Meclis Karar Özetleri

07.04.2014 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı

2460
15-04-2014
T.C.
UŞAK BELEDİYESİ MECLİS KARARLARI ÖZETLERİ

TARİHİ         GÜNÜ           SAATİ     DÖNEM  TOPLANTI  BİRLEŞİM  OTURUM
07.04.2014    PAZARTESİ     17.00        2014          4             2               1

Katılan Üyeler; Belediye Başkanı : Nurullah CAHAN, Üyeler; Ender KUZGUN, Ahmet Gökhan ÖZBAĞ, Emine YILDIRIM, Ergün KIRDİNLİ, Özer ERKEK, Murat KİRİŞ, Zeki ERCEL, Hasan ERDOĞAN, Pınar Günaç KAYIŞ, Sedat AYDIN, Hakan ULUDAĞ, Akın DEMİR, Mehmet DEMİRHİNDİ, Ercan ALKAN, Mehmet Emin AKYAY, Mesut ÖZBEY, Sevgi COŞKUN, Muhterem EROL, Halil ÖZDEMİR, Fadime Aylin DOKUR, Orhan TAMER, Ali ÖZLEYEN, Nevzat YILMAZ, Erdoğan VAROL, Bekir AKAĞAÇ, Necmi DURSUN, Mehmet KARAKOÇ, Rifat ALAKENT, Mustafa GÜNGÖR, Aynur YURTSEVER ve Mustafa EKŞİ

G Ü N D E M :

14. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Denizli Bölge Müdürlüğünün 04.04.2014 tarih ve 300 sayılı yazısında, yurt binası olarak kullanılması amacı ile tahsis edilebilecek bir yer istendiği, Yurt binası olarak kullanılmak üzere Mülkiyeti Belediyemize ait olan huzurpark sosyal tesisleri ile misafirhanenin, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü adına tahsis edilmesi konusunun görüşülmesi.
3. Denetim Komisyonu Raporunun okunması.
4. 2013 yılı Belediye Başkanlığı Faaliyet Raporunun görüşülmesi.
5. 5393 sayılı Belediye Kanununun 33.maddesi gereğince Belediye Encümeninde göre alacak Belediye Meclis üyeleri arasından 3 adet üyenin bir yıl süre ile Gizli oyla seçilmesi konusunun görüşülmesi.
8. Uşak Çevre Birliği Tüzüğünün 7.maddesine göre Uşak Çevre Birliği Birlik Meclisine Birlikte Belediyemizi temsil etmek üzere 8 Asıl, 4 Yedek üyenin seçimi yapılması konusunun görüşülmesi.
9. Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliğine 2 asıl 1 yedek üyenin seçimi konusunun görüşülmesi.
10. Üyesi bulunduğumuz Ege Belediyeler Birliğinin, yapılan mahalli idareler seçimleri nedeni ile Birlik Meclisi, Birlik Encümeni ve Birlik Başkanlığından oluşan organları yeniden belirlenecektir. Uşak Belediye Başkanının doğal üyesi olduğu ancak, Birlik Ana Tüzüğünün 8.maddesi gereğince birlik organlarının oluşturulabilmesi için ilk Belediye Meclis Toplantısında Belediye Meclis üyeleri arasından seçilecek 1 asil 1 yedek üyenin belirlenmesi konusunun görüşülmesi.
11. Belediye Meclisinin 2014 yılı Nisan ayında yapılacak olan toplantısında 4081 Sayılı Kanununun 4.maddesi Hükümleri gereğince Çiftçi Malları Koruma Meclisi Murakebe Heyeti ile Koruma Meclisi seçilmesi konusunun görüşülmesi.
15. İlave Madde 1: Kent Temizliği Ve Çöplerin Toplanma Ve Nakli, Bertaraf Ve Belediye Hizmet Binalarının Temizlik İşi ihalelerinin 2019 Eylül ayına kadar yapılması için 5393 sayılı Belediye Kanununun 67. Maddesine istinaden Belediye Başkanlığına, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa göre yıllara sari ihale yetkisi verilmesi konusunun görüşülmesi.
16. İlave Madde 2: Belediyemize ait Karaağaç Mahallesi Anıt Tepe Piknik ve Mesire Yeri için (16) ve Fevzi Çakmak Mahallesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Deposunun güvenliği 8 adet olmak üzere toplam 24 adet Özel Güvenlik Personeline ihtiyaç vardır. 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun ilgili maddelerine istinaden, Valilik Makamına konuyla ilgili yapılacak müracaatlarda, İlgi sayılı İçişleri Bakanlığının yazısına istinaden, Belediye Meclis Kararı istenmektedir. Koruma Güvenlik hizmeti satın alınabilmesi için, yapacağımız müracaatlara eklenmek üzere, Belediye Meclisince Karar alınıp, alınmaması konusunun görüşülmesi.
17. İlave Madde 3: Belediyemiz Meclis Üyelerinden Ergün KIRDİNLİ ve Hakan ULUDAĞ 5393 Sayılı Belediye Kanunun 49.Maddesine istinaden Belediye Başkan Yardımcısı olarak atanmış olup Belediye Meclisinin bilgisine sunulması konusunun görüşülmesi.
18. İlave Madde 4: Belediyemizde boş memur kadro derece değişikliği norma kadro standartlarına uygun olarak tanzim edildiği şekliyle görüşülerek karara bağlanması.
19. İlave Madde 5: Belediyemizde boş memur kadro derece ve unvan değişikliği norma kadro standartlarına uygun olarak tanzim edildiği şekliyle görüşülerek karara bağlanması.

