Meclis Karar Özetleri

19.11.2015 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı

2693
26-11-2015


T.C.
UŞAK BELEDİYESİ MECLİS KARARLARI ÖZETLERİ

    TARİHİ               GÜNÜ           SAATİ       DÖNEM      TOPLANTI    BİRLEŞİM    OTURUM
19.11.2015       PERŞEMBE        16.30         2015               11                13               1

Katılan Üyeler; Meclis Başkanı : Nurullah CAHAN,  Üyeler; Ahmet Gökhan ÖZBAĞ, Emine YILDIRIM, Ergün KIRDİNLİ, Özer ERKEK, Zeki ERCEL, Hasan ERDOĞAN, Sedat AYDIN, Hakan ULUDAĞ, Akın DEMİR, Mehmet DEMİRHİNDİ, Ercan ALKAN, Mehmet Emin AKYAY, Mesut ÖZBEY, Sevgi COŞKUN, Mehmet YAŞAR, Salih KÜÇÜK, Fadime Aylin DOKUR, Orhan TAMER, Nevzat YILMAZ, Erdoğan VAROL, Bekir AKAĞAÇ, Necmi DURSUN, Ufuk DÜZENLİ, Mehmet ALEV, Arslan ÖZKAN, Mehmet KARAKOÇ, Rifat ALAKENT, Mustafa GÜNGÖR, Aynur YURTSEVER ve Mustafa EKŞİ

G    Ü    N    D    E    M    :

