​Yerel Yönetim Öğrencilerinden Belediye Meclisi Ziyareti

8-12-2015

Yerel Yönetim Öğrencilerinden Belediye Meclisi Ziyareti

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan yerel yönetimlerin  daha iyi kavranabilmesi ve yerel yönetimlerde nitelikli işgücünün ortaya çıkmasını önemsediklerini, bu nedenle üniversitenin ilgili bölümlerinde okuyan öğrencilerin belediye çalışmalarını takip etmeleri gerektiğini belirtti.

Belediye Meclisi Aralık ayı oturumlarında her ay yapılan Belediye Meclislerinde olduğu gibi kent ile ilgili değişimler ve belediye çalışmaları masaya yatırıldı. Oturumlarda Uşak’ın daha iyi yerlere gelmesi adına kararlar alındı. Halkın da katılımına açık olan Belediye Meclisi’nde bu sayede ortak akıl da çalışmalara dahil ediliyor. Son olarak Uşak Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü öğrencilerinin izlediği mecliste, öğrenciler kendi bölümleriyle ilgili olarak fikir sahibi oldular.

Gelecekte başarılı olurlar

Öğrencilerin belediye çalışmalarını yerinde takip etmelerinin önemine vurgu yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Yönetimin neler yaptığını bilen gençlerimiz, gelecekte de daha başarılı olurlar” dedi. Cahan, “Bugün Meclisimiz bütün partilerle beraber Uşak’ın en iyi yerlere gelmesi ve olumlu yönde değişiminin sağlanması adına çalışmaktadır. Her ayın ilk haftasında gerçekleşen oturumlarımızda kente dair kararlar alıp uygulamaktayız. Bu bağlamda meclisimizde yapılan tüm çalışmaları yeni neslin ve öğrencilerin bilmesini istiyoruz. Özellikle belediyecilikle ilgili bölümleri okuyan kardeşlerimizin işleyişi bilmeleri hem ülkemiz ve ilimiz, hem de kendilerinin gelecekteki kariyerleri için son derece önemlidir. Bu nedenle meclisimize gelen Uşak Üniversitesi Yerel Yönetim Bölümü öğrencilerine teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.

İşleyişin bilinmesi önemlidir

Belediyelerin doğrudan ve dolaylı olarak çok geniş bir sahada çalışma yaptığını ileten Cahan, “Belediyemizin iş ve ilgi alanları son derece geniştir. Her ne kadar yapılan çalışmaların bazıları vatandaşlarımız tarafından bilinse de, kurumumuz birçok konuda doğrudan ve dolaylı olarak da kent gelişimi için önemli katkılar sunmaktadır. Bu nedenle işleyişin ve çözümlerinin öğrenilmesi bu mesleğe gönül verenlerin yararınadır. Bu vesileyle meclisimizi yerinde ziyaret eden ve çalışmaları inceleyen öğrencilerimizi takdir ediyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

İlgili İçerikler: 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 03.01.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 03.01.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 06.12.2023 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 06.12.2023 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı
uşak belediyesi nurullah cahan belediye meclisi ziyaret başkan öğrenci yerel yönetim bölümü