K A R A R Ö Z E T L E R İ :

14. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Denizli Bölge Müdürlüğünün 04.04.2014 tarih ve 300 sayılı yazısında, yurt binası olarak kullanılması amacı ile tahsis edilebilecek bir yer istendiği, Yurt binası olarak kullanılmak üzere Mülkiyeti Belediyemize ait olan huzurpark sosyal tesisleri ile misafirhanenin, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü adına tahsis edilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Denizli Bölge Müdürlüğünün 04.04.2014 tarih ve 300 sayılı yazısında, yurt binası olarak kullanılması amacı ile tahsis edilebilecek bir yer istendiği, Yurt binası olarak kullanılmak üzere Mülkiyeti Belediyemize ait olan huzurpark sosyal tesisleri ile misafirhanenin, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne 4 ay süreyle bedelsiz olarak, giderlerinin Kredi Yurtlar Kurumunca karşılanması kaydı ile tahsisi için Belediye Encümenine yetki verilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Muhterem EROL, Halil ÖZDEMİR, Fadime Aylin DOKUR, Orhan TAMER, Ali ÖZLEYEN, Nevzat YILMAZ, Erdoğan VAROL, Bekir AKAĞAÇ, Necmi DURSUN’un 9 ret oylarına karşılık 23 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
3. Belediyemiz Denetim Komisyonunun 2013 yılına ait Denetim Raporu Denetim Komisyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Emin AKYAY tarafından okundu.

Nurullah CAHAN Pınar Günaç KAYIŞ Mesut ÖZBEY
Belediye Başkanı Katip Katip
(Meclis Başkanı)

4. 5393 sayılı Belediye Kanununun 56.maddesine göre hazırlanan Belediye Başkanlığının 2013 yılı Faaliyet Raporunun görüşmelerine başlanmış olup, Başkan Nurullah CAHAN faaliyet raporu hakkında bilgi vermiş, Ak Parti Gurup Başkanı Ergün KIRDİNLİ, Milliyetçi Hareket Partisi Gurup Başkanı Bekir AKAĞAÇ, Cumhuriyet Halk Partisi Gurup Başkanı Mustafa GÜNGÖR 2013 yılı Faaliyet Raporu hakkında görüşlerini belirtmişlerdir. Görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 2013 yılı faaliyet Raporunun oylamasına geçilmiştir. Yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden; Muhterem EROL, Halil ÖZDEMİR, Fadime Aylin DOKUR, Orhan TAMER, Ali ÖZLEYEN, Nevzat YILMAZ, Erdoğan VAROL, Bekir AKAĞAÇ, Necmi DURSUN, Mehmet KARAKOÇ, Rifat ALAKENT, Mustafa GÜNGÖR, Aynur YURTSEVER ve Mustafa EKŞİ’nin 14 ret, Nurullah CAHAN, Ender KUZGUN, Ahmet Gökhan ÖZBAĞ, Emine YILDIRIM, Ergün KIRDİNLİ, Özer ERKEK, Murat KİRİŞ, Zeki ERCEL, Hasan ERDOĞAN, Pınar Günaç KAYIŞ, Sedat AYDIN, Hakan ULUDAĞ, Akın DEMİR, Mehmet DEMİRHİNDİ, Ercan ALKAN, Mehmet Emin AKYAY, Mesut ÖZBEY, Sevgi COŞKUN’un 18 çekimser oylarına karşılık Belediye Başkanlığının 2013 yılı faaliyet Raporu 5393 sayılı Belediye Kanununun 26.maddesi gereğince yetersizlik oyu almamıştır. Yeterli görülmüştür.

Özer ERKEK Pınar Günaç KAYIŞ Mesut ÖZBEY
Meclis 1.Başkan V. Katip Katip


5. Belediyemiz Encümenine Belediye Meclis Üyeleri arasından 3 adet üyenin bir yıl süre ile seçimi için Ak Parti Gurup Başkanı Ergün KIRDİNLİ, Encümen üyeliklerine Emine YILDIRIM, Murat KİRİŞ ve Sedat AYDIN’ı, Cumhuriyet Halk Partisi Gurup Başkanı Mustafa GÜNGÖR, Aynur YURTSEVER, Erdoğan VAROL ve Muhterem EROL’u sözlü olarak önermişler, Encümen üyeliklerinin Gizli Oylamasına geçilmiş olup, oy pusulaları dağıtıldı, oylama bittikten sonra oyların tasnifi neticesinde Emine YILDIRIM’a 18 oy, Murat KİRİŞ’e 18 oy, Sedat AYDIN’a 18 oy, Aynur YURTSEVER’e 14 oy, Erdoğan VAROL’a 14 oy, Muhterem EROL’a 14 oy çıkmış olup, Belediyemiz Encümen üyeliklerine Emine YILDIRIM 18, Murat KİRİŞ 18 ve Sedat AYDIN 18 oyla seçilmişlerdir.

