​1. Atlı Spor Cirit Turnuvası Başladı

14-02-2016

1. Atlı Spor Cirit Turnuvası Başladı

Uşak’ta 1. Atlı Spor Cirit Turnuvası başlarken, turnuva hakkında konuşan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Yapacağımız müsabakalarla ciridi daha da cazip hale getireceğiz” dedi.

Uşak Belediyesi 1. Atlı Spor Cirit Turnuvası başladı. Uşak Belediyesi Atlı Spor ve Rehabilitasyon Merkezi’nde start alan ve 11 hafta da 20 takımın yarışacağı turnuvanın ilk gününde iki maç oynandı. Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Uşak Belediyesi Özel Kalem Müdürü Seyfullah Furtana, Spor İşleri Müdürü Önder Yıldız ve çok sayıda cirit severin katıldığı turnuvanın ilk gününde Binicilik Atlı Spor Kulübü ile Uşak Seracılar Atlı Spor Kulübü karşılaşırken sahadan Binicilik Atlı Spor Kulübü galip ayrıldı. Günün ikinci maçında ise Paşacıoğlu ve Eğlence Atlı Spor Kulübü ve Alparslan Atlı Spor Kulübü karşılaşırken gülen taraf Alparslan Atlı Spor Kulübü oldu.

Daha çok ilgi çekeceğiz

Turnuvanın ciridin gelişimi için önemli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yapılacak cirit maçlarıyla ata sporuna daha fazla ilginin artacağına dikkat çekti. Cahan, “İlimizde kültürel değerlerimizi canlı tutmak ve gelecek nesillere sevdirmek için mücadelemiz devam etmektedir. Ciridimiz geçmişimizden günümüze kadar gelen son derece önem arz eden ata sporlarımızın arasında yer almaktadır. Böylesine değerli olan sporumuz ilimizdeki kulüplerin fazlaca olmasından da anlaşılacağı üzere hemşehrilerimiz tarafından da değerli görülmektedir. İşte biz bu ilgiyi canlı tutmak için turnuvalara önem veriyoruz. İlkini düzenlediğimiz cirit turnuvasıyla takımlarımızı görmenin yanında cirit sevgisinin artacağına yürekten inanıyoruz” dedi.

Şampiyonluğa ambargo koyacağız

Müsabakalar sayesinde cirit takımlarının ülke çapındaki turnuvalarda daha başarılı hale geleceğine vurgu yapan Cahan,” İlimiz son yıllarda Cirit Türkiye Şampiyonalarında başarılı sonuçlar elde etmeye başladı. Son şampiyonada ilimiz takımları Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü elde ettiler. Şampiyonluğa ambargo koymak adına turnuvaların katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu konuda Erzurum’u geçeceğiz “ diye konuştu.

İlgili İçerikler: Fatma Cirit YAZ SPOR OKULLARI'NDA KAYITLAR BAŞLADI. UŞAKLI SPORCULAR ALTYAPI KAMP MERKEZİ'NE KAVUŞUYOR Mehmet Tatlı UŞAK BELEDİYESİ SPOR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN STATLARINDA KULLANILMAK ÜZERE SKORBORD ALIMI DOĞRUDAN TEMİN UŞAK'TA CİRİTLER DEPREMZEDELER İÇİN ATILDI Duran Datlı Yiğitcan Datlı 9. GELENEKSEL ATLI CİRİT TURNUVASI BAŞLADI UŞAK'TA DEZAVANTAJLI ÇOCUKLAR SPOR İÇİN BİR ARAYA GELDİ
uşak belediyesi nurullah cahan belediye ata sporu turnuva 1. atlı cirit turnuvası ciritte marka