​Uşak'ta Tarih Dolu Bir Gece

12-02-2015

Uşak’ta Tarih Dolu Bir Gece

Araştırmacı Yazar Talha Uğurluel “2. Abdülhamit Han ve Dehanın İzleri”  konulu bir konferans verdi.  Konferans Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşirken konferansta iki salon da doldu. Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Uşak’ta tarihin doğru bir şekilde anlatılmasında katkı sağlayacak bir etkinliğe daha imza attık. İlimizde buna benzer faaliyetlerimiz devam edecek” dedi.

Uşak Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında bir etkinliğe daha imza attı. Araştırmacı Yazar Talha Uğurluel  “2. Abdülhamit Han ve Dehanın İzleri”  konulu bir konferans verdi.  Konferansa Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Sait Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ ve vatandaşlar katıldı. Konferansta 2. Abdülhamit Han’ın bilinmeyenleri ve Osmanlı İmparatorluğu’na kattıkları anlatıldı.

Tarihimizi yeniden anlıyoruz

Uşak’ta tarihin aydınlatılmasında otorite isimlerden birisi olan Talha Uğurluel’i ağırlamaktan mutlu olduklarını kaydeden Başkanı Cahan, “İlimizde ikinci defa vatandaşlarımız ile Talha Uğurluel’i buluşturduk. Konferansta son derece faydalı bilgiler edinerek 2. Abdülhamit Han’ı daha derinlemesine tanıma imkanına sahip olduk” dedi.

Konferansa katılım sağlayanların da geceden mutlu ayrıldıklarını belirten Cahan,”Vatandaşların tepkilerinden olumlu bir iş yaptığımızı anladık” diye konuştu. Uşaklıların kültür ve sanat etkinliklerine önem verdiğini aktaran Cahan şunları kaydetti: “İlimiz bütün kültürel etkinliklere olumlu bir şekilde ev sahipliği yapan bir kenttir. Vatandaşlarımızın yaptığımız etkinliklere ilgisi planlamalarımızı yapmamızda önemli bir etkendir. Hemşehrilerimizin sesine kulak vererek yaptığımız programlarımıza, yoğun istek üzerine bir kez daha Talha Bey’i ilimizde ağırlayarak devam ettik. Kendisi ile konferanslarımız bundan sonra da sürecek”

Etkinlikler devam edecek

Belediye olarak bundan sonra da etkinlikleri dolu dolu yaşatacaklarını aktaran Başkan Cahan, "Kültür ve sanatın başkentleri arasında yer alacak bir kent hedefi ile yolumuzda emin adımlar ile ilerleyeceğiz. Uşak’ın kültür ve sanatta gelişmesine katkı sağlayacak ve sosyal hayatına etki edecek birçok misafirimizi ilimizde ağırlayacağız. Bundan sonraki aylarda ilimiz etkinliklere doyacak. Kültürün ve sanatın sevilmesinde yerel sanatçılarımıza da destek olmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Başkan Cahan Araştırmacı Yazar Talha Uğurluel’e kilim, tarhana ve "Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık” konulu seramik takdim etti.

Son Düzenlemeler: 12 ubat, 2015
İlgili İçerikler: 06-03-2024 TARİH VE 77-78 SAYILI BMK 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 06-03-2024 TARİH VE 79 SAYILI BMK 06-03-2024 TARİH VE 74 SAYILI BMK 06-03-2024 TARİH VE 80 SAYILI BMK 06-03-2024 TARİH VE 75-76 SAYILI BMK 07-02-2024 TARİH VE 39-40 SAYILI BMK 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 07-02-2024 TARİH VE 60 SAYILI BMK 07-02-2024 TARİH VE 59 SAYILI BMK
talha abdülhamit konferans