​7 bin 135 Ürün İmha Edildi.

24-03-2015

7 bin 135 Ürün İmha Edildi.

Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kentteki market, bakkal ve tekel bayilerinde denetim yaptı. Denetimlerin devam edeceğini ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan,  özellikle gıda ürünleri konusunda hassas davrandıklarını belirtti.

Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kentte faaliyet gösteren 396 adet market, bakkal ve tekel bayisinde gıda denetimi yapıldı. Denetimlerde 19 adet iş yerine ruhsatsızlıktan, 42 adet iş yerine ise hijyen kurallarına uymadığı ve son kullanma tarihi geçmiş ürün bulundurdukları için işlem yapıldı. Denetimler neticesinde ise 7 bin 315 adet son kullanma tarihi geçmiş gıda ürününe el konularak ekiplerce imha edildi.

En küçük ayrıntıya bile dikkat edildi

Uşak’ta gıda ürünleri satılan işyerleri ile ilgili çok  hassas olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bu nedenle titiz bir çalışma sergilendiğini iletti. “Market ve tekel bayilerinde vatandaşlarımızın güvenilir ürünler almaları düşüncesi ile denetim gerçekleştirdik” diyen Cahan, “Belediyemiz kentin fiziki gelişimini güzelleştirmek adına yapmış olduğu projelerin yanında vatandaşlarımızın sağlıklı ürünler alması konusunda da sorumluluk sahibidir. Bu nedenle sürekli denetimler yapmaktayız. Son olarak marketlerde ekiplerimiz en ince ayrıntısına kadar denetim gerçekleştirdi. En küçük ayrıntılar dahi incelendi. Sonuç itibari ile sıkıntı olan her konuda gerekli müdahaleler sağlandı” dedi.

Vatandaşlarımız ihbar etsinler

Vatandaşların özellikle son kullanma tarihi konusunda dikkatli olması gerektiği vurgusunu yapan Cahan, “Tarihi geçmiş ürünler sağlık açısından son derece tehlikelidir” şeklinde konuştu.

Cahan bu konuda görülen tüm olumsuzluklar hakkında vatandaşların belediyeyi uyarmaları konusuna dikkat çekerken şunları kaydetti: “Ekiplerimiz aralıksız olarak  denetimlerine devam edecek. Birçok farklı iş kolunda hijyen ve sağlık koşulları incelenecek. Kurallara uymayanlara ise göz yumulmayacak. Biz bu konuda hemşehirlerimizin de hassas bir yaklaşım içinde olmasını istiyoruz. Bizlere yapılan en küçük ihbar dahi değerlendirilecek ve gerekli müdahaleler yapılacaktır. Bu konuda vatandaşlarımızca Alo 153 Zabıta Hattı ya da Belediyemize ait 0276 221 40 00 numaralı Beyaz Masa’ya ihbarlar yapılabilir”

İlgili İçerikler: ZÜMRA KADINLARI ARTIK YÖRESEL ÜRÜNLER ÇARŞISI'NDA DA OLACAK BİRBİRİNDEN GÜZEL ÜRÜNLER ZÜMRA KADIN EL EMEĞİ PAZARINDA Mehmet Turunç Ürünköy'den Ayşe Yılmaz Merkez Ürünköyü'nden Mehmet Türkmen UŞAK BELEDİYESİ İLE KENT YEŞİLE BÜRÜNÜYOR ANTİKA ÜRÜNLERİN GELİRLERİ AŞEVİ'NE BAĞIŞLANDI Yahya Furuncu Merkez Ürünköy'ünden Sami Ölmez HAVUZ KİMYASALI TEMİZLİK ÜRÜNLERİ ALIMI.
zabıta market denetim