33.    İlave Madde  7: Ertan ÇALIŞ'ın  İlimiz, Merkez, Atatürk Mahallesi, 1226 ada 2 numaralı parsel için hazırlatmış olduğu plan değişikliği taslağının görüşülerek karara bağlanması.
34.    İlave Madde 8: Mehmet Sıraç UMAN’ın İlimiz, Karaağaç Köyü, 966 numaralı parsel için hazırlatmış olduğu plan değişikliği taslağının görüşülerek karara bağlanması.
35.    İlave Madde  9:  İlimiz, Merkez, Kaşbelen Köyü, 1032 numaralı parselde sosyal tesis (yurt alanı) düzenlenmesi yönünde hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli ilave uygulama imar planı 07.10.2015 tarih 639-640 Belediye Meclisi Kararları ile onaylanmıştır ancak söz konusu meclis kararlarında 1032 parselin sadece yurt alanına denk gelen kısmının onaylandığı, parselin diğer kısımları için plan değişikliği ve uygulama imar planı hazırlanmadığı belirtilmiştir. Askıya çıkarılmak üzere Belediyemize gönderilen imar paftalarında parselin tamamının planlandığı görüldüğünden konunun görüşülerek karara bağlanması.
37.    İlave Madde 11:  İlimizde 27 Aralık 2015 tarihinde Görsel Güvercin Festivali düzenlenecektir. Bu festivalde Ulasal kapsamda bu hobiye gönül vermiş insanlarımızı Uşak’ta yapacak olduğumuz festivale davet edip, hem ilimizi tanıtmak, ayrıca yetişmekte olan çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak ve sevdirmektir, Yapılacak olan festivalin el ilanı, broşür, billboard vb. reklamlarla duyurulması, festivalin yapılacağı alanın tahsisinin sağlanması ve katılacak olan misafirlere yemek verilmesinin Belediyemiz tarafından karşılanması konusunun görüşülerek karara bağlanması.
42.    İlave Madde 16: Belediye Meclisinin 2015 yılı Kasım ayı toplantısında görüşülüp Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Utaş İnş. Gıda Taşımacılık İşletmecilik San. Ve Tic. A.Ş. ‘ye ayni sermaye olarak aktarılması planlanan 54 adet araç ve iş makinelerinin aktarılması konusunun Plan ve Bütçe Komisyonu kararı ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
43.    İlave Madde 17: Belediye Meclisinin 16.11.2015 tarihli 10. Birleşiminde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, ilimizde bulunan Şehirler Arası Otobüs Terminalinin giriş çıkış ücretlerinin ve otopark ücretlerinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın tebliğinde belirtilen ilimiz nüfusuna göre alabileceğimiz tavan ücret tarifesinin ve Plan ve Bütçe Komisyon kararı ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
44.    İlave Madde 18: SSK Evleri olarak bilinen alanda şehrin ihtiyaçlarına uygun modern bir yapı nizamı oluşturulmasına yönelik imar revizyonu yapılması; bu revizyon yapılıncaya kadar herhangi bir hak kaybı yaşanmaması için imar durumu verilmemesi ifraz-tevhid yapılmaması, yapı ruhsatı ve benzeri işlemlerin yapılmaması kararı alınmıştır. Konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığına baş vurulmuş olup; ilgili alanda imar planlarında yeniden düzenleme yapılması konusunun görüşülerek karara bağlanması.
45.    İlave Madde 19:  Yusuf Bülent YÜCEL ve Harun TANIŞ’ın İlimiz Merkez Karaağaç Mahallesi, 31L-IVc pafta, 6025 ada, 1 numaralı parsel için hazırlatmış olduğu ilave imar planı taslağının görüşülerek karara bağlanması.
46.     İlave Madde 20: Işık Mahallesi ve Karaağaç Mahallesi sakinlerinin, Işık Mahallesi 4.Oral Sokak ile 5.Oral Sokak arasında kalan alanın Camii yeri olarak ayrılması yönündeki taleplerinin görüşülerek karara bağlanması.
47.    İlave Madde 21: Savaş ACAR’ın İlimiz Merkez Kaşbelen Köyü 755 numaralı parselde, yurt alanı yapmak için hazırlatmış olduğu imar planı değişiklik taslağının görüşülerek karara bağlanması.
48.    İlave Madde 22: Raif KANDAŞ’ın İlimiz, Merkez, Atatürk Mahallesi, 1921 ada 10 numaralı parsel için hazırlatmış olduğu plan değişikliği taslağının görüşülerek karara bağlanması.
49.     İlave Madde 23: Kamuran ERGENÇ’in Mehmet Akif Ersoy mahallesi Şehit İsmail Çetin caddesi No:179’da oturduğu, bulunduğu adresin alt sokağındaki cadde isminin Bozkuş caddesi olarak geçtiği ve bu cadde üzerinde kaza sonucu ölen oğlunun isminin verilmesi, Bozkuş Caddesinin Kaanbey Caddesi olarak değiştirilmesi Uğur ÖNGEL’in 2.Telkıran sokak isminin Öngel olarak değiştirilmesi yönündeki taleplerinin görüşülerek karara bağlanması.
50.    İlave Madde 24: 2016 yılı Performans programının, 5393 sayılı Belediye Kanunun 18. Maddesi gereğince Plan Bütçe Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
51.    İlave Madde 25: Belediye Meclisinin 03.11.2015 tarihinde yapılan 1. birleşiminde Belediyemiz Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 28. Maddesi gereğince komisyonda görüşülüp karara bağlanan 2016 yılı gelir ve gider bütçesinin; Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 29. Maddesi gereğince Plan Bütçe Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
52.    İlave Madde 26: 2016 yılında uygulanacak, 2464 sayılı belediye gelirleri kanununun 97. Maddesine göre hazırlanan 2016 yılı ücret tarifesinin 5393 sayılı Belediye Kanunun 18. Maddesi gereğince; konunun Plan ve Bütçe Komisyonu kararıyla birlikte görüşülerek karara bağlanması.
53.    İlave Madde 27: 2016 yılında uygulanacak, 2464 sayılı belediye gelirleri kanununun 96. Maddesine göre hazırlanan 2016 yılı harç tarifesinin 5393 sayılı Belediye Kanunun 18. Maddesi gereğince; konunun Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.

K A R A R    Ö Z E T L E R İ    :

