​Uşak'ta Trafik Sorununa Kalıcı Çözüm

16-04-2015

Uşak’ta Trafik Sorununa Kalıcı Çözüm

Belediye Başkanı Nurullah Cahan kentte en çok şikayet edilen konuların başında yer alan trafik konusunda kalıcı çözüm bulmak için projelerin bitme aşamasına geldiğini belirtti. Başkan Cahan, “Kent içinde ve anayollarda vatandaşlarımızın araçları ile sıkıntı yaşamadan istedikleri yerlere gitmesi için projelerimize can vereceğiz” dedi.

Uşak’ta yaklaşık 110 bin araç trafikte bulunuyor. Her gün giderek artan ve nüfusa oranla en çok araç kullanılan illerin başında yer alan Uşak’ta vatandaşların en çok şikayet ettiği konuların başında ise trafik sorunu geliyor. Bu konuda köklü çözümler içinse Uşak Belediyesi kolları sıvadı. Gerek şehir içi gerekse şehirler arası yollarda trafiği rahatlatmak isteyen Belediye projelerini hazırladı.

Buna göre kent merkezinde ana arterlerde yollar yeniden düzenlenecek. Zübeyde Hanım Caddesi’nin asfaltlanması ve kullanıma daha uygun getirilmesinin akabinde Garanti Bankası ve 1. Pırlanta Sokak arasında yol ve kaldırım düzenlemeleri kullanım kolaylığını sağlanması için yeniden düzenlenecek. Kentin içinde yer alan kuzey ve güney çevre yolları ise 2015 yılında bitirilecek. Diğer yandan İzmir Ankara karayolu üzerinde 2 adet battı çıktı yapılarak yolun akışı daha da hızlandırılacak ve yol güvenliği daha da artacak.

Hedefimiz sıkıntıları kısa sürede aşmak

Uşak’ta trafik konusunda kalıcı çözümler üzerinde çaba verdiklerini bildiren Belediye Başkanı Nurullah Cahan,”İlimizin kanayan yaralarından birisi olan trafiği her anlamda en rahat hale getirmek için çok yönlü çalışıyoruz” ifadesini kullandı. Bu nedenle kentin geleceğini planladıklarını anlatan Cahan, “İlimizin gelecekte her yönü ile marka ve güzel olması hedefimiz. Öncelikle ilimizin bir noktada sıkışmasının önünü açmak ve yeni yaşam alanları oluşturmak için büyük projelerimizde ilerleme kaydettik. Kentsel Dönüşüm Projesi ve Kent Park Projesi gibi projeler kentimizin merkezde sıkışması sorununa merhemolacak. Devlet kurumları yer değiştirecek ve işlek ana caddeler artacak. Bu sayede trafikte uzun vadede sonuçlar alacağız” dedi.

Kent merkezinde caddeler düzeliyor

Kent merkezinde de yollar ile ilgili çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Cahan, Zübeyde Hanım Caddesi ile bir başlangıç yapacaklarını iletti. Cahan, “Zübeyde Hanım Caddemiz ile ana arterlerde beklenilen çalışmanın startını vermiş olacağız. Bu caddemiz asfalt olacak. Ayrıca trafiğin ve yayaların kullanımı için son derece modern bir hale gelecek. Belediye önüne kadar devam edecek çalışma ile caddemiz modern bir görüntüye de kavuşacak. Caddemizin bitimi ile beraber diğer ana caddelerimizde de çalışmalar yapılacak. Konu ile ilgili projelerimiz hazır. Ayrıca İsmetpaşa Caddemizin ortasından akan trafiği ve yayaların hareketlerini gözeterek Garanti Bankası aralığı 1. Pırlanta Sokak’ta da yol ve kaldırım düzenlemesi için projemizi bitirdik. Yakında çalışmalar burada da başlayacak” diye konuştu.

Ana yola iki battı çıktı

İzmir Ankara Karayolu üzerinden her gün on binlerce aracın geçtiğini dile getiren Cahan bu yolda da projeleri yaptıklarını ve icra edilme aşamasına geldiklerini söyledi. Yolda iki adet battı çıktının fayda sağlayacağının altını çizen Cahan şunları kaydetti: “İzmir Ankara Karayolu çok işlek yollardan birisidir. Bu yola şehir içi trafiği de eklenince özellikle belli saatlerde yoğunluk ve trafikte tehlike oluşuyor. Biz bu konuda göreve gelmemizin akabinde sürekli çalışma yaptık. Ulaşım planları ve yolun geleceğini masaya yatırdık. Sonuç itibari ile iki adet battı çıktının faydalı olacağına kanaat getirdik. Otogar Kavşağı ve Stadyum Kavşağı’nda hazırladığımız battı çıktı modeli projesini hazırladık ve ilgili kurumlar ile görüşmelerimize başladık”

Çevre yolları 2015 de bitecek

Çevre yolları hakkında da bilgi veren Başkan Cahan, “İlimizin merkezinde kuzey ve güney çevre yolunda çalışmalar sürüyor. Bu yollar 2015 yılında bitecek ve vatandaşlarımız hastaneye, adliyeye ve istedikleri yerlere şehir merkezine girmeden kolaylıkla gidebilecek. Şantiye yılı ilan ettiğimiz 2015 yılında kuzey ve güney çevre yolu kentimize ivme kazandıracak. Diğer yandan hükümetimizin yaptığı çevre yolu ise hala devam ediyor. Bu yolun bitimi ile kent trafiğimiz daha da rahatlayacak. Uzun vadede otogarın taşınması gibi çalışmalarda bitince Uşak’ta trafik sorununu bir daha konuşmayacağız” dedi.

İlgili İçerikler: Alt Yapıda Dijital Çözüm Avantajı "UŞAK'IN SESLERİ" ÇÖZÜM İÇİN BULUŞTU Başkan Çakın'dan Küresel Soruna Çözüm İçin 'Adım At' Çağrısı FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDEKİ 3 ADET ARACIN ZORUNLU TRAFİK SİGORTA HİZMETİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE 3 ADET İŞ MAKİNASININ ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI ALIMI DOĞRUDAN TEMİ MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE KULLANILMAKTA OLAN 64 AG 491 PLAKALI ARACIN ZORUNLU TRAFİK SİGORTA ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE KULLANILMAKTA OLAN 2 ADET ARACIN ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI HİZMETİ ALIM İLİMİZİN ÇEŞİTLİ CADDE VE SOKAKLARINDA KULLANILMAK ÜZERE TRAFİK MALZEMESİ ALIMI Ulaşım Müdürlüğü Bünyesinde Kullanılmakta Olan 5 Adet Aracın,Zorunlu Trafik Sigortası Hizmeti Alımı İmar Müdürlüğü Bünyesinde Kullanılmak Üzere 2 Adet Aracın Trafik Sigortası Hizmeti Alımı Doğrudan Te
trafik çözüm