Uşak'tan Halep'e Yardım Tırları Yola Çıktı

26-12-2016

Uşak’tan Halep’e Yardım Tırları Yola Çıktı

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Uşaklı kardeşlerimizin yardımlarıyla Halep’e ilk yardım tırlarımızı gönderdik“ dedi.

Uşak Valiliği, Uşak Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği ‘Halep İçin Yardım Kampanyasında’ toplanan yardımların ilk sevkiyatı yapıldı.15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda kurulan ‘Şefkat Çadırına’ 1 hafta boyunca Uşaklı vatandaşların büyük ilgisiyle kuru gıda, giysi ve battaniye yardımları toplanıldı. Toplanan yardımlar neticesinde 4 tırlık ilk yardım konvoyu dualarla uğurlandı. Uğurlama törenine Uşak Valisi Ahmet Okur, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan,İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, AK Parti İl Başkanı Servet Kuş, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Canla Başla Koştular

Ülkemizin zor günlerden geçtiğine ama bir ve beraber olduklarına değinen Uşak Valisi Ahmet Okur, “Bugün Uşak halkının yardımseverliği neticesinde yardım tırlarımızı Halep’e göndereceğiz. Ne zaman onların yardımına ihtiyaç duyduysak canla başla koştular. Gencinden yaşlısına kadar herkesin emekleriyle bu yardım tırlarımızı hazır hale getirdik.Başta Sivil Toplum Kuruluşları olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

4 Tırımızı Yolcu Eyledik

Burada bir açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan Halep için her zaman yardıma hazır olduklarını vurguladı. Başkan Cahan, “Uşaklı hemşehrilerimizin destekleriyle hazırladığımız 4 tır kuru gıda, giysi ve battaniyeden oluşan yardım konvoyumuzu Halep’e doğru yolcu eyledik. Rabbim hayr sahiplerinin hasenatlarını kabul eylesin. Tüm Uşaklı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.

İnşallah Kazasız Belasız Yerlerine Ulaşır

Yardımları toplamaya devam edeceklerine değinen Başkan Cahan, “4 tırımızı kısa sürede gelen yardımlarla doldurduk. Tüm hemşehrilerimizle birlikte gayet dostane bir şekilde tırlarımızı da yolcu ettik.Haftalık olarak toplanan diğer yardımlarımızı da göndereceğiz. Türkiye ve Uşak olarak Halepli kardeşlerimizin yanındayız. İnşallah kazasız belasız yerlerine ulaşır. Rabbim kardeşlerimizi düşmanın zulmünden, hainlerinde tuzaklarından muhafaza eylesin” diyerek sözlerini tamamladı.

İlgili İçerikler: Numan Yardımcı Sami Yardım Uşak Belediyesi Afet Mağdurlarına Sahip Çıktı Uşak Belediyesi'nde Başkan Yardımcıları Belli Oldu Genel Başkan Yardımcısı, Milletvekili ve AR-GE Başkanı Hamza Dağ Uşak'ta Uşak Belediyesi'nin Yardımları Doğu Guta'ya Ulaştı Uşak'ta Engellilerin El Emeği Ürünleri Sergiye Çıktı Uşak'tan çıkan yardım TIR'ları Sahiplerine Teslim Edildi Afrin Halkının Emanetleri Yola Çıktı Başkan Cahan 3. Battı Çıktı İçin Mandala Bastı
uşak belediyesi yardım TIR uğurlama halep nurulluh cahan