33.    İlave Madde  7: Ertan ÇALIŞ'ın  İlimiz, Merkez, Atatürk Mahallesi, 1226 ada 2 numaralı parsel için hazırlatmış olduğu plan değişikliği taslağının görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Ertan ÇALIŞ'ın  İlimiz, Merkez, Atatürk Mahallesi, 1226 ada 2 numaralı parsel için hazırlatmış olduğu plan değişikliği taslağının İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
34.    İlave Madde 8: Mehmet Sıraç UMAN’ın İlimiz, Karaağaç Köyü, 966 numaralı parsel için hazırlatmış olduğu plan değişikliği taslağının görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Mehmet Sıraç UMAN’ın İlimiz, Karaağaç Köyü, 966 numaralı parsel için hazırlatmış olduğu plan değişikliği taslağının İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
35.    İlave Madde  9:  İlimiz, Merkez, Kaşbelen Köyü, 1032 numaralı parselde sosyal tesis (yurt alanı) düzenlenmesi yönünde hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli ilave uygulama imar planı 07.10.2015 tarih 639-640 Belediye Meclisi Kararları ile onaylanmıştır ancak söz konusu meclis kararlarında 1032 parselin sadece yurt alanına denk gelen kısmının onaylandığı, parselin diğer kısımları için plan değişikliği ve uygulama imar planı hazırlanmadığı belirtilmiştir. Askıya çıkarılmak üzere Belediyemize gönderilen imar paftalarında parselin tamamının planlandığı görüldüğünden konunun görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; İlimiz, Merkez, Kaşbelen Köyü, 1032 numaralı parselde sosyal tesis (yurt alanı) düzenlenmesi yönünde hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli ilave uygulama imar planı 07.10.2015 tarih 639-640 Belediye Meclisi Kararları ile onaylanmıştır ancak söz konusu meclis kararlarında 1032 parselin sadece yurt alanına denk gelen kısmının onaylandığı, parselin diğer kısımları için plan değişikliği ve uygulama imar planı hazırlanmadığı belirtilmiştir. Askıya çıkarılmak üzere Belediyemize gönderilen imar paftalarında parselin tamamının planlandığı görüldüğünden konunun İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
37.    İlave Madde 11:  İlimizde 27 Aralık 2015 tarihinde Görsel Güvercin Festivali düzenlenecektir. Bu festivalde Ulasal kapsamda bu hobiye gönül vermiş insanlarımızı Uşak’ta yapacak olduğumuz festivale davet edip, hem ilimizi tanıtmak, ayrıca yetişmekte olan çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak ve sevdirmektir, Yapılacak olan festivalin el ilanı, broşür, billboard vb. reklamlarla duyurulması, festivalin yapılacağı alanın tahsisinin sağlanması ve katılacak olan misafirlere yemek verilmesinin Belediyemiz tarafından karşılanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; İlimizde 27 Aralık 2015 tarihinde Görsel Güvercin Festivali düzenlenecektir. Bu festivalde Ulasal kapsamda bu hobiye gönül vermiş insanlarımızı Uşak’ta yapacak olduğumuz festivale davet edip, hem ilimizi tanıtmak, ayrıca yetişmekte olan çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak ve sevdirmektir, Yapılacak olan festivalin el ilanı, broşür, billboard vb. reklamlarla duyurulması, festivalin yapılacağı alanın tahsisinin sağlanması ve katılacak olan misafirlere yemek verilmesinin Belediyemiz tarafından karşılanması konusunun Plan Bütçe Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
42.    İlave Madde 16: Belediye Meclisinin 2015 yılı Kasım ayı toplantısında görüşülüp Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Utaş İnş. Gıda Taşımacılık İşletmecilik San. Ve Tic. A.Ş. ‘ye ayni sermaye olarak aktarılması planlanan 54 adet araç ve iş makinelerinin aktarılması konusunun Plan ve Bütçe Komisyonu kararı ile birlikte görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; (Üyelerden Ufuk DÜZENLİ oturumdan ayrılmıştır.) Belediye Meclisinin 2015 yılı Kasım ayı toplantısında görüşülüp Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Utaş İnş. Gıda Taşımacılık İşletmecilik San. Ve Tic. A.Ş. ‘ye ayni sermaye olarak aktarılması planlanan 54 adet araç ve iş makinelerinin aktarılması konusunun Plan ve Bütçe Komisyonundan geldiği şekliyle  kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Fadime Aylin DOKUR, Orhan TAMER, Nevzat YILMAZ, Erdoğan VAROL, Bekir AKAĞAÇ, Necmi DURSUN, Mehmet ALEV, Arslan ÖZKAN, Mehmet KARAKOÇ, Rifat ALAKENT, Mustafa GÜNGÖR, Aynur YURTSEVER ve Mustafa EKŞİ’nin 13 ret oylarına karşılık 17 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
