30 Ağustos Zafer Bayramı Yapılan Törenle Kutlandı

30-08-2017

30 Ağustos Zafer Bayramı 95. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Uşak’ta da düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan kutlama programı Vali Salim Demir'in makamında tebrikleri kabulüyle devam etti.

Kabulün ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı 15 Temmuz Şehitler Meydanında devam etti.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan tören Askerlik Şubesi Başkanı Per. Binbaşı Mustafa Akyer'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Tören şiirlerin okunmasıyla sona erdi.

Burada bir açıklama yapan ve bu toprakların kolay kazanılmadığını söyleyen Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Bugün 95. yılını kutladığımız 30 Ağustos Zafer bayramı, milletimiz için son derece önemli bir gündür. Uşak’ımız Yunan Başkomutan Trikopis’in yakalandığı ve ecdadımızın şanlı bir direniş gösterdiği topraklardır. Bu devlet, bu millet kolay kazanılmadı. İnşallah kıyamete kadar da bu topraklar bize vatan olmaya devam edecek. Bugüne kadar tüm şehitlerimiz, gazilerimiz gözlerini kırpmadan vatan uğruna savaştılar. Biz biliyoruz ki vatan sevgisi de imandandır. Vatan olmadan da insanların huzur ve mutluluk içinde yaşamaları mümkün değil. Bu vesileyle başta ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna gövdelerini siper etmiş tüm gazi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum” açıklamasında bulundu.

Meydanda düzenlenen törene Vali Salim Demir ve eşi Nezahat Demir, Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve eşi Halime Cahan, Milletvekilleri Mehmet Altay, Alim Tunç, Özkan Yalım, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Gümüş, Adalet Komisyonu Başkanı Ulaş Turan, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, diğer protokol üyeleri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Son Düzenlemeler: 30 Austos, 2017
İlgili İçerikler: ZAFER TENİS TURNUVASINDA ÖDÜLLER SAHİBİNİ BULDU RAKETLER "ZAFER" İÇİN KALKACAK Başkan Çakın'dan Kurban Bayramı Mesajı Başkan Çakın'dan Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı 25-26 Mayıs Ramazan Bayramı 2. ve 3. günü açık olacak nöbetçi fırınlar. Başkan Çakın'dan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı T.C. Zafer Kalkınma Ajansı Personel Alımı İlanı 2020 Zafer Karakaya Uşak Belediyesi Geleceğe Yapılan Yatırıma Destek Oldu Başkan Çakın'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
uşak uşak belediyesi nurullah cahan zafer bayramı tören