Zabıta Ekiplerinden Engel Kaldıran Eğitim

1992
1-12-2017

Uşak Belediyesi Zabıta Ekipleri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında anaokullarında eğitim gören miniklere engellilere yönelik duyarlı olmaları amacıyla eğitim verdi.

Tiyatro sahnelerini aratmayacak canlandırmaların yapıldığı etkinlikte anaokulu çağındaki çocuklara 25'er dakikalık eğitimler verildi. Toplamda 30 okulda gerçekleştirilen eğitimlerde veliler de yer aldı. Fotoğraflar ve hikayeler üzerinden yaşanılabilecek olumsuz durumlar ve yol açtığı etkilere değinildi.

Engellilerin hayatlarını kolaylaştırmayı ve daha rahat hareket edebilmelerini sağlamayı hedefleyen bilgilendirmelerin yapıldığı eğitimlerin ardından Zabıta Ekipleri miniklere hediyeler verdi.

Hedeflerinin engelli vatandaşların günlük hayatlarında karşılaştığı olumsuzlukları ortadan kaldırmak olduğunu belirten Uşak Belediyesi Zabıta Müdürü Serdar Zengin, "3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü kapsamında şehrimizde bulunan okulları ziyaret ettik. Okullarımızda çocuklarımıza ve ailelerine şehrimizde yaşayan engelli kardeşlerimizin sokağa çıktıkları zaman daha rahat hareket etmeleri için uyulması gereken kuralları anlattık." dedi.

Esnaf ve vatandaşların sıklıkla engelli yolu üzerine teşhir amaçlı ürün koyduğunu hatırlatan Zengin, Buralara masa, sandalye, araç gibi materyallerin koyulduğunu görüyoruz. Çoğunlukla bahane olaraksa 5 dakikalık bırakıldığı söyleniyor. Ancak beş dakika engelli kardeşlerimiz için oldukça değerli." açıklamalarında bulundu. Zengin vatandaşlara duyarlı olmaları konusunda çağrıda bulundu.

Programın ardından konuşan bir öğrenci velisi, "Engellilerle ilgili yapılan bu uygulamalar çok güzel. Aslında hepimiz bu konuda daha duyarlı olmalıyız. Bu tarz çalışmalar sürekli olmalı ve vatandaşlar bilinçlenmeli." diye konuştu.

Bilinmeyen pek çok bilgiye eğitimlerde yer verildiğini ifade eden bir başka veli ise projenin oldukça başarılı ve verimli olduğunu söyledi.

Eğitimlerin Uşak genelinde bulunan anaokullarında sürdürüleceği bildirildi.

Son Düzenlemeler: 01 Aralýk, 2017
İlgili İçerikler: EV VE SÜS HAYVANLARININ BAKIMI VE KORUNMASINA YÖNELİK EĞİTİM GERÇEK SEVGİ TÜM ENGELLERİ AŞTI UŞAK BELEDİYESİ İLE ENGELLER BİR BİR KALKIYOR İHTİYAÇ SAHİBİ ENGELLİ VE YAŞLILARA TEKERLEKLİ SANDALYE ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU ENGELLERİ KALDIRAN TURNUVADA KUPALAR SAHİBİNİ BULDU VALA GEDİK'TE GÜLMENİN ENGEL TANIMADIĞI BİR GÜN YAŞANDI UŞAKLI KADINLAR İLK YARDIM EĞİTİMİ ALDI ENGELLİ HAFTASINDA BAŞKAN ÇAKIN'DAN YENİ TESİS MÜJDESİ Atık Yağlar İşitme Engellilerin Hayatını Kolaylaştırıyor UŞAK BELEDİYESİ EKİPLERİNDEN KARLA MÜCADELE SEFERBERLİĞİ
uşak uşak belediyesi nurullah cahan eğitim engelliler günü zabıta müdürlüğü 3 aralık