Uşak'ta Yaklaşık 30 Bin Kişiyle Dev İftar

18-06-2018

Uşak Belediyesi kentin farklı bölgelerinde yaklaşık 3’er bin kişinin katılımıyla düzenlediği mahalle iftarlarıyla 45 bin Uşaklıya sofralarını açtı. Bugünse yapılan dev iftarla bu rakam 75 bine çıkartıldı. Binlerce kişi Milli Birlik ve Kardeşlik İftarında oruçlarını açtı.

Uşak Belediyesi’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği “Milli Birlik ve Kardeşlik İftarı” bu yıl da binlerce Uşaklıyı buluşturdu. Kentteki her mahallede düzenlenen iftarların en büyüğü olan ve birlik ruhunu güçlendiren program Uşak Belediyesi önünden Tiritoğlu Parkına kadar binlerce sofradan oluştu. Dev iftar buluşmasına Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve eşi Halime Cahan’ın yanı sıra, AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın, milletvekili adayları Mehmet Altay ve İsmail Güneş, Milliyetçi Hareket Partisi Uşak Milletvekili Adayları Muhterem Kuruçay ile Muhammed Fatih Erdoğan ve belediye meclisi üyeleri katıldı.

Her yıl kendi rekorunu kıran Uşak Belediyesi Türkiye’nin en büyük iftarında bu kez yaklaşık 30 bin Uşaklıyı ağırladı. Alana sığmayan binlere, Uşak Belediyesi’nin daha önceden anlaştığı çevre esnaf da ücretsiz olarak kapılarını açtı. Kur’an-ı Kerim Tilaveti, ilahi dinletisi, kum sanatı, Hacivat ve Karagöz ile Arap Bacı gibi pek çok oyun ve gösteri sahnelendi. Etkinliklere 70’den 77’ye herkes büyük ilgi gösterdi.

Birlik, beraberlik ve paylaşmanın sembolü olan Ramazanı Uşak’ta en güzel şekilde yaşatmayı hedeflediklerini paylaşan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, mahalle iftarlarında vatandaşlarla buluşmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti. Binlerle oruç açmanın, aynı sofrayı paylaşmanın ayrı bir lezzet verdiğini belirten Başkan Cahan, “Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının sonuna geldik. İki gün sonra Ramazan Bayramımıza kavuşuyoruz. Her yönüyle güzel ve bereketli bir Ramazan ayını icra ettik. Yaklaşık 30 bin hemşehrimiz için geçtiğimiz senenin de üzerinde bir sofra hazırladık. Gönül köprülerini sağlamlaştırıyor ve Uşak’ta harika bir birlikteliğe imza atıyoruz.” dedi.

Mahalle iftarları vesilesiyle bir ay boyunca bir araya geldikleri Uşaklılarla hasbihal ettiklerini ve dertlerini dinlediklerini belirten Başkan Nurullah Cahan, “Diğer yandan sofralarımızı paylaşarak bereketlendirdik. Her yılı daha büyük bir coşkuyla geçiyoruz. Etkinliklerimizle de eski Ramazanları aratmadık. Programımıza teşrif eden tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.” açıklamalarında bulundu. Öte yandan çeşitli sahur etkinliklerinde de Uşaklılarla buluşan Başkan Cahan, yaklaşan Ramazan Bayramını da kutladı. Tablonun daim olmasını dileyen Cahan Türkiye’nin gelişim hamlesini dayanışma kültürü ile hızlandıracağını kaydetti.

CAHAN: BİZ DAİMA HALKIMIZIN İÇİNDEYİZ

Uşak’ın sahip olunan değerler konusunda hassas olduğunu anımsatan Cahan şöyle devam etti:

“Bizler vatandaşlarımızın yanında, sahalarda olmaktan her zaman mutluluk duyduk, duymaya devam edeceğiz. Düsturumuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi her zaman halkın içinde, halkın hizmetinde olmaktır. Rabbim hepinizden razı olsun. Yaptığımız ibadetler tuttuğumuz oruçlar, ülkemize ve milletimize rahmet olarak geri dönsün. Dualarınızda buluşmak ümidiyle. Allah’a emanet olun” dedi.

İlgili İçerikler: İLK İFTAR SOFRASI DİKİLİTAŞ'TA KURULDU AÇILIŞIN COŞKUSU TOPLU İFTAR ETKİNLİĞİYLE TAÇLANDI BAŞKAN CAHAN ŞEHİT AİLELERİYLE VE GAZİLERLE İFTARDA BULUŞTU UŞAK BELEDİYESİ İLK MAHALLE İFTARINI CUMA PAZARI'NDA DÜZENLEDİ Uşak Belediyesi personeli bulduğu yaklaşık 6 bin lirayı yetkililere teslim etti Başkan Cahan Son İftarını Şehit Aileleri ve Gazilerle Yaptı Türkiye'nin En Büyük İftarı Binleri Buluşturdu Belediye Çalışanları Aile İftarında Buluştu Uşak'ta İlk Mahalle İftarı Gerçekleştirildi Başkan Cahan İlk İftarı Şehit Mehmet Çetin'in Ailesiyle Yaptı
uşak uşak belediyesi nurullah cahan Ramazan ayı iftar sofrası dev iftar ismetpaşa caddesi 30 bin