Gündemin 8.maddesinin Gündemin en son maddesi olarak görüşülmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.

9. Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliğine 2 asıl 1 yedek üyenin seçimi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Ak Parti Gurup Başkanı Ergün KIRDİNLİ; Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Asıl Üyeliklere Emine YILDIRIM, Hasan ERDOĞAN, Yedek üyeliğe Sevgi COŞKUN’u önermiş olup, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Asıl Üyeliklerine sunulan öneri doğrultusunda, Emine YILDIRIM, Hasan ERDOĞAN, Yedek üyeliğe Sevgi COŞKUN’un seçilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda Muhterem EROL, Fadime Aylin DOKUR, Orhan TAMER, Ali ÖZLEYEN, Nevzat YILMAZ, Erdoğan VAROL, Bekir AKAĞAÇ, Necmi DURSUN’un 8 ret oylarına karşılık 24 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
10. Üyesi bulunduğumuz Ege Belediyeler Birliğinin, yapılan mahalli idareler seçimleri nedeni ile Birlik Meclisi, Birlik Encümeni ve Birlik Başkanlığından oluşan organları yeniden belirlenecektir. Uşak Belediye Başkanının doğal üyesi olduğu ancak, Birlik Ana Tüzüğünün 8.maddesi gereğince birlik organlarının oluşturulabilmesi için ilk Belediye Meclis Toplantısında Belediye Meclis üyeleri arasından seçilecek 1 asil 1 yedek üyenin belirlenmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Ak Parti Gurup Başkanı Ergün KIRDİNLİ’nin sözlü önerisi doğrultusunda, Ege Belediyeler Birliği Asil Üyeliğe Hasan ERDOĞAN, Yedek üyeliğe Zeki ERCEL’in seçilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Muhterem EROL, Fadime Aylin DOKUR, Orhan TAMER, Nevzat YILMAZ, Erdoğan VAROL, Bekir AKAĞAÇ, Necmi DURSUN’un 7 ret, Ali ÖZLEYEN’in 1 çekimser oylarına karşılık 24 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
15. İlave Madde 1: Kent Temizliği Ve Çöplerin Toplanma Ve Nakli, Bertaraf Ve Belediye Hizmet Binalarının Temizlik İşi ihalelerinin 2019 Eylül ayına kadar yapılması için 5393 sayılı Belediye Kanununun 67. Maddesine istinaden Belediye Başkanlığına, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa göre yıllara sari ihale yetkisi verilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Kent Temizliği Ve Çöplerin Toplanma Ve Nakli, Bertaraf Ve Belediye Hizmet Binalarının Temizlik İşi ihalelerinin 2019 Eylül ayına kadar yapılması için 5393 sayılı Belediye Kanununun 67. Maddesine istinaden Belediye Başkanlığına, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa göre yıllara sari ihale yetkisi verilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.

Gündeme İlave 2.madde olarak alınan gündemin 16.maddesinin Gündemin en son maddesi olarak görüşülmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.

17. İlave Madde 3: Belediyemiz Meclis Üyelerinden Ergün KIRDİNLİ ve Hakan ULUDAĞ 5393 Sayılı Belediye Kanunun 49.Maddesine istinaden Belediye Başkan Yardımcısı olarak atanmış olup Belediye Meclisinin bilgisine sunulmuştur.
18. İlave Madde 4: Belediyemizde boş memur kadro derece değişikliği norma kadro standartlarına uygun olarak tanzim edildiği şekliyle görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediyemizde boş memur kadro derece değişikliği norma kadro standartlarına uygun olarak kararımıza ekli İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce hazırlandığı şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
19. İlave Madde 5: Belediyemizde boş memur kadro derece ve unvan değişikliği norma kadro standartlarına uygun olarak tanzim edildiği şekliyle görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediyemizde boş memur kadro derece ve unvan değişikliği norma kadro standartlarına uygun olarak kararımıza ekli İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce hazırlandığı şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.

Belediye Başkanı : Nurullah CAHAN; Gündemin kalan maddelerinin 08.04.2014 Salı günü saat 17.00 de görüşmek üzere 2. Birleşimi kapatmıştır.


Nurullah CAHAN       Pınar Günaç KAYIŞ    Mesut ÖZBEY
Belediye Başkanı                 Katip                    Katip
(Meclis Başkanı)

Son Düzenlemeler: -/-
İlgili İçerikler: 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 5 Adet Taşınmaz Kira İhale İlanı - 12/03/2024 6 Adet Taşınmaz Kira İhale İlanı - 12/03/2024 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı Kira İhale İlanı - 13/02/2024 Bozkurt ve Karaağaç Mahalleleri 55. Bölge 18. Madde Uygulaması Parselasyon Planı 3. Askı İlanı