10 Aylık Kiralama Parasına Araç Satın Alındı

23-02-2016

10 Aylık Kiralama Parasına Araç Satın Alındı

Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Kırdinli, belediye bünyesine katılan vidanjör ile yağmurlarla gelen sel baskınlarını riskini daha da azaltacaklarını anlatırken, “Kiralanmak istenildiğinde aylığı 40 bin TL’yi bulan aracımızı 10 aylık kiralama bedeliyle satın aldık. Artık sel önleme konusunda bir adım daha öne geçtik” ifadesini kullandı.

Uşak Belediyesi 2015 yılında başlattığı araç envanterini arttırma ve kaliteli hizmet çalışmalarına 2016 yılında da devam ediyor. Birçok yeni araçla kısa zamanda kaliteli ve çok iş prensibini hedefleyen Belediye kentin sorunlarında da çözüme yönelik araçları bünyesine katıyor. Son olarak alınan kombineli kanal açma ve temizleme vidanjörü kentin sel ile ilgili sıkıntısının bitmesinde önemli bir rol üstlenecek. 8 ton pis ve 4 ton temiz su olmak üzere 12 ton hazne kapasiteli vidanjör çalışmalarına başladı. Bu konuda ilk çalışma sel olayının çok yaşandığı Hakkı Yağcı Caddesi’nde başlandı.

Belediyemiz kazanıyor

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Kırdinli, “Yeni aracımızla şehrimizin bir sıkıntısını daha çözeceğiz” dedi. Uşak’ın gereksinimlerini gözeten bir yapıda araçları sağladıklarını anlatan Kırdinli, “Belediyemiz kentimize daha iyi hizmet vermek adına çalışmalarına devam etmektedir. daha iyi hizmet vermek adına araç ve gereçlerimizi yenilemekteyiz. Bu nedenle 2015 ve 2016 yıllarında köklü değişimler yaparak araç ve gereç konusunda güçlendik. Son olarak  kanal açma ve temizleme vidanjörünü aldık. Bu araç hizmet alımı yöntemiyle kiralandığında aylık yaklaşık 40 bin TL gibi bir bedelle kiralanıyordu. Biz bu aracın yaklaşık 10 aylık bedeline satın alarak ilimize hediye ettik” diye konuştu.

Sel sorunu bitecek

Vidanjörün çalışma sistemi ve sağlayacağı fayda hakkında da bilgi veren Kırdinli, “Özellikle aşırı ve ani yağışlarda sel baskınlarının olabildiğini hepimiz görmekteyiz. Bu durumda esnafımız gibi vatandaşlarımız da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Sel baskınlarını nedenleri arasında kanalizasyon tıkanmaları da yer alıyor. Özelikle atılan çöplerin tıkanmaya katkı sağladığı aşikardır. İşte bu aracımız tıkanmaları da etkili bir şekilde yok etmektedir” dedi

Son Düzenlemeler: 24 ubat, 2016
İlgili İçerikler: Eşme/Karacaömerli Köyünden, Dudu Yılmaz Eşme/Karacaömer Köyünden, Cengiz Yılmaz Haşim Karaca Ulubey Karacaahmet Köyü'nden Emine Uysal Kamil Karaca Halis Saraçoğlu Fevzi Karaca Yüksel Karaca Ulubey Karacaahmet Köyünden Mustafa Akar Cemile Saraç