​Vefatının 78. Yılında Atatürk Anıldı

10-11-2016

Vefatının 78. Yılında Atatürk Anıldı

Atatürk ölümünün 78. Yılında Uşak’ta da çeşitli etkinliklerle anıldı. Atatürk’ün hedeflediği yolda ilerlediklerini aktaran Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün modern ve gelişmiş Türkiye hedefine varmak için mücadelemiz devam ediyor” dedi.

Ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Uşak’ta çeşitli etkinlikler ile anıldı. İlk olarak 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda çelenk koyma töreni gerçekleştirildi. Törende Vali Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve siyasi partiler Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saat 09.05'teki saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Bu esnada Uşak’ta adeta hayat durdu. Atatürk’e saygısını göstermek isteyen vatandaşlar saatlerin 09:05’i gösterdiği dakikalarda durarak saygılarını gösterdiler.

Programlar daha sonra  Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti. Burada  Vala Gedik Lisesi ile Besim Atalay İlkokulu tarafından anma etkinliği düzenlendi. Programda konuşan Vala Gedik Lisesi Öğretmeni İsmail Kara, Atatürk'ün askeri kişiliğiyle ilgili bilgi verdi. Atatürk'ün çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda aldığı rolü dile getiren Kara, Ulu önderin bıraktığı mirasa sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Öğrencilerin hazırladığı Atatürk Oratoryosu'nın sahnelenmesi, şiirlerin okunmasının ardından etkinlik son buldu.

Atatürk’ün ölümü nedeniyle bir açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Türkiye’nin Atatürk’ün gösterdiği yolda son hızla gittiğini kaydetti. Cahan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda emeği olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizler için her zaman önemli olmuştur.  O günden bugüne Türkiye Cumhuriyeti hızla ilerliyor. İnşallah hedef gösterilen daha üst noktalara geleceğiz. Dünya gündeminin karışık olduğu şu dönemde 15 Temmuz darbe girişimini bertaraf ettik. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da ülkemizin dik duruşu nedeniyle daha onurlu ve gururludur. İşte ülkemiz gösterilen hedefe bu bağlamda ilerlemektedir. Bu vesileyle  Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin bekası için mücadele eden ve bu uğurda hayatlarını tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum” dedi.

Son Düzenlemeler: 10 Kasm, 2016
İlgili İçerikler: Uşak Merkez Atatürk Mahallesi'nden Ayşe Kaya Uşak Merkez Atatürk Mahallesi'nden Ramazan Kara Atatürk Mahallesi Sakinlerinden, Hatice Yılmaz Atatürk Mahallesi Sakinlerinden Sultan Yıldırım Uşak Merkez Atatürk Mahallesi'nden Cemal Çakın Atatürk Mahallesi Sakinlerinden Elif Işık UŞAK'TA EĞLENCENİN ADRESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ OLDU Atatürk Mahallesinden, Sultan Aydın Atatürk Mahalle Sakinleri'nden Hatice Çoban Atatürk Mahallesi Sakinlerinden, Şevket Dinçer
uşak belediyesi 10 kasım atatürkü anma 78 yıl törenler