43.    İlave Madde 17: Belediye Meclisinin 16.11.2015 tarihli 10. Birleşiminde Plan  Bütçe Komisyonuna havale edilen, ilimizde bulunan Şehirler Arası Otobüs Terminalinin giriş çıkış ücretlerinin ve otopark ücretlerinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın tebliğinde belirtilen ilimiz nüfusuna göre alabileceğimiz tavan ücret tarifesinin Plan Bütçe Komisyon kararı ile birlikte görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediye Meclisinin 16.11.2015 tarihli 10. Birleşiminde Plan Bütçe Komisyonuna havale edilen, ilimizde bulunan Şehirler Arası Otobüs Terminalinin giriş çıkış ücretlerinin ve otopark ücretlerinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın tebliğinde belirtilen ilimiz nüfusuna göre alabileceğimiz tavan ücret tarifesinin Plan Bütçe Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
44.    İlave Madde 18: SSK Evleri olarak bilinen alanda şehrin ihtiyaçlarına uygun modern bir yapı nizamı oluşturulmasına yönelik imar revizyonu yapılması; bu revizyon yapılıncaya kadar herhangi bir hak kaybı yaşanmaması için imar durumu verilmemesi ifraz-tevhid yapılmaması, yapı ruhsatı ve benzeri işlemlerin yapılmaması kararı alınmıştır. Konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığına baş vurulmuş olup; ilgili alanda imar planlarında yeniden düzenleme yapılması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; SSK Evleri olarak bilinen alanda şehrin ihtiyaçlarına uygun modern bir yapı nizamı oluşturulmasına yönelik imar revizyonu yapılması; bu revizyon yapılıncaya kadar herhangi bir hak kaybı yaşanmaması için imar durumu verilmemesi ifraz-tevhid yapılmaması, yapı ruhsatı ve benzeri işlemlerin yapılmaması kararı alınmıştır. Konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığına baş vurulmuş olup; ilgili alanda imar planlarında yeniden düzenleme yapılması konusunun İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
45.    İlave Madde 19:  Yusuf Bülent YÜCEL ve Harun TANIŞ’ın İlimiz Merkez Karaağaç Mahallesi, 31L-IVc pafta, 6025 ada, 1 numaralı parsel için hazırlatmış olduğu ilave imar planı taslağının görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Yusuf Bülent YÜCEL ve Harun TANIŞ’ın İlimiz Merkez Karaağaç Mahallesi, 31L-IVc pafta, 6025 ada, 1 numaralı parsel için hazırlatmış olduğu ilave imar planı taslağının görüşülerek karara bağlanması konusunun İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
46.     İlave Madde 20: Işık Mahallesi ve Karaağaç Mahallesi sakinlerinin Işık Mahallesi 4.Oral Sokak ile 5.Oral Sokak arasında kalan alanın Camii yeri olarak ayrılması yönündeki taleplerinin görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Işık Mahallesi ve Karaağaç Mahallesi sakinlerinin Işık Mahallesi 4.Oral Sokak ile 5.Oral Sokak arasında kalan alanın Camii yeri olarak ayrılması yönündeki taleplerinin İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
47.    İlave Madde 21: Savaş ACAR’ın İlimiz Merkez Kaşbelen Köyü 755 numaralı parselde, yurt alanı yapmak için hazırlatmış olduğu imar planı değişiklik taslağının görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Savaş ACAR’ın İlimiz Merkez Kaşbelen Köyü 755 numaralı parselde, yurt alanı yapmak için hazırlatmış olduğu imar planı değişiklik taslağının İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.

        Belediye Başkanı  (Meclis Başkanı): Nurullah CAHAN; Gündemin kalan maddelerinin 20.11.2015 Cuma günü saat 16.00 da görüşmek üzere 13. Birleşimi kapatmıştır.
          
Nurullah CAHAN            Mesut ÖZBEY        Salih KÜÇÜK
Belediye Başkanı                  Katip                    Katip
(Meclis Başkanı)    

Son Düzenlemeler: -/-
İlgili İçerikler: 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 5 Adet Taşınmaz Kira İhale İlanı - 12/03/2024 6 Adet Taşınmaz Kira İhale İlanı - 12/03/2024 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı Kira İhale İlanı - 13/02/2024 Bozkurt ve Karaağaç Mahalleleri 55. Bölge 18. Madde Uygulaması Parselasyon Planı 3. Askı İlanı
Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 19.11.2015