Vatandaşlar "Mahallede Laflıyoruz" Etkinliğiyle Eğlendi

1923
19-08-2017

Uşak Belediyesi’nin her mahalleye bir mahalle konağı projesi kapsamında yaptığı Karaağaç Mahalle Konağında, mahalle sakinleri yapılan etkinliklerle eğlenceli ve renkli yaz akşamları geçiriyor.

Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılan ve Uşak mahalle bazlı sosyal uyum, sosyal kültürel etkinlik ve meslek edindirme merkezi projesi olan “Mahallede Laflıyoruz” etkinliği Karaağaç Mahalle Konağı’nda gerçekleştirildi.

7’den 70’e mahallelinin katıldığı etkinlik, Uşak Belediyesi Mehteran takımının gösterisi ile mahalle konağının önünde başladı. Konakta devam eden program Sanat Akademisi Genel Sanat Yönetmeni Mutlu Keklik’in nefesli dinletisi ile devam etti. Daha sonra Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının yaptığı doğaçlama tiyatro gösterisi ile eğlenceli vakitler geçiren mahalle sakinleri, oynanan oyunlara ve söylenen şarkılara da eşlik etti. Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ’da gecede vatandaşlarla bir araya gelerek hasbihalde bulundu.

Ayrıca gecede Uşaklı Türk Halk Müziği sanatçısı Şükran Şah’da sazıyla yöresel türküleri seslendirerek, dinleyenleri mest etti.

“Mahalle Sakinlerimizle Güzel Vakitler Geçirdik”

Mahalle konağının bir seneye yakın zamandır vatandaşların hizmetinde olduğunu ve çeşitli programlarla mahalle sakinleriyle buluştuklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, ilk kez böyle bir etkinliğin konakta yapıldığını ve güzel bir gece yaşadıklarını söyledi.

Uludağ, “Vatandaşlarımızla beraber tiyatroyu, halk oyunlarını, müziği de içine katan ve beraber kaynaşarak mahalle kültürümüzü canlı tutmamızı sağlayan bir etkinlik oldu. Burada oynanan ve şehir tiyatromuzdan arkadaşlarımızın sergiledikleri doğaçlama tiyatro gösterisine mahalle sakinlerimizde katılıyor, eşlik ediyor. Gayet samimi bir ortamda yapılan etkinliğimiz ilerleyen günlerde yine devam edecek” dedi.

Mahalle konağında sadece bu tür faaliyetlerin yapılmadığını, konağın 7/24 vatandaşların hizmetinde olduğunu aktaran Uludağ, “Bugün yapılanlar etkinlikler aslında mahalle konağımızın sadece görünen bir yüzü. Konağımızda kadınlarımıza spor etkinlikleri, fitness salonları, eğitici kurslarımız, sağlık ocağımız, muhtarlığımız ve öğrencilerimize eğitim hayatlarında yardımcı olması açısından bilgisayarlarımız var. Tam anlamıyla dolu dolu bir mahalle konağımız burada mahalle sakinlerimize hizmet veriyor” ifadelerine yer verdi.

“Belediye’mizden Yetişen Arkadaşlarımız Sahne Alıyor”

Dışarıdan herhangi bir sanatçıyı ya da konuşmacıyı getirtmeden Belediye bünyesinde yetişen gençlerle bu tür etkinlikleri yaptıklarına değinen Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ şu sözleri kullanarak konuşmasını bitirdi:

“Etkinliğimizin diğer güzel bir tarafı da yapılan bu etkinlikte Belediye şehir tiyatrosundan, sanat akademimizden ve mehter takımımızdan arkadaşlarımızın hünerlerini sergileyerek, programın yapılıyor olması. Dışarıdan kimseyi getirmeden Belediye bünyesinde yetişen arkadaşlarımızla bu etkinliğimizi yapıyoruz. İnşallah diğer mahalle konaklarımızda da çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Dikilitaş mahalle konağımız bitti. Aybey mahallesindeki konağımızda mahalle sakinlerimizin hizmetine açık durumda. Bu mahalle konaklarımızda da etkinliklerimiz devam edecek. Görüyoruz ki vatandaşlarımızda bu programdan memnun kaldılar. Onlarla birlik içerisinde samimi ve kültürlerimizi yaşatan ortamlarda buluşmayı sürdüreceğiz. Bugün bizleri yalnız bırakmayan hemşehrilerimize teşekkür ederiz”

Geceye davetli mahalle sakinleri de yapılan programdan ve geçirilen eğlenceli vakitten dolayı mutlu olduklarını kaydederek, bu tür etkinlikleri sürekli Belediye’den beklediklerini ve gösterilen ilgiden dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Son Düzenlemeler: 19 Austos, 2017
İlgili İçerikler: AÇILIŞIN COŞKUSU TOPLU İFTAR ETKİNLİĞİYLE TAÇLANDI UŞAK BELEDİYESİ VE ÇEVRECİ VATANDAŞLAR KİRLİLİĞE DUR DEDİ 65 Yaş ve Üzeri Vatandaşlarımızın ve Kronik Rahatsızlığı Olan Vatandaşlarımızın Sokağa Çıkış Saatler UŞAK BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİNDE VATANDAŞLARA VERİLMEK ÜZERE BAYRAK ALIMI UŞAK'TA BİR İLK OLAN ÇOCUK BİLİM SANAT ÇOCUK ŞENLİĞİ İLE 3500 ÇOCUK HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ Uşak Belediyesi USEM Projesi ile Vatandaşlara Eğitim Verdi Uşak'lı Vatandaşlar Fetih İçin Buluştu Başkan Cahan Vatandaşlarla Bir Araya Geldi Stadyum Battı Çıktı Vatandaşlarımızın Hizmetine Açıldı Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nden 65 Yaş Üstü Vatandaşlarımız İle İlgili Duyuru
uşak uşak belediyesi nurullah cahan mahalle konağı mahallede laflıyoruz