Meclis Karar Özetleri

18.10.2019 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı

1451
30-10-2019

T.C.

UŞAK BELEDİYESİ MECLİS KARARLARI ÖZETLERİ

TARİHİ          GÜNÜ      SAATİ     DÖNEM          TOPLANTI               BİRLEŞİM    OTURUM
18.10.2019         CUMA      15.00          2019       11 (OLAĞANÜSTÜ 1)           1                 1        

Katılan Üyeler; Belediye Başkanı (Meclis Başkanı) : Mehmet ÇAKIN, Üyeler; Kazım KUŞÇU, Savaş ACAR, Mehmet GÜN, Mustafa YILDIZ, Regaip Emre HAZAR, Hikmet KAHRAMAN, Kemal SOLAKHAN, Zeynep CEYLANER, Altan TUFAN, Osman TEKBAŞ, Züleyha YILDIRIM, Gökhan YALÇIN, Tolga PİRİNÇCİ, Necmi DURSUN, Selçuk TOKER, Yasin YAVUZ, Nurten BAKIR, Alev KETBOĞA, Uğur KESKİN, Dilek SALEPÇİ, Serdar VAROL, Nuri DEMİREL ve Harun GÜVENÇ.

GÜNDEM:

1.2019 Ekim ayı Meclis Zabtı Karar Özetlerinin okunması.
2.Ülkemiz, Fırat’ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’ın varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere Barış Pınarı Harekâtını başlatmıştır. Bu çerçevede, Belediye Meclisi olarak, Barış Pınarı Harekâtında ülkemizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. İnanıyoruz ki gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır. Harekâtın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, fedakar askerimize muvaffakiyetler diliyoruz. Barış Pınarı Harekatının desteklenmesi ve tavsiye kararı alınması konusunun görüşülerek karara bağlanması. 
3.İlimiz Dikilitaş ve Hacıkadem Mahallelerinde düzensiz, imar planına aykırı ve dolayısıyla altyapı sorunlarının olduğu alanda, kentin bu bölgesinde yaşayan insanların refahı ve kentin düzenli gelişmesi için, bu alanların köy görünümünden kurtarılıp imarlı, düzenli altyapılı bir görünüme kavuşması amacı ile 5393 sayılı kanunun 73. Maddesi kapsamında kamu hizmet alanları, rekreasyon alanları ve sosyal donatı alanları oluşturmak amacı ile Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi uygulanması konusunun İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.

K A R A R    Ö Z E T L E R İ:

1.2019 Ekim  ayı Meclis Zabtı Karar Özetlerinin Meclis Katibince okunduğunun kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
2.Ülkemiz, Fırat’ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’ın varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere Barış Pınarı Harekâtını başlatmıştır. Bu çerçevede, Belediye Meclisi olarak, Barış Pınarı Harekâtında ülkemizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. İnanıyoruz ki gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır. Harekâtın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, fedakar askerimize muvaffakiyetler diliyoruz. Barış Pınarı Harekatının desteklenmesi ve tavsiye kararı alınması konusunun dilek ve temenniler bölümünde görüşülmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
3.İlimiz Dikilitaş ve Hacıkadem Mahallelerinde düzensiz, imar planına aykırı ve dolayısıyla altyapı sorunlarının olduğu alanda, kentin bu bölgesinde yaşayan insanların refahı ve kentin düzenli gelişmesi için, bu alanların köy görünümünden kurtarılıp imarlı, düzenli altyapılı bir görünüme kavuşması amacı ile 5393 sayılı kanunun 73. Maddesi kapsamında kamu hizmet alanları, rekreasyon alanları ve sosyal donatı alanları oluşturmak amacı ile Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi uygulanması konusunun İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; İlimiz Dikilitaş ve Hacıkadem Mahallelerinde düzensiz, imar planına aykırı ve dolayısıyla altyapı sorunlarının olduğu alanda, kentin bu bölgesinde yaşayan insanların refahı ve kentin düzenli gelişmesi için, bu alanların köy görünümünden kurtarılıp imarlı, düzenli altyapılı bir görünüme kavuşması amacı ile 5393 sayılı kanunun 73. Maddesi kapsamında kamu hizmet alanları, rekreasyon alanları ve sosyal donatı alanları oluşturmak amacı ile Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi uygulanması konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama oy birliği ile kabul edilmiştir.

       Belediye Başkanı (Meclis Başkanı) Mehmet ÇAKIN; 18 EKİM 2019 tarihli Olağanüstü Meclis Toplantısı gündemindeki konuların görüşülmesi tamamlanmış olup, toplantıyı kapatmıştır.

         

 Mehmet ÇAKIN      Regaip Emre HAZAR           Altan TUFAN
 Belediye Başkanı             Katip                                   Katip
  (Meclis Başkanı)
0.0
Son Düzenlemeler: -/-
İlgili İçerikler: 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 5 Adet Taşınmaz Kira İhale İlanı - 12/03/2024 6 Adet Taşınmaz Kira İhale İlanı - 12/03/2024 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı Kira İhale İlanı - 13/02/2024 Bozkurt ve Karaağaç Mahalleleri 55. Bölge 18. Madde Uygulaması Parselasyon Planı 3. Askı İlanı
Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 18.10.2019