk yaşadım. Aşıkların şehri olarak bildiğim kentte olmak bana büyük haz verdi. Bizleri burada ağırlayan Belediye Başkanımız Nurullah Cahan ve Uşak halkına teşekkür ederim” dedi.

Gecenin sonunda Şair Cemal Safi’ye  Uşak kilimi takdim edildi.

İlgili İçerikler: MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN RULO PAMUK VE HASTA ALTI BEZİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI UŞAKLI YÜZLERCE GENÇ FİLİSTİN İÇİN KENETLENDİ ŞEKEREVLERİ PAZARYERİ UŞAK HALKIYLA BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR MODAFEST İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI UŞAK İÇİN VERİLEN SÖZLER TUTULUYOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜNDE TURİSTLER İÇİN UŞAK GEZİ REHBERİ TÜRKÇE ALMANCA İNGİLİZCE REHBER BASTIRILMASI AL UŞAK BELEDİYESİ DÜNYA SU GÜNÜ'NÜ FARKINDALIK İÇİN ETKİNLİKLERLE GEÇİRDİ UŞAK'TA CİRİTLER DEPREMZEDELER İÇİN ATILDI BAŞKAN ÇAKIN KURAKLIĞA KARŞI TEDBİR İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU
uşak nurullah cahan marka şehir sevgililer günü uşşak isim değişikliği cemal safi şiir