3. Battı Çıktıda İlk Fore Kazığı Çakıldı

27-07-2017

3. Battı Çıktıda İlk Fore Kazığı Çakıldı

Uşak’ta alt yapısı büyük ölçüde tamamlanan ve yan yolların yapılmasıyla ana yol üzerinde çalışmaları başlayan 3. battı çıktıda ilk fore kazığı çakıldı. İş makinesinin operatör koltuğuna oturan Başkan Nurullah Cahan yaptığı açıklamada güvenli trafik ve kaliteli yaşam için önemli projelerin hayata geçirildiğini söyledi. Modern yolların Uşak’a kazandırıldığını kaydeden Başkan Cahan diğer yandan şehrin her anlamda kaliteli hizmetlere ev sahipliği yaptığını dile getirdi.

Yaya ve araç ulaşımı için güvenli olmayan, trafik kazalarının sıkça yaşandığı Ankara-İzmir karayolu üzerindeki çalışmaları inceleyen Nurullah Cahan, kısa süre içerisinde çalışmaların bitirilmesini istediklerini buna uygun bir tempoda işlerin yürütüldüğünü ifade etti.

Daha önce 95 günde Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağı’nı ve 70 gün içerisinde Osmanlı Köprülü Kavşağını bitirdiklerini söyleyen Başkan Nurullah Cahan şöyle konuştu:

“Şehrin ana trafiğinin aktığı, Ankara-İzmir yolu üzerinde ve Sivaslı Yol Kavşağı olarak tabir ettiğimiz bölgede 3. battı çıktımızın ilk fore kazık çakım işlemini gerçekleştirdik. İnşallah burada da,  daha önce Şehit Mehmet Çetin ve Osmanlı Köprülü Kavşakları’nda olduğu gibi hızlı ve kaliteli bir çalışma yapacağız. Şehrimizin hem görünümünü değiştiriyoruz hem de trafikte akışı, güvenliği sağlıyoruz. Projelerimiz adım adım ve sağlam temellere oturtularak hayata geçiriliyor. Bugünü değil, yarını düşünerek çalışmalarımıza şekil veriyoruz.”

Şehrin çehresinin değiştiğini aktaran Cahan Uşak’ın girişlerini ışıl ışıl, tertemiz bir görünüme kavuşturduklarını vurgulayarak, 3. Battı çıktının çift şerit gidiş, çift şerit gelişten oluşacağını ve 600 metrelik bir uzunluğa sahip olacağını paylaştı.

Gerçekleştirilen işlerde zahmet olsa da sonucun güzel olduğunu dile getiren Başkan Nurullah Cahan, “Burada çalışmalarımız biraz daha zahmetli olacak. Ciddi anlamda işçilik ve ciddi anlamda maliyet isteyecek. Buranın yer altı su seviyesi yüksek. Yaklaşık dört buçuk beş metrelik bir derinlikte su çıkması durumu oldu. Ama biz kaliteden ödün vermeden, olabildiğince hızlı bir şekilde, yaklaşık 3 ile 4 ay arasında burayı da bitirip halkımızın hizmetine açacağız. Bugün ilk fore kazığımızı çaktık ve İnşallah şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz. Değişen ve gelişen Uşak’ı inşa etmekten mutluluk duyuyoruz.” dedi

“SİVASLI YOLU” KABUSUNA BELEDİYE DOKUNUŞU

Daha önce Osmanlı Köprülü Kavşağını yaparken Ulubey yolunu da paralel olarak düzelttiklerini aktaran Belediye Başkanı Nurullah Cahan, halkın talepleri arasında yer alan Sivaslı yolunun düzeltilmesi konusunda da çalışmaların başlatılacağı müjdesini verdi.

Cahan, “Şimdi de 3. Battı çıktımızla birlikte Sivaslı yolumuzu düzelteceğiz. Ledlerimizle, aydınlatmalarımızla, ışıklandırmalarımızla birlikte şehrimizin girişlerini Uşak’a yakışır bir güzelliğe kavuşturacağız. Gelişen Türkiye’nin yansımasını Uşak’ta da gösteriyoruz, göstereceğiz.” açıklamalarında bulundu.

Çalışmaların Uşak Belediyesi ile Karayolları ortaklığında yapılacağını söyleyen Başkan Cahan, “Ortak bir protokol çerçevesinde oranın geliş gidiş sıcak asfaltının, kaldırımlarının ve ışıklandırmalarının cezaevine kadar olan kısmını yapacağız. Bir yandan köprülü kavşak çalışmamızı hayata geçirirken diğer yandan Sivaslı yolumuz da yapılmış olacak. İyi bir hizmet emek ve zahmet ister. İnşallah hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan Uşak için yapılan çalışmalar artarak devam edecek.” dedi.

Battı çıktıda yapılan incelemede Başkan Nurullah Cahan’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, UTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Çümen ve Fen İşleri Müdürü Mustafa Dayıoğlu da hazır bulundu.

İlgili İçerikler: TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU İLK İFTAR SOFRASI DİKİLİTAŞ'TA KURULDU Yeşilkaraağaç Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Özdemir İlknur Öztürk ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI Elif Yeşilkaya Halil Tilki Aleddin Tilki BAŞKAN ÇAKIN ARASTANIN İLK BETONU İÇİN DÜĞMEYE BASTI UŞAKLI KADINLAR İLK YARDIM EĞİTİMİ ALDI
uşak uşak belediyesi nurullah cahan inceleme fore kazık 3. battı çıktı