Uşak'ın Değerleri İzmir Turizm Fuarı'nda Tanıtıldı

9-12-2016

Uşak’ın Değerleri İzmir Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

8-11 Aralık 2016 tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirilecek olan 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın katılımı ile açıldı. Fuarlarda kentin kültürünü, tarihini ve öne çıkan ürünlerini daha iyi tanıtma imkanına sahip olduklarına değinen Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Şehrimizin tanıtımı için bu tür fuarlar önemli yere sahip” dedi.

Bu yıl 36 ülkeden ve 60 ilden toplam 1179 katılımcının katıldığı 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresinde Uşak’ın tarihi ve kültürel değerleri tanıtıldı. Türkiye’nin her bölgesinden çeşitli illerin katıldığı fuarda, illerin kendilerine has ürünleri, tarihi yerleri, kültürel değerleri tanıtılırken, ilk günden binlerce kişi fuara akın etti. Tanıtım günlerine Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın yanı sıra,Uşak Valisi Ahmet Okur, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, sivil toplum kuruluşları ve ticari işletmeler katıldı.

Ege’nin Parlayan Yıldızıyız

Burada bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Uşak her gün daha çok gelişen ve ilerleyen bir kent konumunda yer almaktadır. Ata sporumuz ciritle, tarihi Uşak halılarımızla, termal bölgemiz ve daha nice tarihi ve kültürel güzelliklerimizle Ege’nin parlayan bir yıldızı konumuna geldik. Şehrimizin marka değerini yükseltmek tüm güzelliklerimizi  gittiğimiz her yerde tanıtmak durumundayız. Dolayısıyla İzmir Turizm Fuarında şehrimizin kültürel ve turizm değerlerinin tanıtılacağı güzel bir stant kurduk.  Ben bu standın  kurulmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Turizmcilerimizi Şehrimize Bekliyoruz

Turizmcileri Uşak’ta ağırlamak istediklerine değinen Başkan Cahan, “Tur şirketlerimizin tamamını şehrimize bekliyoruz. Bizimle irtibata geçtikleri takdirde her türlü kolaylığı ve imkanı sağlıyoruz. Özellikle yakın çevremizde bulunan Denizli, Afyon, Kütahya gibi şehirlere geldiklerinde tur şirketlerimizi bizde misafir etmek isteriz. Onlara her türlü rehberlik hizmetini vermeye hazırız” dedi. Şehrimizde bir çok tarihi ve kültürel değerin olduğunu dile getiren Başkan Cahan, “İlimizde çoğu deri hastalığının şifa kaynağı Kayaağıl Termal Tesislerimiz var. Termalimizin içinde beş yıldızlı otel konseptinde yeşillik bir alanda apartlarımız var. Şehrimizde Ulubey Kanyonları, Taşyaran Vadisi gibi görsel anlamda çok değerli tarihi turizm yerlerimiz de mevcut. İlimize günü birlik ya da yatılı gelen misafirlerimize etkinlik kapsamında ata sporumuz olan ciriti sunmaya da imkanlarımız var. Misafirlerimizin bu tarihi ve kültürel güzellikleri mutlaka görmelerini istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Fuara katılan vatandaşlara Uşak tarhanası ve gelincik helvası da ikram edildi.

Son Düzenlemeler: 09 Aralk, 2016
İlgili İçerikler: Gülsüm İzmir Kentin Geleneksel Değerleri Yaşatılıyor Uşak'ın değerleri Amfi Tiyatro'da Devleşti İzmir Merkez Bayraklı Mahallesinden Necmiye Çitim Uşak'ın vitrini artık pırıl pırıl UŞAK BELEDİYESİ'NİN DESTEĞİYLE İKİ ESNAF ODASINA KONYA VE İZMİR TURU Uşaklı Minikler İzmir'de İzleyenleri Büyüledi Başkan Cahan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Başbakan Yıldırım'a Uşak'ın Selamını İletti Uşak'ın yeni üst geçitlerinde isimler belirlendi Genel Başkan Arslan: Uşak'ın Kimyası Değişmiş, Modern Bir Kente Dönüşmüş
uşak belediyesi nurullah cahan Tanıtım uşak halısı yeni uşak izmir turizm fuarı tarhana